۱۸۲۸۶۲
۱۲۵۲
۱۲۵۲

سونوگرافی چهار بعدی در بارداری، آنچه باید بدانید

کیست که نخواهد تصویر جنین داخل رحم خود را ببیند؟ واقعا تجربه‌ای فراموش‌نشدنی است.

کیست که نخواهد تصویر جنین داخل رحم خود را ببیند؟ واقعا تجربه‌ای فراموش‌نشدنی است. در این دوران پیشرفت‌ها و تکنولوژی پزشکی تجربه چنین لحظه سوررئالی ممکن شده است. حالا می‌توانید پیش از زمان زایمان آن لذت و هیجان را «احساس» کنید. به محض این‌که بارداری شما تایید می‌شود، برای آزمایش‌ها و اسکن‌های مختلف فرستاده می‌شوید. برخی از این آزمایش‌ها الزامی است و برخی دیگر اختیاری.
یکی از این اسکن های اختیاری سونوگرافی چهاربعدی است. پیش از این‌که تصمیم به انجام سونوگرافی چهاربعدی بگیرد باید بدانید که تمام مراکز پزشکی به این گزینه مجهز نیستند. همچنین باید بدانید که بیمه شما این آزمایش را پوشش می‌دهد یا خیر. اگر می‌خواهید درباره سونوگرافی چهاربعدی بیشتر بدانید به خواندن این مقاله ادامه بدهید.

سونوگرافی چهاربعدی چیست؟
سونوگرافی چهاربعدی روشی است برای بازتولید تصویر جنین داخل رحم شما. در این اسکن برای خلق تصویر از امواج صوتی استفاده می‌ شود. در سونوگرافی سه بعدی می‌توانید تصویر سه بعدی جنین خود را ببینید. اما در سونوگرافی چهاربعدی این تجربه یک مرحله پیش می‌رود. جلوه‌ای ایجاد می‌کند که شبیه دیدن یک ویدئوی زنده است. با استفاده از این تکنولوژی می‌توانید ببینید که جنین شما در همان لحظه در داخل رحم شما چه کار می‌کند. در واقع، اگر جنین در آن لحظه خاص در حال خمیازه کشیدن یا لبخند زدن باشد می‌توانید او را ببینید.

سونوگرافی چهاربعدی چطور انجام می‌شود؟
سونوگرافی چهاربعدی خیلی شبیه سونوگرافی های دیگر در دوران بارداری انجام می‌شود.
- از شما می‌خواهند به پشت روی میز معاینه دراز بکشید.
- روی شکم‌تان یک ژل مخصوص توسط تکنیسین پزشکی مالیده می‌شود.
- این به انتقال موج های صوتی کمک می‌کند.
- تکنیسین یک وسیله را روی شکم شما نگه می‌دارد و با حرکات دوار می‌گرداند تا تصویر خوبی بگیرد.

سونوگرافی چهاربعدی چطور عمل می‌کند؟
سونوگرافی چهاربعدی به روش زیر تصویری از داخل رحم شما تولید می‌کند:
- وسیله‌ای به نام مبدل روی شکم شما حرکت می‌کند.
- این دستگاه موج های صوتی را از طریق شکم شما وارد رحم‌تان می‌کند. این امواج به جنین شما برخورد می‌کند و به شکل پژواک برمی‌گردد.
- دستگاه سونوگرافی این پیام‌های پژواکی را جمع‌آوری و ترجمه می‌کند و روی صفحه نمایش نشان می‌دهد.
- وقتی جنین شما حرکت می‌کند یا لگد می‌زند، می‌توانید تصاویر آن را روی صفحه فراصوتی مشاهده کنید.
- در هنگام سونوگرافی چهاربعدی، متخصص به شما کمک می‌کند تا جنین‌تان را روی صفحه نمایش ببینید. این به شما امکان می‌دهد که ببینید او در لحظه مشغول انجام چه کاری است.
شکل نتایجی که از سونوگرافی چهاربعدی دریافت می‌کنید به دکتر شما و روند پزشکی بستگی دارد. بعضی نتایج به شکل یک تصویر ارائه می‌شود و بعضی از پزشکان ممکن است یک فیلم چهاربعدی خوب به شما بدهند.

سونوگرافی چهاربعدی چه زمانی انجام می‌شود؟
پزشک شما بهترین کسی است که می‌تواند به شما بگوید چه زمانی سونوگرافی چهاربعدی را انجام بدهید. برخی می‌گویند بین هفته های ۲۷ تا ۳۲ انجام شود و نظر برخی دیگر بین هفته های ۲۶ تا ۳۰ است.
باید توجه کنید که از هفته های ۱۹ تا ۲۴ بارداری، جنسیت جنین شما را می‌توان با این اسکن‌ها تشخیص داد. با پزشک خود درباره اینکه چه زمانی می‌توانید این آزمایش را بدون خطر انجام بدهید مشورت کنید.

آیا سونوگرافی چهاربعدی خطرناک است؟
طبیعی است که برای دیدن جنین‌تان برای اولین بار هیجان زیادی داشته باشید. اما به خاطر داشته باشید که این همیشه ایده مناسبی نیست.
- طبق اکثر تحقیقات انجام شده، سونوگرافی چهاربعدی بی‌خطر است و ضرری برای جنین شما ندارد.
- همچنین این اسکن‌ها می‌تواند به پزشک شما کمک کند تا هرگونه مشکل جنین را تشخیص بدهد و پیش از زایمان با شما در میان بگذارد.
- نگرانی زمانی است که برخی شرکت‌ها فقط برای اینکه چهره جنین را به شما نشان بدهند این اسکن را انجام می‌دهند.
- تمام مراکز برای انجام آزمایش مجهز به سریع‌ترین دستگاه‌ها نیستند و می‌تواند برای جنین شما ضرر داشته باشد، با اینکه حتی ممکن است همان زمان این را متوجه نشوید.
- همچنین قرار گرفتن زیاد در معرض هرگونه موج فراصوتی برای جنین شما خوب نیست.
بااینکه خیلی هیجان‌انگیز است، اما باید درباره اینکه واقعا به سونوگرافی چهاربعدی نیاز دارید یا خیر با پزشک خود مشورت کنید. اگر می‌توانید این کار را انجام ندهید، همیشه توصیه می‌شود که از انجام آن خودداری کنید. از شرکت بیمه خود بپرسید که آیا هزینه این اسکن را پوشش می‌دهد یا خیر. نکات مثبت و منفی آن‌را از پزشک خود بپرسید و با آگاهی کامل تصمیم بگیرید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.