۱۷۲۲۰۲
۱۰۷۸
۱۰۷۸

افسردگی در دوران بارداری، روش های درمانش را بشناسید

افسردگی یکی از رایج ترین مشکلاتی است که در بارداری و بعد از آن در زنان دیده می شود.

با اینکه بسیاری از زنان باردار در مورد عوارض جسمانی بارداری نگران اند، افسردگی یکی از رایج ترین مشکلاتی است که در بارداری و بعد از آن در زنان دیده می شود. برای درمان افسردگی بارداری باید راهکارهایی را امتحان کنید که کمترین آسیب را برای جنین داشته باشد. ابتدا به متخصص زنان مراجعه کرده و در مورد روش های درمان افسردگی بارداری از او سوال کنید. همچنین از اعضای خانواده و دوستان خود بخواهید در دوران درمان تا جایی که می توانند از شما حمایت کنند و در آخر راهکارهایی که اینفوسلامت در این مطلب به شما آموزش می دهد را برای سلامت خود و فرزندتان انجام دهید.
برای تشخیص دقیق تر به دکتر مراجعه کنید
برخی از علائم بارداری ممکن است با علائم افسردگی بارداری مشابه باشند. اگر این علائم مرتب شما را ناراحت می کنند آن ها را نادیده نگیرید و فکر نکنید به خاطر تغییرات هورمونی اند. اگر فکر می کندی دچار افسردگی شدید، با متخصص زنان خود ملاقات کنید. علائم خود را برای او توضیح داده تا اگر دچار افسردگی بارداری هستید تشخیص دقیق تری انجام شود.
برای تشخیص افسردگی بارداری دکتر در مورد علائم و برخی موارد سوالاتی می کند. علائم افسردگی بارداری شامل خستگی، احساس ناراحتی شدید، تنهایی، اضطراب و کج خلقی می شود. همچنین ممکن است اختلالات خواب، از دست دادن انرژی و تغییر در اشتها را تجربه کنند.
روش های درمان افسردگی بارداری را بشناسید
اگر دکتر تشخیص داد که شما دچار افسردگی بارداری هستید، برای درمان شما را به روانشناس یا روانپزشک معرفی می کند. روانشناس یا روانپزشک ممکن است سوالات بیشتری برای تشخیص شدت علائم و روش درمانی مناسب از شما بپرسد.
بسته به شدت افسردگی بارداری، دکتر ممکن است روان درمانی و مصرف داروهای ضد افسردگی را پیشنهاد کند. رفتار درمانی شناختی نیز می تواند به تغییر الگوهای تفکر منفی کمک کند.
علاوه بر این دکتر ممکن است در موارد شدیدتر داروهای ضد افسردگی را نیز تجویز کند. در مورد داروهای کم خطرتر برای جنین با دکتر خود صحبت کنید.
در طول روند درمان می توانید با هر دو دکتر (متخصص زنان و روانپزشک) برای اطمینان از سلامتی خود و کودک ملاقات کنید.
ماساژ درمانی را امتحان کنید
درمان های مکملی از جمله ماساژ می توانند به درمان افسردگی بارداری کمک کنند. تحقیقات اخیر نشان می دهند ماساژ درمانی به کاهش علائم افسردگی، تسکین اضطراب و کاهش کمر درد و پا درد در زنان باردار کمک می کند.
ماساژ درمانی باید توسط افراد حرفه ای و متخصص انجام شود و در بسیاری از مراکز ماساژ خدماتی برای زنان باردار در نظر گرفته شده است.

طب سوزنی را امتحان کنید
طب سوزنی روش درمانی جایگزینی است و همانطور که تحقیقات نشان می دهد برای درمان بسیاری از مشکلات فیزیکی و روانی از جمله افسردگی بارداری مفید است.
بسیاری از درمان های جایگزین از جمله طب سوزنی، مورد مطالعه قرار گرفته و تاکنون عوارض جانبی مضری برای جنین نداشته است. همچنین می توانید با متخصص زنان خود در مورد این روش مشورت کنید.

در مورد نور درمانی با دکتر خود صحبت کنید
یکی دیگر از روش های درمان افسردگی بارداری نور درمانی است که در این روش فرد بیمار در مدتی مشخص به یک چراغ نگاه می کند تا ترشح هورمونی به نام سروتونین که روی خواب و خلق و خو تاثیر می گذارد را تحریک کند. این روش درمانی مقرون به صرفه بوده و به راحتی در منزل قابل انجام دادن است.
نور درمانی علاوه بر درمان افسردگی بارداری، در درمان سایر مشکلات بارداری از جمله بی خوابی و خستگی نیز موثر است.
از همسر خود بخواهید در این درمان به شما کمک کند
شما ممکن است از همسر خود دوری کرده و احساس خود را با او در میان نگذارید. اما باید بدانید تنها صحبت کردن در مورد احساسات خود و آنچه تجربه می کنید می تواند گام مثبتی در درمان افسردگی بارداری به شمار رود. با همسر خود صحبت کنید و از او بخواهید شما را در طول روند درمان حمایت کند. مثلا ممکن است از او بخواهید به حرف هایتان گوش دهد و احساسات خود را برایش توضیح دهید یا بخواهید شما را شاد کند.
با خانواده و دوستان خود در ارتباط باشید
با دوستان خود برای صرف ناهار بیرون بروید. با اعضای خانواده خود در ارتباط بوده و اگر دور هستند از طریق شبکه های اجتماعی با آن ها در تماس باشید. از مادر خود بخواهید برای خرید لباس های کودک شما را همراهی کند چرا که گذراندن وقت در کنار کسانی که دوستشان دارید می تواند حالتان را بهتر کند.
اگر از نظر مالی مشکلی ندارید برای کارهای خانه کسی را استخدام کنید
بزرگ کردن کودک یک کار کاملا احساسی و جسمی به شمار می رود. اگر می توانید کسی را استخدام کنید که برخی از مسئولیت های روزانه شما را انجام دهد، این کار استرس را از شما دور کرده و زمان بیشتری برای رسیدگی به احتیاجات روحی روانی خود خواهید داشت. با همسر یا خانواده خود مشورت کنید تا فردی را برای انجام کارهای خانه یا مراقبت از کودک بعد از زایمان استخدام کنید. نیازی نیست همه کارها را خودتان انجام دهید و قهرمان بازی درآورید باید سعی کنید برخی از مسئولیت های خود را کاهش دهید.
تنها کارهای ضروری را انجام دهید
کافیست نگاهی به لیست کارهای خود بیندازید تا متوجه شوید کدام یک از آن ها ضروری هستند و می توانید از عهده آن ها برآیید. اگر کاری واجب نیست آن را از لیست خارج کنید. برخی کارهای ضروری را به همسر، اعضای خانواده یا همکاران بسپارید. به عنوان مثال اگر در محل کار مسئول نظارت بر انجام کاری هستید بهتر است با رئیس خود صحبت کرده تا کار به فرد دیگری واگذار شود. همچنین بهتر است ساعت کاری خود را کم کنید تا زمان بیشتری برای استراحت کردن داشته باشید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.