۱۸۲۹۴۸
۲۷۱۲
۲۷۱۲

مادران باردار پرخطر، چه کسانی هستند؟

هر مادر باردار باید بدون ایجاد اضطراب و نگرانی غیرطبیعی برای خود و اطرافیان، علائمی را تحت نظر قرار دهد که ممکن است برای بارداری خطرناک باشد.

رئیس مرکز بهداشت شهدای انقلاب، کاهش میزان مرگ و میر مادران به دلیل عوارض بارداری و زایمان را از شاخص های مهم توسعه کشورها دانست و گفت: اهمیت این شاخص به دلیل تاثیر عوامل مختلف اجتماعی و اقتصادی در کاهش یا افزایش آن است و از راهکارهای موثر در این زمینه می توان به مراقبت صحیح از مادران در دوران بارداری، زایمان و پس از آن اشاره کرد.
دکتر «حمیدرضا قاسم پور» مراقبت های پیش از بارداری را یکی از خدمات مراکز بهداشتی درمانی معرفی کرد که با شناسایی بانوان در معرض خطر بر اساس نتایج ارزیابی گروه بندی شده، می توان اقدامات لازم برای پیشگیری از بارداری پرخطر یا به تعویق انداختن بارداری، صورت گیرد.
مسوول سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت شهدای انقلاب نیز، قرار گرفتن مادر باردار در دسته حاملگی‌ های پرخطر را نیازمند انجام مراقبت‌ های پزشکی و اقدامات پیشگیرانه نام برد و گفت: هر مادر باردار باید بدون ایجاد اضطراب و نگرانی غیرطبیعی برای خود و اطرافیان، علائمی را تحت نظر قرار دهد که ممکن است برای بارداری خطرناک باشد.
دکتر «زهرا باقری» افزود: قرار گرفتن مادر باردار در دسته حاملگی های پرخطر به این معناست، که این افراد می بایست مراقبت های ویژه ای از سوی پزشک و مراقب سلامت دریافت کنند تا در صورت بروز هر گونه مشکل احتمالی به سرعت تشخیص و اقدام لازم صورت پذیرد.
او شاخص توده بدنی کمتر از ۱۸ و نیم و یا بیشتر از ۳۵، ابتلای مادر به دیابت، سرطان و فشار خون بالا، بیماری‌های کلیوی، صرع، اعتیاد به مواد مخدر یا الکل و سن بیشتر از ۳۵ سال یا کمتر از ۱۸ سال را از جمله عوامل حاملگی پرخطر برشمرد و اضافه کرد: این موارد می ‌تواند مادر و کودک را در معرض خطرهایی نظیر رشد آهسته کودک، زایمان زودرس، مسمومیت حاملگی (پره اکلامپسی) و مشکلات مربوط به جفت قرار دهد.
دکتر «باقری» ادامه داد: بیشتر مادرانی که حاملگی پرخطر داشته‌اند، به دلیل دریافت مراقبت ‌های مستمر پزشکی، توانسته اند به سلامت نوزاد خود را متولد کنند.
او همچنین علائم خطردر بارداری را تورم ناگهانی صورت، دست و پا، مشکل بینایی مانند تیرگی یا تار شدن دید، سردرد شدید، هر نوع خونریزی واژینال، درد شکمی یا دل ‌پیچه، تب، انقباضات منظم با درد یا بدون درد، خروج ناگهانی مایع از واژن، درد پایین کمر یا فشار لگنی مداوم نام برد که در صورت بروز هر کدام از این موارد نیاز فوری به پزشک و مراقب سلامت را به همراه دارد.
این دوره آموزشی به همت واحد سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت شهدای انقلاب، با هدف توجه به اهمیت مراقبت های مادران باردار، برای بیش از سیصد پزشک و مراقب سلامت، در پنج دوره برگزار شد

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.