احساسات منفی در بارداری، چگونه کاهش می یابد؟
کنترل احساسات منفی در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد و ناتوانی درمهار این احساسات می تواند خطرات جدی را متوجه مادر وجنین کند.
فرزند آوری یکی از زیباترین اتفاق ها در زندگی هر زن و شوهری است. فرزند با خود برکت و شادی به دامان خانواده می آورد و سبب افزایش سلامت و انگیزه والدین برای تلاش و موفقیت در زندگی می شود.
برای به دنیا آوردن فرزندان سالم، گذراندن دوران بارداری با رعایت تمامی موارد ایمنی و خود مراقبتی به وسیله مادر و در وهله دوم کمک و پشتیبانی خانواده اهمیت فراوان دارد.
مادران زمانی که متوجه باردار بودن خود می شوند معمولاً دچار احساسات مختلفی می شوند. بخشی از این احساسات مثبت و برخی دیگر منفی است.
احساسات منفی معمولاً دراثر دگرگونی های هورمونی، ترس مادر از وقوع حوادث پیش بینی نشده در زمان بارداری، سقط جنین، تولد نوزاد مرده و یا ابتلای نوزاد به بیماری است.
برخی مشکلات اقتصادی و وضعیت خانواده، اختلاف با همسر و مواردی از این دست نیز می تواند سبب استرس شدید مادر و بروز احساسات منفی شود.
افسردگی مادر پیش و پس از زایمان وجود دارد و می تواند بر سلامت جسمی و روحی او و کودک اثر منفی بگذارد. کارشناسان اعتقاد دارند با رعایت راهکارهایی می توان احساسات منفی در دوران بارداری را کنترل و آنها را به احساسات مثبت تبدیل کرد.
کارشناسان به بانوان باردار توصیه می کنند اگر دارای سابقه افسردگی، اختلال های خلقی، مصرف داروهای اعصاب و ضد افسردگی هستند حتماً قبل از اقدام به بارداری با پزشک متخصص مشاوره انجام دهند زیرا بارداری و دگرگونی های هورمونی می تواند سبب تشدید برخی بیماری های اعصاب و روان در مادران شود.
در طول دوران بارداری امکان دارد دچار ترس و استرس از وضعیت فعلی خود شوید برای رفع این حالت برقراری ارتباط عمیق با جنین راه گشا است.
زمانی که جنین در بدن مادر حرکت می کند نشانه زنده بودن او است، لمس جهت حرکت جنین به وسیله مادر می تواند سبب آرامش مادر و جنین و رفع استرس شود.
گوش دادن به موسیقی کلاسیک، تماشای فیلم های شاد، یا موزیک ویدئوهایی که دوست دارید می تواند استرس و احساسات منفی در شما را از بین ببرد.
پژوهش ها نشان می دهند کودک از زمان جنینی یادگیری زبان مادری خود را آغاز میکند و از چندماهگی می تواند مفهوم گفتارها را شناسایی کند. برای رفع استرس با جنین خود صحبت کنید، برای او کتاب بخوانید، از همسرخود بخواهید برای شما کتاب بخواند تا جنین هم بشنود، درباره نام و آرزوهایی که برای آینده فرزندتان دارید و اینکه می خواهید او سالم به این دنیا بیاید با او صحبت کنید.
بخش زیادی از احساسات منفی مادران به دلیل ترس از ابتلای جنین به بیماری های مختلف است برای برطرف کردن این احساس به طور منظم زیر نظر پزشک متخصص قرار داشته باشید و آزمایش ها و معاینه های دوره ای را انجام دهید تا استرس کمتری داشته باشید.
مراجعه به پزشکی که با شما همراهمی می کند و زمان کافی برای بیماران می گذارد می تواند به میزان زیاد از استرس شما بکاهد.
افزون بر تغذیه مناسب، انجام ورزشهای استاندارد دوران بارداری، مصرف مکمل های ویتامینی(زیر نظر پزشک) مطالعه درباره بارداری نیز میتواند از استرس شما بکاهد.
مطالعه کتاب، کسب اطلاعات از سایت های معتبر پزشکی، شرکت در کلاس های ورزش گروهی مخصوص مادران باردار و گفت و گو با سایر زنان باردار می تواند به میزان زیادی استرس شما را از بین ببرد.
داشتن برنامه ریزی مناسب در طول بارداری، زمان زایمان و پس از آن اهمیت فراوان دارد، مرتب کردن اتاق نوزاد، تقسیم بندی کارها به ویژه در زمینه مراقبت از نوزاد و بررسی چگونگی ادامه به کار مادرپس از فراغت از زایمان درصورتی که شاغل باشد می تواند سبب کاهش استرس و تصمیم گیری های مناسب شود.
مشاهده عکس سونوگرافی جنین و آگاهی از سلامت او می تواند تا حد زیادی از استرس مادر بکاهد و در صورت وجود بیماری، مشاوره با پزشک و بررسی روش های درمانی ضروری است.
در روزهایی که هوا سالم است، بسته به فصل سال لباس مناسب بپوشید و هر روز به پیاده روی زیر نور آفتاب بروید، زیرا نور آفتاب حاوی ویتامین d است و به رفع استرس و افسردگی کمک فراوان می کند.
در رژیم غذایی خود مصرف میوه ، سبزیجات تازه، پروتئین کم چرب، لبنیات، دانه آجیل، شکلات تلخ و نوشیدن به اندازه کافی آب را قرار دهید.
یکی از مشکل های شایع در دوران بارداری، سردرد است که با مصرف به اندازه آب به وسیله مادر تا میزان زیادی برطرف می شود.
کم خوابی و بدخوابی نیز می توانند سبب استرس، افکار منفی، دیدن کابوس شبانه و افت کیفیت سلامت مادر باردار شود به همین دلیل تنظیم الگوی خواب دراین دوران اهمیت فراوان دارد. کارشناسان توصیه می کنند مادران باردار درشبانه روز حداقل ۸ ساعت استراحت کامل داشته باشند.
اگر به دلیل کمر درد یا مشکل پرکاری مثانه، حرکت جنین و یا بازگشت اسید معده به مری در استراحت دچار مشکل هستید با پزشک متخصص مشاوره انجام دهید تا راهکار مناسب به شما معرفی شود.
برخی از بانوان در زمان بارداری به دلیل دگرگونی در وضعیت ظاهری خود دچار استرس، نگرانی و افسردگی می شوند اما فکر کردن به داشتن نوزادی زیبا که درآینده فرزندی شاد و با انرژی که درآینده باعث افتخار وسربلندی خانواده می شود، همه این احساسهای منفی را از بین میبرد.
در دوران بارداری استفاده از رنگ مو و محصول های آرایشی شیمیایی ممنوع است و می تواند سبب آسیب به جنین و بروز نقص های مادرزادی شود اما پوشیدن لباس های زیبا و خوش رنگ و نیز آراستگی ظاهر سبب ایجاد روحیه شاد درمادر می شود.
در دوران بارداری به دلیل دگرگونی در ظاهر و آسیب پذیر بودن مادر وجنین ، انجام برخی کارها می تواند خطرزا باشد و این می تواند سبب ایجاد احساس محدودیت و افسردگی در مادر شود اما دوران بارداری تنها ۹ ماه است و پس از آن وضعیت مادر به حالت قبل از بارداری بر می گردد و می تواند فعالیت های مورد علاقه خود را در کنار فعالیت های مادرانه انجام دهد.
مصرف خود سرانه قرص های ضد افسردگی و یا ضد درد در این دوران می تواند خطرهای جدی را متوجه جنین کند و برای مصرف این گونه داروها مشاوره با پزشک ضروری است.
با رعایت راهکارهای بالا می توانید دوران بارداری لذت بخشی را سپری کنید و فرزندی سالم به دنیا آورید.
منبع:
شفا آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼