۱۵۰۹۰۲
۱۳۵۰
۱۳۵۰

راههای داشتن بارداری سالم، نکاتی که باید بدانید

نکاتی برای حفظ سلامت بارداری که هر مادر بارداری باید بداند را بخوانید، سوالاتی که بدون شک ذهن هر مادر بارداری را مشغول کرده است.

نکاتی برای حفظ سلامت بارداری که هر مادر بارداری باید بداند را بخوانید، سوالاتی که بدون شک ذهن هر مادر بارداری را مشغول کرده است.
خانم‌هایی که قصد باردار شدن دارند، بهتر است چه زمانی به پزشک مراجعه کنند؟
این مراجعه بهتر است سه ماه قبل از اقدام به بارداری باشد و مختص بارداری اول نیست. قبل از اقدام به بارداری دوم و سوم هم باید به پزشک مراجعه کرد. به این ترتیب، اگر خانم مبتلا به کم‌کاری تیروئید، دیابت، پرفشاری خون، بیماری‌های قلبی، عروقی و بیماری‌های دریچه قلب است، باید درمان شود و با اجازه پزشک اقدام به بارداری کند. برای یک خانم سالم یک سری آزمایش انجام می‌دهیم و اگر زوجین مشکلی نداشتند، با خیال راحت می‌توانند فرزند‌آوری کنند.

دختر خانمی که با ناهنجاری مادرزادی شکاف کام متولد شده، ممکن است فرزند مبتلا به این ناهنجاری به دنیا بیاورد؟
بله، بروز این مشکل در این خانم نسبت به جمعیت عادی بیشتر است‌. معمولا حوالی ۱۸ هفته این مساله را بررسی می‌کنیم، ضمن این که همه بخش‌های جنین را بررسی می‌کنیم. با استفاده از سونوگرافی سه‌بعدی در افرادی که سابقه این مشکل را دارند، می‌توان شکاف کام را شناسایی کرد. اگر شکاف کام یا شکاف لب مشاهده شود، از مایع دور جنین باید نمونه برداشته و بررسی ژنتیک انجام شود تا اگر مشکلی وجود دارد، مشخص شود. ما غربالگری‌های معمول را به همه خانم‌ها توصیه می‌کنیم که می‌توانند انجام دهند یا ندهند، اما انجام غربالگری به خانم‌های با سابقه شکاف کام حتما توصیه می‌شود.
چه افرادی می‌توانند به فلوشیپ‌های مادر و جنین مراجعه کنند؟
خانم‌هایی که بارداری پرخطر دارند، خانم‌هایی که در سن بالا باردار می‌شوند، کسانی که با روش‌های کمک باروری باردار می‌شوند، مبتلایان دیابت، پرفشاری خون و خانم‌هایی که سابقه سقط مکرر دارند، ‌نوزاد کم وزن به دنیا آورده‌اند و خانم‌هایی که مثلا به علت پرفشاری خون، نوزاد خود را از دست داده‌اند.

چاق بودن برای خانمی که باردار شده چه عوارضی دارد؟
احتمال افتادن روی زمین (سقوط) در این افراد بیشتر است‌. کاهش فعالیت و چاقی، احتمال دیابت را در بارداری افزایش می‌دهد. برای این خانم‌ها در بدو ورود، غربالگری دیابت انجام می‌دهیم درحالی که در خانم‌های دیگر این غربالگری در ۲۴هفتگی انجام می‌شود. احتمال ایجاد فشارخون در این خانم‌ها بیشتر است و ممکن است نسبت به سایر خانم‌ها زودتر دچار پرفشاری خون و حتی دچار مسمومیت بارداری (پره اکلامپسی) شوند. البته احتمال لخته شدن خون در پاها در این افراد هم بیشتر است. پس خانم‌هایی که قصد باردار شدن دارند و چاق هستند، اول باید اقدام به کاهش وزن کنند و سپس باردار شوند. این افراد باید در طول بارداری رژیم غذایی خاصی داشته باشند تا افزایش وزن بیشتری نداشته باشند .

چند کیلوگرم افزایش وزن در دوران بارداری توصیه می‌شود؟
12تا 18 کیلوگرم افزایش وزن در بارداری محتمل است اما در خانم‌های چاق این افزایش وزن باید پنج تا هفت کیلوگرم باشد. در خانم‌هایی که وزن بالا دارند، در تمام طول بارداری شاید مجبور باشیم از درمان ضد انعقاد استفاده کنیم تا خانم‌ها دچار لخته شدن خون در رگ‌ها نشوند.

آیا لکه‌بینی در ماه‌های اول بارداری طبیعی تلقی می‌شود ؟
اگر لکه بینی در دو سه هفته اول بعد از قاعدگی ایجاد شود، مربوط به لانه گزینی جنین است که البته طول مدت لکه‌بینی بسیار کم، مقدار آن مختصر و با توجه به زمان آن، نگرانی ما کم است. اگر جز این باشد، هر حاملگی که با لکه‌بینی همراه باشد، اسمش تهدید به سقط است‌. البته از هر چهار پنج خانم یک نفر سقط می‌کند‌. خانمی که در بارداری دچار لکه‌بینی شده، باید به پزشک مراجعه کند، چون ما حاملگی خارج از رحم هم داریم که این نوع حاملگی باید شناسایی و درمان شود .

آیا بیماری لوپوس ممکن است در فرزند یا نوه یک خانم مبتلا به این بیماری مشاهده شود؟
بله، چون لوپوس یک بیماری است که زمینه ژنتیک هم در بروز آن نقش دارد.
منبع: روز نو

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.