درد مفاصل در دوران بارداری، انواعش را بشناسید
بدن یک زن در طی دوره بارداری تغییرات قابل توجهی را تجربه می کند؛ که بعضی از آنها می توانند عوارض جانبی ناخوشایندی ایجاد کنند.
بدن یک زن در طی دوره بارداری تغییرات قابل توجهی را تجربه می کند؛ که بعضی از آنها می توانند عوارض جانبی ناخوشایندی ایجاد کنند. اما ناراحتی مفاصل یکی از نشانه های رایج است که می تواند از تغییرات در گردش خون، وضعیت بدن، مایعات بدن و فشار رحمی حاصل شود. درد مفاصل در دوران بارداری یکی از ناراحتی های مشترک است. البته اقدامات مراقبتی معمول می تواند برای زنان دچار درد مفاصل در دوران بارداری مفید واقع شود.
تورم مفصل
تورم مفاصل در دوران بارداری، که ادم نیز نامیده می شود؛ اغلب ناشی از فشار ناشی از افزایش سایز رگ های خونی رحم است، که می تواند گردش خون را کاهش دهد. همچنین تورم در دوران بارداری، بخصوص در پاها و مچ پا معمول است. زنان می توانند ادم را به طور موقت از طریق دراز کردن پاها هنگام نشستن یا بالا بردن آنها هنگام دراز کشیدن، و نیز جلوگیری از ایستادن برای دوره های طولانی، از ایجاد مایع در این مناطق مشترک، به طور موقت، رهایی یابند. همچنین بهبود گردش خون می تواند این ناراحتی را کاهش دهد. پیاده روی پس از مدت زمان طولانی طولانی نشستن، استفاده از لباس تنگ یا جوراب شلواری حمایت کننده و البته اجتناب از لباس های محدود کننده، می تواند در بهبود گردش خون کمک کند.
درد پشت
یکی از عوارض جانبی بارداری درد پشت و کمر است. این مسئله ممکن است به علت تغییرات در حالت و فشار به بخش پشتی بدن، نشای از وزن اضافی است. در حالی که درد شدید کمر طبیعی نیست و باید حتما توسط متخصص ستون فقرات بررسی شود؛ اما می توان با استفاده از تکنیک های زیر، کمردردهای متوسط را کاهش داد:
- حفظ موقعیت درست و اجتناب از ایستادن برای مدت زمان طولانی
- کفش های حمایتی و ساق دار و اجتناب از کفش پاشنه بلند
- انتخاب صندلی هایی که حمایت خوبی از پشت داشته باشند
- اجتناب از بلند کردن اجسام سنگین و خم شدن عمیق
- خواب روی تشک مناسب و جلوگیری از خوابیدن روی پشت خود
- استفاده از پد حرارتی و کیسه آب گرم برای قسمت های دردناک
- ماساژ آرام کمر
- تمرینات ورزشی برای کمک به تقویت عضلات پشت و کمر
سندرم تونل کارپال
درد و یا احساس سوزش در دست ممکن است از علائم سندرم تونل کارپال، که یک بیماری رایج در زنان در دوران بارداری است، باشد. سندرم تونل کارپال همچنین می تواند به شکل بی حسی، سوزن سوزن شدن یا ضعف در دست، ظاهر شود. در زنان باردار، این بیماری اغلب در هر دو دست تاثیر می گذارد و بیشتر در سه ماهه دوم و سوم بارداری خود را نشان می دهد. علائم سندرم تونل کارپال را می توان با استفاده از کمپرس سرد و یا کمپرس گرم روی مچ دست، با مالش و یا تکان دادن مچ دست، و یا با پوشیدن مچ بند طبی در طول فعالیت هایی که مشکل را تشدید می کند، بهبود داد. این سندرم تقریبا همیشه پس از زایمان، خود به خود بهبود می یابد.
ماساژ
ماساژ در دوران بارداری می تواند به زنان باردار مبتلا به درد مفاصل کمک کند. علاوه بر کاهش فشار روی مفاصل، تکنیک های ماساژ می تواند به کاهش ادم، کمر درد، تنش عضلانی و سردرد کمک کند. همچنین می تواند گردش خون را بهبود داده و موجب تسکین استرس شود.
چه زمانی با دکتر تماس بگیریم
درد شدید باید با معاینه پزشک درمان شود. همچنین تورم ناگهانی و چشمگیر دست و پا، که می تواند به وضعیتی که به نام پرهاکلامپسی یا توکسمی باشد اشاره کند، از مواردی است که باید توسط پزشک بررسی شود. در نهایت اگر تورم بیشتر در یک پا افزایش پیدا کند، به خصوص اگر تورم با درد در ران همراه باشد نیز باید توسط پزشک معاینه شود.
منبع:
پیام سلامت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼