۱۷۰۴۹۳
۱۲۴۳
۱۲۴۳

جلوگیری از ابتلا به دیابت بارداری، بهترین راه

بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به دیابت حاملگی این است که قبل از اینکه باردار شوید سالم باشید.

بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به دیابت حاملگی این است که قبل از اینکه باردار شوید سالم باشید. اگر وزن اضافه دارید، روی بهبود رژیم غذایی، غذای سالم و ورزش منظم تمرکز کنید. با پزشک خود در مورد بهترین راه برای از دست دادن وزن صحبت کنید، زیرا حتی چند پوند می تواند میزان خطر ابتلا به دیابت بارداری را تغییر دهد.
اگر غیر فعال هستید، فعالیت بدنی منظم، حداقل سه بار در هفته، را شروع کنید. بعد از اینکه باردار شدید، سعی نکنید وزن کم کنید، اما رژیم سالم شامل سبزیجات، میوه ها و غلات کامل را ادامه دهید. حداقل ۳۰ دقیقه در روز، حداقل سه روز در هفته ورزش کنید.
دیابت بارداری و انسولین
انواع دیابت مربوط به انسولین می باشند. انسولین هورمونی است که میزان گلوکز را در خون با انتقال قند از خون به سلولها تنظیم می کند.
انسولین ناکافی یا استفاده بی اثر از انسولین توسط سلول های بدن منجر به افزایش میزان گلوکز خون می شود. با افزایش وزن، بدن از انسولین به صورت موثر استفاده نمی کند، بنابراین برای تنظیم قند در خون، باید گلوکز بیشتری تولید شود.
علاوه بر این، زمانی که باردار هستید، جفت شما هورمون های انسولین را مسدود می کند. این کار باعث می شود قند بعد از غذا بیشتر در خون باقی بماند. جنین مواد مغذی را از خون شما دریافت می کند، بنابراین در بارداری بیشتر ماندن مواد مغذی در خون برای جنین مفید است زیرا زمان بیشتری به مواد مغذی دسترسی دارد. بنابراین سطح معینی از مقاومت به انسولین در دوران بارداری طبیعی است.
سطح گلوکز می تواند در طول بارداری بیش از حد بالا برود اگر:
• شما پیش از بارداری، به انسولین مقاوم بوده اید
• پیش از بارداری، میزان گلوکز خون شما بالا بوده است
• سطح هورمونهای بارداری شما بالاست
اگر میزان گلوکز شما بالا باشد، دیابت حاملگی تشخیص داده می شود.
علائم دیابت حاملگی چیست؟
به طور کلی شما علائم قابل توجهی از دیابت حاملگی را تجربه نخواهید کرد. با این حال، دیابت حاملگی می تواند خطر ابتلا به بیماری های دیگر را افزایش دهد. یکی از جدی ترین موارد پره اکلامپسی است که باعث فشار خون بالا می شود و اگر سریعا درمان نشود، می تواند مرگبار باشد.
دیابت بارداری نیز با ماکروزومی اتفاق می افتد، بیماری که جنین بیش از حد بزرگ می شود. ماکروزومی با خطر بالای نیاز به زایمان سزارین همراه است. دیابت بارداری همچنین می تواند باعث ایجاد کمبود قند خون در هنگام تولد شود.
از آنجا که دیابت بارداری به طور معمول نشانه ای ندارد، با آزمایش خون تشخیص داده می شود. پزشک در طول سه ماهه دوم تست غربالگری دیابت را تجویز می کند.
آزمون استاندارد یک آزمایش چالش گلوکز است که می تواند به یکی از دو روش انجام شود. در طول آزمایش، خون شما به صورت ناشتا کشیده می شود. سپس یک محلول شیرین را می نوشید و دوباره بعد یک یا دو ساعت از شما خون می گیرند.
اگر در آزمایش یک ساعته، سطح قند خون شما به حالت طبیعی بازگردد، دیگر نیازی به آزمایش دیگر برای دیابت بارداری نخواهید داشت. اگر قند خون بالاتر باشد، باید زمان دیگری برای مراجعه به پزشک تنظیم کنید و آزمایش سه ساعته گلوکز را انجام دهید. اگر آزمایش دو ساعته انجام دهید، نتیجه برای تشخیص دیابت حاملگی استفاده می شود.

دیابت بارداری چگونه درمان می شود؟
بسیاری از زنان قادرند دیابت حاملگی را از طریق رژیم غذایی و ورزش کنترل کنند، که می تواند به کنترل موثر قند خون نیز منجر شود. پزشک یک برنامه غذایی و برنامه ورزشی توصیه می کند. همچنین باید سطح قند خون خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید گلوکز شما خیلی بالا نیست. اگر رژیم غذایی و ورزش به تنهایی موثر نباشد، ممکن است لازم باشد انسولین مصرف کنید.
دکتر بطور مرتب در ادامه بارداری میزان قند خون شما را آزمایش می کند و شما نیز باید به طور مرتب در منزل قند خون را آزمایش کنید. برای انجام این کار، از یک سوزن کوچک برای جمع آوری نمونه خون از انگشت استفاده می شود که در نوار تست گلوکز خون بررسی می شود. اگر گلوکز بیش از حد بالا باشد، با پزشک خود تماس بگیرید.
در صورت داشتن دیابت حاملگی علاوه بر تست در خانه، باید بیشتر به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما احتمالا می خواهد میزان گلوکز خود را در مطب یک بار در ماه بررسی کند. همچنین ممکن است سونوگرافی های مکرر برای نظارت بر رشد جنین انجام شود. پزشک ممکن است یک آزمایش غیراسترسی برای اطمینان از اینکه ضربان قلب نوزاد شما هنگام فعال شدن افزایش می یابد، انجام دهد.
در نهایت اگر درد شما در موعد تعیین شده شروع نشود، پزشک توصیه می کند از روش القای درد استفاده شود ، زیرا زایمان بعد از مموعد می تواند خطر دیابت بارداری را افزایش دهد.
چشم انداز دیابت بارداری چیست؟
دیابت بارداری معمولا پس از زایمان، به طور خودکار از بین می رود. دکتر سطح قند خون شما را ۶ تا ۱۲ هفته پس از زایمان بررسی می کند تا مطمئن شود سطح قند خون به حالت طبیعی رسیده است. اگر قند خون طبیعی نباشد، ممکن است دیابت نوع ۲ داشته باشید نه دیابت حاملگی.
حتی اگر قند خون شما پس از زایمان به حالت طبیعی برسد، دیابت حاملگی شما را در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار می دهد. باید هر ۳ سال یکبار آزمایش کنید تا مطمئن شوید میزان گلوکز خونتان طبیعی است.
اگر دیابت بارداری دارید، جنین نیز در معرض خطر ابتلا به اضافه وزن و یا دیابت نوع ۲ می باشد. شما می توانید این خطر را با روش های زیر کاهش دهید:
• شیر دادن
• آموزش عادات غذایی سالم به فرزندان
• تشویق فرزند به فعالیت های جسمی
دیابت بارداری چیست؟
دیابت بارداری دیابتی است که فقط در زنان باردار اتفاق می افتد. این بدان معنی است که فقط در صورتی دچار دیابت بارداری می شوید که باردار باشید. ممکن است دیابت بارداری برای اولین بار در دوران بارداری دیده شود یا ممکن است مبتلا به بیماری دیابت باشید و در حین بارداری بدتر شود.
در دوران بارداری نوع استفاده از انسولین توسط بدن تغییر می کند. انسولین یک هورمون است که غذاهای شما را به گلوکز یا قند تجزیه میکند. پس از آن از این گلوکز برای انرژی استفاده می شود.
وقتی باردار می شوید، به طور طبیعی به انسولین مقاومتر می شوید تا بتوانید گلوکز بیشتری به جنین برسانید. در برخی از زنان، این فرایند به خوبی انجام نمی شود و بدن همچنان به انسولین پاسخ نمی دهد یا به اندازه کافی انسولین برای رفع نیاز شما به گلوکز تامین نمی کند. هنگامی که این اتفاق می افتد، مقدار زیادی قند در خون موجود خواهد بود. این مسئله باعث دیابت بارداری می شود.
منبع: ماما طب

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.