گرسنگی در دوران بارداری، روزه بگیریم؟
روزه داری میتواند بر رشد عمومی جنین تاثیر گذاشته و خطرات جبران ناپذیری برجای گذارد. این موضوع علی الخصوص در فصولی از سال که ساعات روزه داری طولانی است و به حدود ۱۰_۱۲ ساعت می رسد خطرناک تراست
یکی سوالات رایج زنان باردار و شیرده این است که آیا در این دوران می توانند روزه بگیرند؟ آیا با روزه داری، مواد غذایی کمتری به جنین خود می رسد؟ آیا روزه داری اخلالی در رشد جنینشان ایجاد می کند؟
برای پاسخ به این پرسش باید موضوع را به صورت جداگانه و در حالات مختلف مورد بحث و بررسی قرار داد
روزه داری در سه ماهه نخست بارداری
در ماه های اول بارداری به ویژه هشت هفته نخست بارداری که سلول های اولیه بافت مغزی جنین در حال شکل گیری هستند روزه داری میتواند بر رشد عمومی جنین تاثیر گذاشته و خطرات جبران ناپذیری برجای گذارد. این موضوع علی الخصوص در فصولی از سال که ساعات روزه داری طولانی است و به حدود ۱۰_۱۲ ساعت می رسد خطرناک تراست بعلاوه تهوع (ویارکه در ماه های اول بارداری بیشتر است ) نیز خود سبب می شود که امکان روزه داری در این دوره کمتر شود .
روزه داری در سه ماهه دوم بارداری
روزه داری در سه ماهه دوم با نظر موافق پزشک معالج منعی ندارد .زیرا عموما اثر سوئی برجنین نخواهد گذاشت .
روزه داری در سه ماهه سوم بارداری
دراین دوره نیز روزه داری مادر به صلاح جنین نیست زیرا در سه ماه سوم بخش عمده انرژی جنین از قند خون مادر تامین می شود و اگر مادر در این دوره اقدام به روزه داری نمایید چربی های بدن او تجزیه شده ، ترکیبات کتونی از آن حاصل می شود که می تواند از طریق جفت وارد گردش خون جنین شده و به سیستم عصبی جنین آسیب برساند .
توصیه مهم برای روزه گرفتن زنان باردار در سه ماه سوم
- فعالیت کمی داشته باشند
- آزمایش های خون و ادار آن ها طبیعی باشد .
- بیماری خاصی نداشته باشند .
- میزان کالری (موادغذایی) مورد نیازشان را براساس قد ، وزن وسن حاملگی با نظر پزشک معالج محاسبه نمایند.
- فشار خون طبیعی داشته باشند
منبع:
پزشکین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼