۱۶۴۳۰۶
۱۱۵۸
۱۱۵۸

نگرانی از سقط جنین، اگر از دستش بدم چی؟

آزمایش مثبت بارداری هیجان زده تان می کند و از خودتان می پرسید دختره یا یا پسر. به من شبیه یا پدرش؟

آزمایش مثبت بارداری هیجان زده تان می کند و از خودتان می پرسید دختره یا یا پسر. به من شبیه یا پدرش؟ اما سر و کله نگرانی‌ ها کم کم پیدا می‌ شود. اگر اشکالی پیش بیاید، سقط جنین کنیم و فرزندم را از دست بدهم، چه کنم؟ خوشبختانه، احساس ترس و نگرانی آن‌ چنان نخواهد بود که انتظارش را دارید و احتمال سقط جنین در بعضی از موارد بسیار کم است. در ادامه ۴ سوال متدوالی که درباره سقط جنین پرسیده می شود را بررسی می کنیم.

1. آیا سقط‌ جنین همیشه رخ می‌دهد؟
احتمال سقط جنین به آن اندازه زیاد نیست که شما فکرش را می‌کنید. برای بانوان جوان‌تر از سی و پنج سال، این خطر 10 تا 12 درصد ؛ برای سی و پنج تا سی و نه ساله‌ها این خطر 188درصد است (برای بانوان چهل تا چهل و چهار ساله نیز این خطر تا 34 درصد افزایش می‌یابد). دکتر میشل لو، استاد مدرسه پزشکی دانشگاه کالیفرنیا، می‌گوید: برای اطمینان‌ بیشتر خیال تان، وقتی تپش قلب فرزندتان را در سونوگرافی می‌ شنوید، یعنی هفتۀ ششم یا هفتم، صرف‌نظر از سن مادر، احتمال رخداد سقط جنین برای شما تا حد 5 درصد کم می‌ شود.

۲. آیا ورزش یا بلند کردن اشیای سنگین باعث سقط جنین می‌شود؟
وحشت‌ زده نشوید. ورزش، زمین خوردن یا برداشتن اشیای (نسبتاً) سنگین، مثلاً کیسۀ خواربار، نوزاد یا امثال آن، به احتمال بسیار کمی باعث سقط جنین می‌شود. بنابراین، آسوده‌خاطر باشید. از این بهانه برای بی‌تحرکی خود در نه ماه استفاده نکنید (حفظ تناسب اندام لازم است!). دکتر هنری لرنر، متخصص زنان و زایمان، می‌گوید: خطرات بسیار کمی وجود دارد که باعث سقط جنین می‌شود. حتی سیگار ‌کشیدن، مصرف مواد، تصادف با ماشین یا زمین خوردن معمولی نیز باعث آن نخواهد شد.

3. در گذشته یک سقط جنین داشته‌ام، آیا قرار است دوباره اتفاق بیفتد؟
سقط جنین‌های معمول که برای بسیاری از بانوان رخ می‌دهد، کاملا در اثر بد شانسی است. دکتر لرنر می‌گوید: از آنجا ‌که سقط جنین به ندرت اتفاق می‌افتد، احتمال رخداد دوبارۀ آن بسیار ناچیز است. در حقیقت، برای اکثر بانوانی که سقط جنین داشته‌اند، شانس باداری موفق بعدی 80 درصد است.
علت اصلی سقط جنین به دو دستۀ گسترده تقسیم می‌شود: مشکلات با رویان یا جنین و مشکلات درونی مادر.
اکثر سقط جنین‌ها ریشه در مشکلات با رویان یا جنین دارد که اغلب متخصصان آن را مشکلات کروموزومی می‌خوانند. وقتی کروموزوم‌های تخمک و کروموزوم‌های اسپرم با یکدیگر تلاقی می‌کنند تا رویانی را تشکیل دهند، معمولا با یکدیگر درست جفت می‌شوند. اما گاهی به هم می‌خورند؛ اگر به درستی جفت نشوند، رویان رشدش را متوقف می‌سازد. در لقاح جنین بعدی به احتمال کمی اختلالات کروموزومی تکرار می‌شود، بنابراین فرض نکنید که گذشته، آیندۀ شما را پیش‌بینی می‌کند.

۴. اگر بیش از حد مضطرب شوم، دچار سقط جنین خواهم شد؟
در حقیقت بسیاری از بانوان اعتقاد دارند که استرس می‌تواند به سقط جنین منتهی شود، اما پژوهش‌های بسیار کمی برای تائید این مطلب وجود دارد. اگر در محل کار کلافه‌اید، از مصرف فنجان قهوه یا چای اضافه بپرهیزید، چون برخی از مطالعات نشان داده است که امکان دارد نوشیدن روزانه دو فنجان قهوه یا تعداد بیشتر آن خطر سقط جنین را فزونی می‌بخشد. اگر از قبل مشکلی دارید، مثل بیماری تیروئید یا دیابت‌ها، به طور مطلوب پیش از لقاح جنین با پزشک برای کنترل کردن آن مشورت کنید تا آسایش خاطر خویش را فراهم سازید. نگران تندرستی خود نباشید و مطمئن باشید که فرزندتان نیز از سلامتی شما بهره‌مند خواهد شد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.