درباره بارداری دوم، هر چیزی که باید بدانید
یکی از تفاوتهایی که یک مادر در بارداری دومش متوجه میشود این است که احساس میکند جنین نسبت به دفعه گذشته زودتر حرکت میکند.
در بیشتر زنان بارداری دوم متفاوت از اولین بارداری آنها است. به عنوان نمونه، شدت خستگی یا اینکه زمانی که جنین ضربه زدن را شروع میکند با بارداری قبلیتان متفاوت است. هرچه باشد زندگیتان در حال حاضر نسبت به قبل متفاوت است؛ شما در حال حاضر از یک کودک نوپا یا کودک خردسال مراقبت میکنید و بدنتان نیز نسبت به قبل متفاوت است. اگر تا به حال یک بار زایمان کردهاید و دوباره در انتظار زایمان هستید، تغییراتی که در بارداری دوم تجربه خواهید کرد شامل موارد زیرند:
حرکت جنین خود را زودتر احساس خواهید کرد
یکی از تفاوتهایی که یک مادر در بارداری دومش متوجه میشود این است که احساس میکند جنین نسبت به دفعه گذشته زودتر حرکت میکند. یک مادر در بارداری اول در ماه پنجم متوجه لگد زدن جنین میشود؛ یک مادر با تجربه در ۴ ماهگی متوجه این ضربات میشود. شاید این امر به این دلیل است که مادر با تجربه میداند که حرکات جنین چه حسی دارد و در نتیجه سریعتر متوجه حرکات و ضربات اولیه و ضعیف او خواهد شد. در ماه سوم حرکات جنین حس حرکت حبابهای کوچک را خواهد داشت یا این حس را که پروانهها بالهای کوچکشان را به دیواره رحم میزنند. برخی مادران این حس لرزش و بال بال زدن را با گاز روده اشتباه میگیرند و گاهی تا آخر هم متوجه نمیشوند که این حس به دلیل حرکت جنینشان بوده است.
بارداریتان زودتر نمایان میشود
پس از بارداری اول رحم مانند گذشته کوچک و جمع نمیشود و همین امر باعث میشود که در بارداری بعدی رشد خود را زودتر و سریعتر شروع کند.
جنین را در سطح پایینتری حمل میکنید.
ماهیچههای شکمیتان در بارداری اول کش میآیند و ضعیفتر میشوند. در نتیجه نمیتوانند همانند قبل وزن جنین را نگه دارند، در نتیجه جنین در شکمتان پایینتر میآید. نکته مثبت این امر این است که نسبت به بارداری اول بهتر میتوانید نفس بکشید و غذا بخورید، و نکته منفی این است که احساس تکرر ادرارتان زودتر شروع میشود و ممکن است فشار اضافی برای روی مثانه و لگنتان موجب احساس ناراحتی در ناحیه لگن شود. شما میتوانید با انجام تمرینات کگل که ماهیچههای لگن را تقویت میکنند از شر این ناراحتی خلاص شوید.
ورزش ها و مراقبت های مناسب برای بارداری دوم
برای انجام تمرینات کگل ماهیچههای اطراف دهانه واژن و مجرای ادراری خود را سفت و منقبض کنید (همان کاری که برای متوقف کردن جریان ادرار انجام میدهید). هر انقباض را تا ۱۰ شماره نگه دارید و سعی کنید حداقل ۱۰ ست (مرحله) ۱۰ تایی از این تمرین را در روز انجام دهید. شما همچنین میتوانید یک کیسه کمپرس سرد در ناحیه قرار داده و در یک وان با آب خنک دراز بکشید.
قرار گرفتن پایینتر جنین همچنین میتواند به وارد آمدن فشار بر قسمت پایینی کمرتان منجر شود. از پزشک یا مربیتان در مورد تمرینهای مخصوص تقویت شکم که میتوانند درد پشت را کاهش دهند بپرسید و همچنین این توصیهها را در مورد فعالیتهای روزانهتان رعایت کنید:
-از بلند کردن اجسام سنگین یا خم کردن پشتتان بپرهیزید.
-هنگام ایستادن با کمی خم کردن زانوها، عضلات پایین کمرتان را منقبض نکنید.
-هنگام خواب به پهلو بخوابید؛ یک یا هر دو زانو را خم کرده و یک بالش میان پاهایتان قرار دهید.
-اگر قرارست مدت زیادی بنشینید، با قرار دادن یک چهارپایه کوچک در زیر پایتان، فشار را روی قسمت پایینی نخاع کاهش دهید.
منبع:
پارسه گرد
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼