خام خواری در بارداری، عوارض دارد؟
کمبود اسیدهای چرب ضروری در بدن میتواند به اختلال شناختی، افسردگی، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون منجر شود.
الگوهای غذایی نهتنها بر عضلهها و ذخایر چربی تاثیر میگذارند، بلکه اثرات قابل توجه و مهمی هم برای مغز دارند. رژیم گیاهخواری که با حذف تمامی محصولات حیوانی مانند لبنیات و ماهی نیز همراه میشود، در صورت متعادل بودن میتواند فوایدی هم برای مغز داشته باشد، اما رژیم گیاهخواری نامتعادل و نامطلوب دارای اثرات مخرب و زیانباری برای مغز است. ابتلا به مشکلات حوزه سلامت روان و حتی اختلالهای عصبشناختی، از پیامدهای احتمالی رژیم گیاهخواری هستند. ویتامین D گیاهخواران باید نیاز روزانه خودشان به انواع ویتامینها را تامین کنند تا مطمئن شوند که مغزشان آسیب نمیبیند و عملکرد مطلوبی را به اجرا میگذارد.
ویتامین D
بهطور خاص از اهمیت ویژهای برای گیاهخواران برخوردار است، چون در بسیاری از مواد غذایی مورد استفاده آنان یافت نمیشود. براساس گزارش Scientific American، افرادی که سطح ویتامین D در بدنشان پایین است، اطلاعات آهستهتر در مغزشان پردازش میشود. خوشبختانه، مواد غذایی تنها منبع برای دریافت این ویتامین نیستند. درواقع، تماس بدن با نور خورشید به ساختن ویتامین D در بدن منجر میشود و اضافه کردن محصولاتی مانند شیر سویای غنیشده با ویتامین D یا آبپرتقال غنیشده با ویتامین D به رژیم غذایی نیز به دریافت این ویتامین کمک میکند. البته بهتر است که این افراد برای مصرف مکمل ویتامین D با پزشک مشورت کنند.
دوران بارداری و پس از زایمان
پیروی از گیاهخواری با اثرات احتمالی و خاصی از منظر عصبشناختی همراه است که شانس شکلگیریشان در دورههای بارداری و پس از زایمان بیشتر میشود. طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا (CDC)، محققان به این نتیجه رسیدهاند که اگر نوزادان به مادرانی تعلق داشته باشند که دچار کمبود ویتامین B۱۲ یا کوبالامین هستند، با خطر ابتلا به تاخیر در رشد و تکامل مواجه میشوند. ویتامین B۱۲، ماده مغذی مهمی برای رشد عصبی جنین در دوران بارداری است. به همین دلیل نیز مادران گیاهخوار باید ویتامین B۱۲ مورد نیاز بدنشان را از طریق رژیم غذایی یا مکملهای استاندارد دریافت کنند.
اسیدهای چرب ضروری
اسیدهای چرب ضروری به ساختن سلولهای مغزی سالم کمک میکنند و از اهمیت خاصی در دوران بارداری و شیردهی برخوردار هستند. به همین دلیل، همه گیاهخواران باید مطمئن شوند که اسیدهای چرب کافی در رژیم غذاییشان وجود دارند و آنها را از طریق مواد غذایی یا مکملها تامین کنند. کمبود اسیدهای چرب ضروری در بدن میتواند به اختلال شناختی، افسردگی، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون منجر شود. منابع گیاهی برای دریافت اسیدهای چرب ضروری عبارتاند از سبزیهای سبزبرگ و روغن بذر کتان.
نکات مهم
اگر باردار هستید یا به نوزادتان شیر میدهید، یا اگر به بیماریهایی مانند بیماری سلیاک و سندرم سوء جذب مواد مغذی مبتلا هستید، حتما درباره استفاده از مکملها یا مواد غذایی غنیشده با پزشک خودتان مشورت کنید. بهعلاوه، کلسیم کافی نیز باید به بدن شما برسد تا استخوانهای سالمی داشته باشید.
منبع:
سلامتیسم
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼