۱۶۵۹۶۰
۱۵۳۶۴
۱۵۳۶۴

کمبود ویتامین دی در بارداری، چه عوارضی دارد؟

در دوران بارداری مادر هم جهت تامین نیازهای خود و هم برای تامین نیازهای جنین باید از مقادیر کافی ویتامین D استفاده کند.

ویتامین D (ویتامین دی) به جذب کلسیم کمک می کند و کمبود ویتامین D باعث ضعیف شدن سیستم دفاعی بدن می شود و بهتر است مادران قبل از بارداری از مکمل های ویتامین D استفاده نمایند.
ویتامین D از گروه ویتامین های محلول در چربی است و به چند شکل متفاوت در بدن وجود دارد. ویتامین D در بدن به جذب کلسیم که برای تشکیل استخوان های بدن لازم است کمک میکند.

عوارض کمبود ویتامین D چیست؟
بسیاری از مطالعات نشان داده اند که کمبود ویتامین D می تواند باعث ضعیف شدن سیستم دفاعی و بروز عفونت، سرطان، بیماریهای خود ایمنی و واکنش های آلرژیک شود. مکان اصلی فعالیت ویتامین D در روده کوچک بوده و موجب افزایش جذب کلسیم و فسفر از روده می گردد.

ویتامین D در چه غذاهایی است؟
ویتامین D در غذاهای حیوانی مانند: تخم مرغ، شیرهای فرآوری شده، کره، ماهی سالمون و ماهی های چرب، جگر، غلات و ... یافت می شود.

ویتامین D در چه میوه هایی وجود دارد؟
ویتامین D در سبزی ها به مقدار کم یافت می شود، میوه ها و مغزها فاقد ویتامین D می باشند. همچنین نور خورشید تولید روزانه ویتامین D در بدن را افزایش می‌دهد. تحقیقات نشان می‌دهد روزانه ده دقیقه قرار گرفتن در برابر آفتاب می‌تواند از کمبود ویتامین D جلوگیری نماید.
چه عواملی باعث کمبود ویتامین D در بدن می شود؟
عواملی مثل مصرف برخی داروهای ضد تشنج مانند فنوباربیتال یا فنی توئین، رشد سریع کودک، برخی اختلالات در جذب ویتامین D، نرفتن زیر نور آفتاب و نیز استفاده از ضد آفتاب، نخوردن غذاهای حاوی ویتامین D، چاقی، آلودگی هوا و افزایش نیاز به ویتامین (مثل دوران بارداری وشیردهی) باعث کمبود ویتامین دی در بدن می‌شود. از آنجایی که ویتامین D در غذاهای کمی یافت میشود و نیز معمولا بهره گیری از نور خورشید به میزان ده تا بیست دقیقه در روز صورت نمیگیرد کمبود ویتامین D بخصوص در زنان و کودکان ایرانی بسیار شایع است (حتی تا 80%)‌. کمبود ویتامین D در بارداری هم به میزان زیاد در مادران دیده میشود.

کمبود ویتامین D در بارداری
در دوران بارداری مادر هم جهت تامین نیازهای خود و هم برای تامین نیازهای جنین باید از مقادیر کافی ویتامین D استفاده کند. ویتامین D هم در تامین استحکام دندانها و استخوانها نقش دارد و هم در تقسیم سلولی و نیز عملکرد درست سیستم دفاعی بدن مهم است. در بعضی از مطالعات کمبود ویتامین D در بارداری بعنوان افزایش احتمال مسومست بارداری مطرح شده است (شاید به دلیل نقش آن در جذب کلسیم) اما همه مطالعات از نقش کلسیم یا ویتامین D در کاهش فشارخون در دوران بارداری حمایت نکرده اند و بنابراین هنوز نمیتوان با قاطعیت در این مورد نظر داد. در بعضی از مطالعات نیز ارتباطی بین کمبود ویتامین D در بارداری و کم وزن بودن نوزاد مطرح شده است اما هنوز مطالعات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است. بهتر است همه مادران قبل از اینکه باردار شوند یک بار آزمایش خون از نظر اندازه گیری میزان ویتامین D در خونشان انجام دهند و اگر کمبود ویتامین D داشته باشند، مکمل های ویتامینی مصرف کنند. حتی در شدید موارد ترین کمبود ویتامین D معمولا مصرف هفتگی قرص ویتامین D به مدت ۸-۱۲ هفته کمبود ویتامین D را برطرف میکند. درمورد مصرف مکمل های کلسیم و ویتامین D در بارداری تقریبا با قاطعیت میتوان گفت که مشکلی وجود ندارد ولی مطالعات در مورد مکمل هایی با دوز بالا هنوز به نتیجه نهایی نرسیده اند و به همین دلیل بهتر است مکمل های کلسیم ویتامین D در دوران بارداری مصرف نشوند و سطح ویتامین D قبل از اقدام به بارداری اندازه گیری و در صورت کمبود ویتامین D، اصلاح شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.