۱۶۹۶۵۹
۲ نظر
۱۳۷۵
۲ نظر
۱۳۷۵

مشکلات سه ماه دوم بارداری، چیه؟

در این مقاله، به‌مشکلات خاصی که در طول سه ماهه دوم به‌وجود می‌آید و علایمی که باید با پزشک خود مشورت کنید...

در این مقاله، به‌مشکلات خاصی که در طول سه ماهه دوم به‌وجود می‌آید و علایمی که باید با پزشک خود مشورت کنید، می‌پردازیم.

خونریزی
بعضی از خانم‌ها در سه ماهه دوم با خونریزی مواجه می‌شوند. علل احتمالی آن میتواند شامل پایین قرار گرفتن جفت (جفت سرراهی)، درد زودرس زایمان، نارسایی دهانه رحم یا جدا شدن جفت باشد.
گاهی دکتر نمی‌تواند دلیلی پیدا کند. اگر با خونریزی مواجه شدید، ضرورتاً به‌این معنا نیست که سقط جنین خواهید داشت، ولی باید با دکتر خود تماس بگیرید. در اغلب مواقع او به‌انجام یک سونوگرافی توصیه می‌کند و شما را تحت مراقبت می‌گیرد تا مطمئن شود دچار انقباضات نمی‌شوید.
خونریزی خطر زایمان زودرس را افزایش میدهد، بنابراین دکترتان ممکن‌است توصیه کند بارداری شما نیاز به‌مراقبت‌های بسیار شدید دارد.

ناهنجاری جنینی
اگرچه اکثریت بارداریها به‌طور طبیعی طی می‌شود، در حدود ۲ تا ۳ درصد از نوزادان، با برخی ناهنجاریها به‌دنیا می‌آیند. اکثر این ناهنجاریها جزئی است، گرچه برخی به‌مشکلات بارزی برای نوزاد منجر می‌شود.
برخی از این ناهنجاری‌ها به‌خاطر مشکلات کروموزومی است و بقیه ریشه در رشد و تکامل غیرعادی اندام‌ها و ساختارها دارد. برای مثال، برخی از نوزادان نقایص قلبی یا ناهنجاریهایی در کلیه، مثانه یا مجاری گوارشی خود دارند.
بسیاری از این مشکلات، هرچند نه همۀ آنها، از طریق انجام سونوگرافی در دوران بارداری، قابل تشخیص است. هنگام مواجهه با هریک از چنین مشکلاتی، مهمترین قدم اول، جمع‌آوری اطلاعات موجود دربارۀ آن است، بنابراین می‌دانید باید انتظار چه چیزی را داشته باشید و چه امکانات درمانی‌ای وجود دارد.

نارسایی دهانۀ رحم
در طول سه ماهه دوم ، معمولاً بین هفته‌های 16 و 24، بعضی از خانم‌ها با مشکلی مواجه می‌شوند که نارسایی دهانۀ رحم گفته می‌شود. دهانۀ رحم باز و گشاد می‌شود، حتی با وجود آنکه زن هیچ انقباضی احساس نکند. این وضعیت میتواند به‌سقط جنین منجر شود.
درحقیقت، نارسایی دهانه رحم اغلب بعد از وقوع سقط جنین، تشخیص داده می‌شود. خانمی که به‌طور عادی با این شرایط روبه‌رو می‌شود، متوجه هیچ نوع علایمی نمی‌شود؛ اگرچه ممکن‌است گاهی اوقات از احساس سنگینی در لگن خاصره یا فشار بیش از حد خبر دهد، یا ممکن است متوجه لک شود.
اکثر خانم‌هایی که با نارسایی دهانۀ رحم مواجه می‌شوند، بدون هیچ دلیل قابل تشخیصی برایشان اتفاق می‌افتد. عده‌ای دیگر ممکن‌است دچار یکی از عوامل خطرزای زیر باشند:
- عارضۀ DES
دی اتیل استیل بسترول دارویی است که برای برخی از زنان باردار در دهه‌های گذشته، عمدتاً در سالهای 1950، 60 و 70 تجویز می‌شد. برخی از نوزادان دختری که مادرانشان DES مصرف کرده بودند، با مشکلات خاصی مواجه شدند؛ از جمله ناهنجاریهایی در شکل رحم، دهانۀ رحم یا لوله‌های فالوپشان. و هنگامی که باردار می‌شدند در معرض خطر زیادی از مواجهه با نارسایی دهانۀ رحم قرار می‌گرفتند.
- وجود زخم در دهانۀ رحم
برخی شواهد حاکی از آن است که کورتاژهای متعدد یا روش‌هایی که به‌آن بافت برداری (بیوپسی) از مخروط دهانۀ رحم یا LEEP گفته می‌شود (که بخشی از شکل مخروطی دهانۀ رحم، برای تشخیص یا درمان ناهنجاریهای دهانۀ رحمی برداشته می‌شود)، میتواند به‌نارسایی دهانۀ رحم منجر شود. پارگی قابل ملاحظۀ دهانۀ رحم در زایمان قبلی نیز میتواند خطر نارسایی دهانۀ رحم را افزایش دهد.
- بارداریهای چندقلو
برخی از متخصصان زایمان معتقدند بارداریهای چندقلویی، مخصوصاً سه قلو یا بیشتر، خطر نارسایی دهانۀ رحم را افزایش میدهد. این موضوع بسیار بحث برانگیز است، برخی از متخصصان زایمان، انجام سرکلاژ (بخیه در رحم) را برای تمام بیمارانی که سه قلو یا بیشتر دارند توصیه می‌کنند، ولی عده‌ای دیگر این روش را تنها برای بیمارانی که فکر می‌کنند در معرض خطر زیاد برای نارسایی دهانۀ رحم هستند؛ گرچه در این زمان، انجام سرکلاژ به صورت عادی برای آنها توصیه نشده است.
در مواردی که تشخیص نارسایی دهانۀ رحم قبل از خاتمۀ بارداری میسر باشد، دهانۀ رحم زن را با یک بخیه در دور آن می‌بندند که سرکلاژ گفته می‌شود. معمولاً سرکلاژ را در هفته‌های 12 تا 14 انجام می‌دهند؛ هرچند گاهی اوقات آن را به‌عنوان یک روش اضطراری در دوران بارداری، دیرتر انجام می‌دهند.
دکترها این عمل را بیشتر در بیمارستان با بی‌حسی اپیدورال یا نخاعی انجام می‌دهند، ولی کمی بعد در همان روز، معمولاً بی‌حسی از بین می‌رود.
بعضی از خانم‌هایی که سرکلاژ انجام میدهند، در طول دوران بارداری خود متوجه ترشحات شدید می‌شوند. در صورتی‌که به‌انجام سرکلاژ نیاز دارید، با دکتر خود در مورد میزان فعالیتی که می‌توانید داشته باشید، صحبت کنید. آیا می‌توانید مقاربت داشته باشید و تا چه حد ورزش توصیه می‌شود.
عوارضی که با سرکلاژ اختیاری ( نه اضطراری) مربوط می‌شود، غیرمعمول است، ولی می‌تواند شامل عفونت، انقباضات، پارگی کیسۀ اب، خونریزی و سقط جنین باشد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • بدون نام
    درباره مشکلات سه ماه دوم بارداری، چیه؟

    سلام من 16 سالمه یک سقط داشتم الانم 16 هفته ماه به ماه لک بین دارم قهوای رنگ

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتون

      برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
      زیر استفاده کنید

      https://ninisoal.com/

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.