۱۶۱۲۲۰
۵۱۶۰
۵۱۶۰

عوامل نقص جنین، توجه توجه

معمولاً جنین در برابر بیماری های مسری که مادر قبل یا در حین بارداری بدان مبتلا می گردد به خوبی محافظت می گردد.

معمولاً جنین در برابر بیماری های مسری که مادر قبل یا در حین بارداری بدان مبتلا می گردد به خوبی محافظت می گردد و بیماری هایی چون سرماخوردگی های متداول، آنفولانزا، ویروس های مولد اسهال، گلو درد، سینوزیت و حتی ذات الریه به جنین آسیب نمی رسانند. اما به هر حال استثناهایی وجود دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم.

• کلامیدیا
کلامیدیا باکتری کوچکی است که بیماری مسری برای نوزاد ایجاد می کند. این باکتری در دهانه رحم مادر زندگی می کند و هنگام زایمان نوزاد را آلوده می سازد. 2 تا 4 درصد از مادران باردار مبتلا به این باکتری هستند و در 18 تا 50 درصد از موارد نوزادان این مادران به این باکتری آلوده می گردند.
در حدود یک سوم از نوزادان در صورت عدم معالجه دچار عوارض چشمی گسترده خواهند شد. امروزه این عارضه توسط تجویز پماد چشمی اریترومایسین که کاربرد زیادی یافته اند درمان می شود.
کلامیدیا می تواند در نوزادان کمتر از سه ماه (اوج بروز در بین 4 و 12 هفتگی) منجر به ذات الریه نیز گردد. اریترومایسین که از طریق دهان مصرف می شود آنتی بیوتیک مؤثری است که ثابت شده است در درمان ذات الریه و ورم ملتحمه مؤثر است.

• بیماری پنج
این بیماری با آلوده شدن جنین به ویروس (پاراویروس B۱۲) در هنگام بارداری صورت می گیرد و به این دلیل این نام را گرفته است که در میان شایع ترین بیماری های ویروسی نوزادان مقام پنج را دارد.
این بیماری برای جنین خطرناک است اما اغلب زنان و البته مردان نسبت به آن ایمنی دارند زیرا احتمالاً در کودکی بدان مبتلا شده اند. بهترین راه برای تشخیص آزمایش پادتن برای کشف احتمال ابتلای قبلی به بیماری است.
این بیماری در کودکان و خصوصاً بزرگسالان تب ایجاد می کند. افراد مبتلا به روی صورت خود جوش های قرمز دارند به شکلی که انگار کسی به گونۀ آنها سیلی زده است.
این قرمزی دور لب ها را در بر نمی گیرد. گاهی قرمزی روی دست ها هم دیده می شود و به قسمت های دیگر بدن سرایت می یابد. این انتقال ماه ها طول می کشد. در افراد بالغ درد رگ و مفصل یا مشکل تنفسی ایجاد می کند اما گاهی نیز هیچ نشانه ای وجود ندارد.
حتی در صورت عدم وجود علایم نیز این بیماری مسری است خصوصاً از طریق هوا بیماری پیش از بروز دانه های قرمز مسری تر می باشد. هیچ درمانی برای آن شناخته نشده است و کنترل آن تنها از طریق واکسن می باشد.

چه عواملی در دوران بارداری منجر به نقص جنین می شود؟
• سوزاک
از آنجا که عامل این بیماری جرم است این مشکل برای نوزادان وجود دارد که در حین عبور از کانال زایمانی این جرم را با خود بردارند، سوزاک می تواند چشم های نوزاد را مبتلا کند و حتی منجر به کوری نوزاد گردد. این بیماری با نیترات نقره، تتراسایکلین یا اریترومایسین بلافاصله پس از تولد درمان می شود.
در ملاقات اول مادر با پزشک و در طی ملاقات های بعدی اگر خطر ابتلا زیاد باشد امکان سرایت توسط پزشک تشخیص داده می شود. اگر پاسخ آزمایشات مثبت باشد، مادر با آنتی بیوتیک درمان می گردد. اما از بین بردن سوزاک در زمان بارداری تضمینی برای ابتلا نشدن مادر در آینده نخواهد بود.
• مونیلا (برفک)
عامل این نوع بیماری نوعی مخمر در دهانه رحم است و می تواند در مادر تحت شرایطی در نوزاد بیماری ایجاد کند. اولین نشانه در مادران خارش ناحیه تناسلی است که موجب تشخیص بیماری می گردد.
ممکن است این بیماری آرام و بدون هیچ علامتی مادر را مبتلا کند، در این حالت اغلب بیماری به راحتی قابل شناسایی نیست و به همین دلیل نیز در اواخر بارداری معمولاً از دهانۀ رحم کشت صورت می گیرد تا در صورت شناسایی امکان انتقال مخمر به نوزاد را به حداقل رساند.
اگر نوزاد در حین تولد و گذشتن از کانال زایمانی به این مخمر آلوده گردد ممکن است در ناحیه دهان یا زبان دچار مشکل گردد. این بیماری در دهان معمولاً خود را به شکل جرم سفید رنگی نشان می دهد. گرچه این بیماری مشکل ساز است اما به راحتی درمان می شود.
• سیفلیس
عامل سیفلیس می تواند با عبور از جفت، جنین مادر مبتلا را آلوده نماید. عامل بیماری می تواند پخش شده و اسیب پیشرفته ای برای اعضای بدن جنین به وجود آورد، از جمله مغز، چشم ها و استخوان ها.
گرچه درمان با آنتی بیوتیک سرایت در جنین را از بین می برد اما در آسیب به وجود آمده هیچ تغییری ایجاد نمی کند. به دلیل خطرات جدی سیفلیس برای کشف بیماری در زنان باردار در همان ملاقات های اولیه با پزشک، آزمایش خون برای مادر تجویز می شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.