۱۵۵۵۶۹
۴۱۹۸
۴۱۹۸

در بارداری تا کی اسید فولیک بخوریم؟

کته قابل توجه عدم ساخت اسید فولیک توسط بدن است، به همین منظور تامین این ویتامین در بدن از طریق مواد خوراکی و مصرف مکمل ها صورت می پذیرد.

مکمل اسید فولیک یکی از انواع ویتامین های گروه B است که به نام فولات شهرت دارد. نکته قابل توجه عدم ساخت اسید فولیک توسط بدن است، به همین منظور تامین این ویتامین در بدن از طریق مواد خوراکی و مصرف مکمل ها صورت می پذیرد. در این مجال برای شما از مزایای اسید فولیک و کمک آن به افراد کم خون خواهیم گفت، پس اگر باردار هستید و یا دچار کم خونی هستید این مطلب را از دست ندهید و تا انتها با ما همراه باشید.
مطالعات بسیاری نشان داده‌اند که زنانی که روزانه قبل از لقاح و در اوایل بارداری به میزان ۴۰۰ میکروگرم (۰. ۴ میلی گرم) فولیک اسید مصرف کرده‌اند، تا ۷۰٪ کمتر احتمال دارد که نوزادشان را با نقوص جدی لوله عصبی (نقص هنگام تولد مربوط به توسعه ناقص مغز و نخاع) به دنیا بیاورند.

شایع‌ترین نقوص لوله عصبی عبارتند از:
اسپینا بیفیدا، بسته شدن ناقص نخاع و ستون فقرات؛
آنانسفالی، عقب ماندگی شدید مغز؛
آنسفالوسل، زمانی رُخ می‌دهد که بافت مغز به دلیل وجود سوراخ غیر طبیعی در جمجمه بیرون آمده و به زیر پوست برسد.
همه این نقص‌ها در طول ۲۸ روز اول بارداری رخ می‌دهند، یعنی معمولاً قبل از اینکه یک زن حتی بداند که باردار است. به همین دلیل بسیار مهم است که همه زنان در سن باروری به اندازه کافی فولیک اسید دریافت کنند و نه فقط کسانی که در حال برنامه‌ریزی برای بارداری هستند. (تنها ۵۰٪ از حاملگی‌ها برنامه‌ریزی شده است!) بلکه هر زنی در دوره باروری‌اش احتمال دارد باردار شود (ولو ناخواسته) و باید اطمینان حاصل کند که به میزان کافی فولیک اسید دریافت می‌کند.
پزشکان و دانشمندان هنوز به طور کامل نمی‌دانند که چگونه فولیک اسید چنین تأثیر عمیقی بر پیشگیری از نقوص لوله عصبی دارد، اما آنها می‌دانند که این ویتامین در توسعه DNA بسیار مهم است. در نتیجه می‌توانیم بگوییم، فولیک اسید نقش مهمی در رشد و توسعه سلول و همچنین تشکیل بافت ایفا می‌کند.

دریافت فولیک اسید به میزان کافی
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) توصیه می‌کند که تمام زنان در سنین باروری - به خصوص کسانی که در حال برنامه‌ریزی بارداری هستند - در هر روز حدود ۴۰۰ میکروگرم (۰. ۴ میلی گرم) فولیک اسید مصرف کنند.
مصرف فولیک اسید قبل از لقاح و حداقل ۳ ماه پس از آن به میزان کافی بسیار حائز اهمیت بوده و به طور بالقوه خطر داشتن جنین با نقص لوله عصبی را کاهش می‌دهد.

کم خونی چیست و شامل چه افرادی می شود؟
کم خونی بیماری است که در آن تعداد گلبول های قرمز یا هموگلوبین موجود در خون کمتر از حالت طبیعی است. اگر مردان سطح هموگلوبین کمتر از 13.5 و زنان کمتر از 12 گرم در میلی لیتر داشته باشند، آنها دچار آنمی یا همان کم خونی هستند.

علائم کم خونی
افراد کم خون به دلیل عدم دریافت اکسیژن کافی توسط سلول ها دچار خستگی، رنگ پریدگی، تنگی نفس و مشکلات قلبی می شوند.
به منظور درمان کم خونی ابتدا باید نوع کم خونی را تشخیص داد و پیرو آن درمان لازم مقتضی گردد، یکی از راهکارهای درمانی برای برخی از بیماران کم خون، مصرف اسید فولیک است.
اسید فولیک ریزمغذی مهمی است که به حفظ سلامت عمومی بدن کمک می کند و برای تولید سلول های قرمز ضروری است. خصوصا مصرف آن در زنان باردار و افراد کم خون بسیار حیاتی است.

منابع اسید فولیک
از منابع طبیعی این ویتامین می توان به سبزیجات برگ پهن و سبز، اسفناج، کلم بروکلی، کاهو، قارچ، بامیه، لوبیا چشم بلبلی، طالبی، جگر و قلوه گوسفند اشاره نمود.

مکمل های اسید فولیک
گاهی اوقات آنطور که باید از رژیم های غذایی حاوی فولات بهره مند نمی شویم و بدنمان با کمبود اسید فولیک روبرو می شود که در اینصورت بهترین و شایسته ترین راه ممکن برای جبران این ویتامین مصرف مکمل های اسید فولیک می باشد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.