عفونت ادراری در بارداری، لطفا جدی بگیرید!
افتادگی مثانه در نوع خفیف آن تأثیر چندانی در عملکرد دستگاه ادراری ندارد، ولی در نوع شدید که باعث تخلیه نشدن کامل مثانه میشود، موجب باقی ماندن ادرار و افزایش شیوع عفونت در زنان میشود.
دکتر سیمین وحیدی گفت: افتادگی مثانه در نوع خفیف آن تأثیر چندانی در عملکرد دستگاه ادراری ندارد، ولی در نوع شدید که باعث تخلیه نشدن کامل مثانه میشود، موجب باقی ماندن ادرار و افزایش شیوع عفونت در زنان میشود.
وی در خصوص عوارض عفونت ادراری در زنان باردار گفت: درصورتی که عفونت ادراری فعالیت کلیهها را کم کند و اوره خون را بالا ببرد، ممکن است منجر به سقط جنین شود.
دکتر وحیدی یادآور شد: به طورکلی عفونت کلیه (پیلونفریت) در دوران بارداری باعث کاهش وزن جنین میشود و طبعا نوزادی که وزنش در موقع تولد از وزن استاندارد کمتر است در معرض خطر ابتلا به بیماریهای مختلف قرار می گیرد.
این جراح کلیه و مجاری ادراری تصریح کرد: در زنان باردارِ دچار عفونت ادراری، پس از درمان کامل عفونت جهت پیشگیری از آن باید مصرف دوز پایین آنتی بیوتیک تا آخر حاملگی ادامه مییابد.
وی گفت: در عفونتهای سطحی ادراری زنان غیرباردار درمان کوتاه مدت ۳ تا ۵ روزه و حتی تجویز یک دوز واحد کافی است.
دکتر وحیدی گفت: هدف از درمان عفونت ادراری در افراد عادی، از بین بردن میکروب درون سیستم ادراری است که باید با آنتی بیوتیک مناسب و دوره درمان کافی صورت پذیرد.
این جراح کلیه و مجاری ادراری در ادامه تصریح کرد: در گروههای مختف سنی، برای ریشه کن کردن و جلوگیری از عود عفونت در صورت وجود بیماری زمینهای یا ناهنجاریهای مادرزادی سیستم ادراری که باعث افزایش شیوع و عود عفونت میشود، باید پس از تشخیص این عوامل با درمان طبی یا جراحی اقدام به حذف و درمان بیماریهای مساعد کننده و زمینه ساز عفونت کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: طول درمان عفونت ادراری، برحسب سن، جنس و محل عفونت در افراد متفاوت است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼