دیابت دوران بارداری، نشات گرفته از چیست؟
کارشناس دیابت معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان فقر حرکتی زنان را یکی از اصلی ترین عوامل دیابت دانست و در این راستا خواستار توجه جدی به این موضوع شد.
کارشناس دیابت معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان فقر حرکتی زنان را یکی از اصلی ترین عوامل دیابت دانست و در این راستا خواستار توجه جدی به این موضوع شد.
صغرا کوثری فرد مطرح کرد: از هر 10 زن در جهان 1 نفر مبتلا به دیابت است این در حالیست که از هر 5 زن مبتلا به دیابت، دو نفر آن ها در سنین باروری هستند و امکان تولد نوزادانی متاثر از دیابت بارداری بالاست و بایستی به همه این موارد توجه داشت.
وی با اشاره به این موضوع تاکید کرد: بارِ این بیماری را می توان با آموزش های لازم کاهش داد به نوعی که با تغییر الگوهای مصرفی و شیوه های زندگی می توان گامی موثر در کاهش این آمار ها برداشت و از نقش تحرک و ورزش، انجام آزمایش قند سالانه و جلوگیری از اضافه وزن و چاقی غافل نبود.
کارشناس دیابت معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان ضمن اشاره به جایگاه مناسب همدان در زمینه دیابت نسبت به شهرهای شمالی کشور و شهر یزد اظهار داشت: آمار دقیقی از میزان ابتلای شهروندان همدانی به دیابت وجود ندارد ولی در مجموع حدود 7 درصد زنان و 6 درصد مردان همدانی مبتلا به دیابت هستند.
وی با اشاره به این موضوع افزود: تعداد مراجعات زنان به مرکز دیابت بیش از مردان می باشد.
کوثری فرد ادامه داد: در کنار این مرکز، انجمن دیابت نیز آماده خدماترسانی به شهروندان همدانی است اما ازنظر هزینهای این مرکز و این انجمن با مشکلاتی روبرو هستند.
کارشناس دیابت معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان در پایان بیان کرد: آینده ای بهتر حق ماست و بایستی از امروز وارد عمل شویم و با بهبود وضعیت تحرک زنان گامی موثر در این راه برداریم.
ازآنجاییکه بخش اعظم بار بیماریها در کشور ما به امراض غیر واگیر مربوط میشود، باید در نظر داشت که پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر میتواند یکی از مؤثرترین راهکارها در جهت کاهش بار بیماریهایی باشد که بهنظام سلامت کشور تحمیل میشوند که این مهم، تنها با آموزشهای مناسب و تغییر برخی شیوههای زندگی محقق خواهد شد.
ورزش و گذران مطلوب ﻓﺮاﻏﺖ ﺑﺮ ﺳﻼﻣﺖ اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ زﻧﺎن، اﺣﺴﺎس اﻣﻨﻴﺖ، ﺑﺴﻂ شبکههای اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ، ﺗﻮﺳﻌﻪ رواﺑﻂ ﻓﺮدی و ﮔﺮوﻫﻲ و در ﻛﻞ ﺑﺮ ﻛﻴﻔﻴّﺖ زندگی زﻧﺎن تأثیرﮔﺬار اﺳﺖ و همین امر، اﻫﻤﻴﺖ ﺗﻮﺟﻪ و برنامهریزی در این زمینه را دوﭼﻨﺪان میکند.
زﻧﺎن، به واسطه ورزش و ﮔﺬران ﻣﻄﻠﻮب ﻓﺮاﻏﺖ میتوانند از ﺑﺴﻴﺎری بیماریهای ﺟﺴﻤﻲ و رواﻧﻲ ﻣﺼﻮن ﻣﺎﻧﺪه و ﻳﺎ کمتر ﺑﻪ آن ﻣﺒﺘﻼ ﺷﻮﻧﺪ.
مساله «فقر حرکتی» در حالی به معضل زندگی ماشینی به ویژه در شهرها تبدیل شده که مطالعات و مداخلات پژوهشی نشان داده است انجام حداقل ۳۰۰ دقیقه فعالیت هوازی با شدت ملایم پنج روز در هفته و یا ۲۰ دقیقه فعالیت شدید در سه روز از هفته، خطربیماری های قلبی - عروقی را هشت درصد کاهش می دهد؛ بدین ترتیب تاثیرات ورزش در کاهش بیماری های جسمی مشخص می گردد، علاوه بر این بیماری ها ورزش بر بیماری های غیر واگیر نیز تاثیر گذار است.
با ورود به عصر صنعتی شدن و ماشینی شدن زندگی، رشد بیماریهای غیرواگیر و تعداد مبتلایان به آن تا حدی نگران کننده شده است که سازمان جهانی بهداشت، شعار و تاکید امسال را بر بیماری افسردگی پایه نهاد. بدین سان، تاکید بر ورزش به عنوان یکی از راه های آسان و کم خرج برای پیشگیری از برخی بیماری ها چون بیماری های قلبی و دیابت و بیماری هایی چون افسردگی جای بحث دارد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼