مکمل دارویی در بارداری، هر چیزی حدی داره
مصرف همه مکملهای تقویتی در دوران بارداری باید با نظارت پزشک و به میزان استاندارد باشد.
کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند زنان باردار برای حفظ سلامت خود و جنین خوردن ماهی و خوراک های دریایی را با مشاوره پزشک در رژیم غذایی هفتگی خود قرار دهند. براساس پژوهشها خوردن خوراکهای دریایی سبب محافظت از نوزاد از ابتلا به بیماریهایی چون آسم و آلرژی میشود به همین دلیل مصرف این ماده غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶ به مادران باردار توصیه می شود.
بسیاری از مادران در دوران بارداری به میزان زیاد از مکملهای ویتامینی از جمله روغن کبد ماهی استفاده میکنند اما کارشناسان درپژوهش های خود دریافتند مزایای خوردن ماهی با مصرف تنها مکمل روغن ماهی قابل مقایسه نیست و براین اساس به بانوان توصیه میشود از مواد غذایی طبیعی استفاده کنند. نتیجه بررسی در زمینه خاصیت ماهی تازه در محافظت از ابتلای نوزاد به بیماریهای مزمن در جدیدترین نشریه آلرژی و ایمونولوژی بالینی" Allergy and Clinical Immunology" منتشر شده است. مصرف خوراکهای دریایی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ و یا مکمل های دارویی حاوی این ماده غذایی به این دلیل اهمیت دارد که این ماده توسط بدن تولید نمی شود و باید از منبع خارج از بدن تامین شود اما برای مقابله و محافظت دربرابر بسیاری از بیماریها از جمله موارد زیر مفید است.
وقتی مصرف بیش از حد مکمل های دارویی خطرساز می شود بیماری قلبی، آرتریت روماتوئید، کلسترول بالا، فشار خون بالا اما زیادهروی در مصرف مکمل های دارویی حاوی این ماده نیزمی تواند عوارض جانبی زیر را درافراد ایجاد کند سوء هاضمه، حالت تهوع، راش و خارش پوستی، بوی بد دهان کارشناسان سازمان غذا و داروی آمریکا، میزان مجاز مصرف ماهیهای روغنی کم جیوه را برای مادران باردار حدود ۲۲۶ الی ۳۴۰ گرم در هفته معرفی کردهاند که صرف ۲ الی سه وعده در هفته است و بیش از آن می تواند به جنین آسیب برساند.
وقتی مصرف بیش از حد مکمل های دارویی خطرساز می شود آلودگی دریا و بالا بودن مقدار جیوه در گوشت ماهی دلیل ممنوع بودن مصرف ماهی بیش از حد در دوران بارداری است. از جمله دیگر منبع های خوراکی حاوی امگا سه می توان دانه های آجیل به ویژه گردو، میوه آووکادو، تخمه کدو، روغن زیتون و فندق را نام برد.
مصرف همه مکملهای تقویتی در دوران بارداری باید با نظارت پزشک و به میزان استاندارد باشد و مواردی چون آلرژی مادر یا سابقه ابتلا به بیماریهای زمینهای درمصرف آنها در نظر گرفته شود.
مصرف بیش از حد مکمل به جای فایده می تواند برای سلامت مادر وجنین خطرساز باشد. کارشناسان اعلام کردهاند هنوز تحقیق درباره تمامی خاصیتهای ماهی و روغن ماهی بر سلامت جنین ادامه دارد. محققان به مادران باردار توصیه میکنند ماهی تازه به صورت پخته یا کبابی مصرف کنند و از مصرف ماهی خام یا خوراک های فرآوری شده به دلیل دارا بودن مواد نگهدارنده خودداری کنند.
منبع:
باشگاه خبرنگاران
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼