بیماری های شایع دوران بارداری، آگاهیتان را بالا ببرید
شایع ترین بیماری های دوران بارداری چیست؟
در مقاله زیر می خواهیم در مورد بیماری های شایع دوران بارداری با شما صحبت کنیم.
بیماری های قلبی
اگرچه شیوع بیماری های قلبی در میان زنان باردار، در سالهای اخیر به طور چشمگیری کاهش یافته است. با این وجود، هنوز یکی از علت های مرگ زنان باردار محسوب می شود. اکثر زنان باردار بدون هیچ مشکلی با این بیماری مقابله می کنند. با این وجود، در برخی موارد که عضله ها یا رگ های قلب به طور جدی تحت تاثیر قرار می گیرند، نقص قلب ممکن است باعث بروز مشکلات بارداری و حتی مرگ شود. بنابراین، اگر بیماری قلبی دارید، بهتر است قبل از باردار شدن با پزشک متخصص مشورت کنید.
بیماری کلیه
شایع ترین بیماری های کلیه در طول بارداری، پیلونفریت است که یک عفونت باکتریایی کلیه محسوب می شود. وقتی عفونت مثانه، این باکتری را وارد کلیه می کند، این بیماری به وجود می آید. علائم آن عبارتند از تب، درد پشت کمر، لرز. درمان سریع پیلونفریت ها بسیار حائز اهمیت است، چون اگر این عفونت در بدن باقی بماند، ممکن است باعث زایمان زودرس شود.
زنانی که قبل از بارداری، بیماری شدید کلیوی دارند، اگر درمان نشوند، در طی بارداری با مشکلات زیادی روبرو خواهند شد. فشار خون بیش از حد بالا، و ناتوانی در تولید ادرار، هم زندگی مادر و هم جنین را تهدید می کند. اگر بیماری کلیوی شدید باشد، ممکن است توصیه شود که فرد باردار نشود. اگر بیماری کلیوی تان شدید است، قبل از باردار شدن با پزشک متخصص مشورت کنید.
دیابت
قبل از کشف انسولین برای درمان دیابت، زنانی که مبتلا به دیابت بودند و باردار می شدند، یا سقط جنین می کردند یا جان خود و یا فرزند خود را از دست می دادند. اما امروزه، یک زن باردار مبتلا به دیابت می تواند به راحتی و با سلامت کامل فرزند خود را به دنیا بیاورد. اما بازهم همین دیابت می تواند مشکلات دیگری را برای زن باردار به وجود بیاورد مانند پره اکلامپسی،به دنیا آوردن کودک مرده و یا کودکی با جثه بسیار کوچک . برای همین، اگر زن بارداری مبتلا به بیماری دیابت باشد، باید از نظر سطح گلوکز به طور دائم کنترل شود تا احتمال خطر هم برای مادر و هم برای جنین کاهش یابد.
مشکلات دستگاه گوارشی
رایج ترین مشکلات گوارشی در طول بارداری، استفراغ بدخیم بارداری می باشد. در این شرایط، زن باردار، به تهوع بیش از حد مبتلا می شود. این استفراغ، شدید تر از حالت تهوع صبحگاهی می باشد که به مدت چندین ماه طول می کشد. در استفراغ بدخیم بارداری، زن باردار با گرسنگی، از دست دادن آب بدن، و عدم تعادل در جریان مایع بدن روبرو می شود.
علائم آن عبارتند از کاهش وزن بدن و از دست دادن آب بدن. این بیماری اغلب از طریق داروهای ضد استفراغ درمان می شود. نباید بدون مشورت پزشک از داروهای ضد استفراغ در بارداری استفاده کرد.
بیماری ریوی
رایج ترین بیماری ریوی که زنان باردار را تحت تاثیر قرار می دهد، آسم می باشد. زنانی که قبل از بارداری دچار حمله های ملایم آسم بودند، بعد از بارداری هم بیماری آنها به همان شکل باقی می ماند، شاید علائم بیماری بهبود یابد، و یا شاید بدتر شود. اما زنانی که دچار حمله های آسمی شدیدی بوده اند، ممکن است این حمله ها وخیم تر شود. همین حالت ممکن است منجر به زایمان زودرس شود. اگر به بیماری آسم مبتلا هستید و دچار حمله های شدید هستید، قبل از باردار شدن با پزشک مشورت کنید.
بیماری کبدی
بیماری کبد چرب و سندرم HELLP ، هر دوبر کبد تاثیر می گذارند و بسیار نادر هستند. بیماری کبد چرب مرتبط با پره اکلامپسی است و در سه ماهه سوم بارداری اتفاق می افتد. علت آن ناشناخته است، اما علائم آن عبارتند از حالت تهوع، استفراغ، درد شکمی می باشد. سندرم HELLP، شدیدتر از پره اکلامپسی است و باعث التهاب کبد می شود. اگر دچار بیماری های کبدی هستید، قبل از باردار شدن با پزشک مشورت کنید.
بیماری سیستم عصبی
شایع ترین بیماری سیستم عصبی در زنان بارداری عبارتند از سردرد، میگرن، عفونت سینوسی و یا گلودرد است. دراز کشیدن در اتاقی ساکت ممکن است سردرد های ملایم را کاهش دهد. با این وجود، چون ممکن است سردرد یکی از علائم فشار خون بالا مرتبط با پره اکلامپسی باشد، اگر این سردرد شدیدتر شد، بهتر است با پزشک مشورت شود.
بیماری های پوستی
تغییرات هورمونی باعث تغییرات پوستی در بارداری می شود. تیره شدن پوست بسیار شایع است، به ویژه، روی صورت، شکم، و اطراف نوک پستان. هر چقدر که بارداری پیشرفت می کند، کف دست قرمز می شود و رگ های عنکبوتی روی بازوها و حتی صورت دیده می شود.
منبع:
مجله اینترنتی نمونه ها
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼