۱۸۲۴۶۷
۱۴۵۶
۱۴۵۶

جلوگیری از سندرم داون، ممکنه؟

امروزه با وجود پیشرفت‌های بسیار در علم پزشکی، هنوز امکان اندازه گیری و تشخیص قطعی میزان هوش کودکان وجود ندارد.

امروزه با وجود پیشرفت‌های بسیار در علم پزشکی، هنوز امکان اندازه گیری و تشخیص قطعی میزان هوش کودکان وجود ندارد.به صورت کلی می‌توان گفت مادرهایی که ازدواج فامیلی دارند و یا سابقه معلولیت‌های ذهنی در اقوام درجه یک آنها وجود دارد ، با استرس بیشتری رو به رو خواهند بود.
واضح است که هیچ کس نمی‌خواهد فرزندش با چنین مشکلی به دنیا بیاید. هرچند تشخیص صد در صدی معلولیت ذهنی هنوز امکان پذیر نیست؛ اما با استفاده از برخی آزمایش‌ها در دوران بارداری، بخش مهمی‌از عواملی که منجر به کند ذهنی می‌شوند قابل تشخیص بوده و در بعضی موارد امکان پیشگیری وجود خواهد داشت .طبق تحقیقات انجام شده، ۱۵ درصد از زوج‌هایی که ازدواج خانوادگی داشته اند، در مورد سلامتی کودک خود تردید داشته و ۷۰ درصد از زوجین با نگرانی ناشی از به دنیا آوردن کودکی کند ذهن به پلی کلینیک‌ها مراجعه می‌کنند.

عقب ماندگی‌های ذهنی و نظر متخصصان
دکتر جراح جان شنر متخصص زایمان و بیماری‌های کودکان می‌گوید، به سبب پایین بودن سطح دانش در جامعه، معمولاً بیماری‌های ژنتیکی و آسیب‌های کروموزومی‌با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند .
دکتر شنر می‌گوید: در حدود ۶۰ درصد از عقب ماندگی‌ها، عوامل ژنتیکی نقش دارند و تنها ۱۰ درصد از آنها به سبب علل تروتوژنیک و مشکلات زایمان پدیدار می‌شوند.
رتبه بندی دکتر شنر در رابطه با آی کیو کودکان:
- ۱۹-۰: خیلی شدید
- ۳۴-۲۰: شدید
- ۴۹-۳۵: متوسط
- ۷۵-۵۰: خفیف
شنر می‌گوید:در عقب ماندگی اوضاع خانواده مطرح است و میزان عقب ماندگی با توجه به محیطی که فرد در آن قرار دارد متغیر خواهد بود. بخش عظیمی‌از وقایعی که امروزه به عنوان اتفاقات ایدئوپاتیک شناخته می‌شوند، به فاکتورهای ژنتیکی مربوط هستند. بی شک در این زمینه پیشرفت‌های مهمی‌در حال رخ دادن است؛ امروزه با انجام آزمایش‌های ژنتیکی در دوران بارداری و افزایش کیفیت مراقبت‌های درمانی از وقوع مشکلات ذهنی جلوگیری به عمل آمده ودرمان برخی از عقب ماندگی‌های ذهنی ممکن خواهد بود.

عواملی که منجر به عقب ماندگی ذهنی می‌شوند: کروموزوم‌های غیر عادی
حدود ۳۰ درصد از عقب ماندگی‌های ذهنی شدید، به نقص در تعداد یا ساختار کروموزوم‌ها و حدود ۱۰ درصد به سندروم ایکس شکننده بستگی دارد. ناهنجاری‌های سندروم داون، تریزومی‌های مختلف و از عوامل شایع در این گروه هستند.

جهش ژنی
حدود ۳۰ درصد از عقب ماندگی‌ها به دلیل اتوزمال غالب، اتوزومال مغلوب و جهش مندلی مغلوب ایکس اتفاق می‌افتد.

آسیب‌های اتوزومال غالب
ناهنجاری‌های اتوزمال غالبی همچون اسکلروزیس توبروس و واردنبرگ علاوه بر عقب ماندگی ذهنی، موجب بدریختی نیز می‌شوند.

آسیب‌های اتوزمال مغلوب
معمولاً این بیماری‌ها به آسیب‌های متابولیکی منجر شده ( فنیل کتونوری، گالاکتوزمی‌و) و عقب ماندگی ذهنی به سبب عدم مداوای صحیح، در طول زمان خود را نشان داده و پیشرفت می‌کند.

آسیب‌های مربوط به کروموزوم ایکس
فرجیل ایکس و لش نیهان حدود ۱۰ درصد از عقب ماندگی‌های ذهنی را شامل می‌شوند و معمولاً در آقایان به چشم می‌خورد.

علل چند ژنی-چند فاکتوری
در این گروه برخی از نقص‌های سیستم عصبی مرکزی (نقص لوله عصبی، هیدروسفالی، میکروسفالی) و برخی از ناهنجاری‌های سیستم اسکلتی نقش اصلی را ایفا می‌کنند.

علل تروتوژنیک و مشکلات زایمان
عفونت‌های رحمی، برخی مواد شیمیایی که بر روی سیستم عصبی مرکزی تاثیر می‌گذارند و عدم اکسیژن رسانی صحیح در حین زایمان، علت حدود ۲۰ درصد از عقب ماندگی‌های ذهنی هستند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.