خونریزی های دوران بارداری، کدام طبیعیست و کدام خطرناک؟
معمولاً خونریزی واژنی در سه ماهه دوم و سوم بارداری (پس از هفتۀ بیست و ششم) ، می تواند نشانه ای از وجود پیچیدگی باشد.
خونریزی های طبیعی و خطرناک در بارداری - پس از هفته بیست و ششم چه علتی دارد؟ با ما همراه باشید.
خونریزی در اواخر بارداری
معمولاً خونریزی واژنی در سه ماهه دوم و سوم بارداری (پس از هفتۀ بیست و ششم) ، می تواند نشانه ای از وجود پیچیدگی باشد. این خونریزی می تواند تحت تاثیر عوامل گوناگونی اتفاق بیفتد.
پلاسنتا پرویا (جفت سر راهی)
با نام خونریزی پیشگیری ناپذیر قبل از زایمان نیز شناخته می شود. این خونریزی زمانی اتفاق می افتد که جفت بالا یا نزدیک دهانۀ رحم قرار گرفته باشد. این مشکل در هر ۲۵۰ بارداری یک بار اتفاق می افتد.
خونریزی واژنی به علت جفت سر راهی، معمولاً بدون درد است، خون آن به رنگ قرمز روشن و شدت آن نیز گاهی خفیف و گاهی شدید است. شروع آن بسیار ناگهانی است و احتمال وقوع آن در هفتۀ ۳۲ بیشتر است، اما زودتر از این یعنی در هفتۀ ۱۶ نیز ممکن است اتفاق بیفتد.
بانوانی که با خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری روبرو هستند، شامل:
قبلاً تجربۀ بارداری داشته اند.
قبلاً زایمان سزارین داشته اند.
تحت جراحی های رحمی دیگری قرار گرفته اند.
دو یا سه قلو باردارند.
جدا شدن زودرس جفت
در این حالت بخشی از جفت از رحم جدا می شود. جدا شدن زودرس جفت، معمولاً به دلیل افزایش فشار خون، کشیدن سیگار، ناراحتی شدید جسمی یا روحی، دستکاری خارجی (تلاش برای چرخاندن جنین در حالت بریچ) یا فراوانی مایع در رحم رخ می دهد.
البته در اکثر موارد این مشکل از بین خواهد رفت و بارداری روند معمولی خود را ادامه می دهد، اما جدا شدن شدید که باعث خونریزی فراوان و درد شکمی می شود، ممکن است به زایمانی اورژانسی منتهی شود. این مشکل می تواند جان مادر و فرزند را تهدید کند.
بانوانی که در خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری هستند، شامل:
سن 35 سال یا بیشتر
قبلاً با این مشکل روبرو بوده اند.
کم خونی به علت سلول های داسی شکل
افزونی فشار خون
ضربه شدید یا جراحت شکمی
مصرف کوکائین
جدا شدن جفت
خونریزی ای که دلیلش جدا شدن جفت باشد باید سریعاً درمان شود، چرا که جان مادر و فرزند در خطر می باشد.
خونریزی خفیف:
معمولاً کمتر از ۵۰۰ میلی لیتر خون از دست می رود و خطری برای وضعیت مادر و جنین ندارد.
خونریزی متوسط:
یک چهارم جفت جدا شده و در حدود ۱۰۰۰ میلی لیتر خون از دست رفته است. نشانه های شوک و افزایش ضربان نبض و کاهش فشار خون در مادر مشاهده خواهد شد. او دچار درد شکمی خواهد شد و رحمش حساس می شود. در چنین حالتی جنین در خطر است.
خونریزی شدید:
دو سوم جفت از دیوارۀ رحم جدا شده است و در حدود ۲۱۰۰ میلی لیتر خون از دست رفته است. مادر با افزایش فشار خون و رحمی دردناک در حالت شوک خواهد بود. در چنین حالتی جان مادر و جنین در خطر است.
خونریزی هایی که به جفت مربوط نمی شود، معمولاً شامل: پولیپ های ردن رحم (التهاب مجاری)، فرسایش رحمی، تورم و پیچ خوردی ر ها یا سرطان گردن رحم باشد.
ممکن است برخی بانوان پس از نزدیکی دچار خونریزی شوند، زیرا گردنۀ رحم شان حساس است. در این حالت باید تا زمان ملاقات با پزشک از آمیزش خودداری کنید. به این ترتیب از ناراحتی های بیشتر پیشیری خواهد شد، اما به خاطر داشته باشید که اجرای آمیزش جنسی طبیعی به هر ترتیبی باعث سقط جنین نمی شود.
ممکن است خونریزی به بارداری ارتباط نداشته باشد. برای مثال، ممکن است ضربه یا پاری دیوارۀ واژن باعث خونریزی شود. برخی از عفونت ها شامل عفونت مثانه نیز می تواند باعث خونریزی شود.
برخی از موارد مهمی که باید دربارۀ خونریزی بدانید:
- در صورتی که دچار خونریزی هستید، همیشه باید از پد یا زیر جامه ای استفاده کنید که بتوانید بر مقدار خون از دست رفته نظارت داشته باشید.
- ار دچار هر گونه خونریزی شدید، هرز نباید از تامپون استفاده کرد یا آمیزش جنسی داشته باشید و یا جسم خارجی ای را وارد واژن خود کنید و حتماً از ورود آب به داخل مهبل پیشیری کنید.
- در صورتی که هرونه نشانه ای از موارد ذکر شده در بالا را مشاهده کردید، باید فوراً با پزشک تماس بگیرید.
- خونریزی از واژن هنام بارداری به هر علتی، عادی نبوده و باید با مراقب پزشکی خود سریعاً مشورت کنید.
منبع:
کودک آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼