۱۸۳۲۷۸
۱۵۹۵
۱۵۹۵

آندومتریوز در دوران بارداری، آنچه لازم است بدانید

اندومتریوز زمانی اتفاق می افتد که سلول هایی شبیه به سلول های رحم در جاهای دیگر بدن رشد می کنند.

اندومتریوز زمانی اتفاق می افتد که سلول هایی شبیه به سلول های رحم در جاهای دیگر بدن رشد می کنند. این باعث درد مزمن لگن و انواع دیگر علائم می شود. اما ارتباط بین اندومتریوز و بارداری چیست؟ برای زنان مبتلا به آندومتریوز، حامله شدن ممکن است دشوارتر باشد.
با این حال، بسیاری از زنان مبتلا به اندومتریوز باردار هستند و نوزادان سالم دارند. این مقاله در مورد تاثیر بارداری بر علائم اندومتریوز بحث می کند. همچنین در نظر دارد که آیا در طول بارداری داشتن یا نداشتن اندومتریوز، خطر عوارض را افزایش می دهد.

چگونه حاملگی علائم اندومتریوز را تحت تاثیر قرار می دهد؟
بارداری بر روی هر یک از زنان مبتلا به آندومتریوز تأثیرات متفاوتی دارد. بعضی از زنان ممکن است باردار شوند که علائم اندومتریوز را از بین می برند، زیرا دیگر دوره ای وجود نخواهند داشت.
افزایش سطح هورمون پروژسترون در دوران بارداری همچنین ممکن است علائم را بهبود بخشد.
تحقیقات نشان داده است که پروژستین، که یک نسخه مصنوعی پروژسترون است، باعث کاهش درد اندومتریوز در حدود ۹۰ درصد از زنان می شود. پروژستین یک درمان استاندارد برای آندومتریوز است.
پروژسترون طبیعی بدن ممکن است اثرات مشابهی برای پروژستین برخی از زنان داشته باشد، اما هر کسی که مبتلا به آندومتریوز نیست، متوجه می شود که علائم آنها در دوران بارداری بهبود می یابد. در حقیقت، حاملگی می تواند علائم اندومتریوز زنان را بدتر کند. این ممکن است به علت افزایش فشار اضافی یا کشش رحم در مناطق موجود آندومتریوز باشد.
عامل دیگری که ممکن است علائم اندومتریوز را در طول بارداری بدتر کند، افزایش هورمون استروژن است که می تواند ضایعات بیشتر اندومتریوز را تشویق کند.
حتی اگر حاملگی امداد را تسریع کند، علائم اندومتریوز احتمالا پس از یک دوره بعد از زایمان دوباره شروع می شود، اگر چه شیر مادر می تواند این را بیشتر کند. بررسی در سال ۲۰۱۸ بیان می کند که زنان نباید بارداری را به عنوان استراتژی مدیریت یا درمان اندومتریوز مورد توجه قرار دهند. بارداری اندومتریوز را درمان نخواهد کرد.

خطر ابتلا به آندومتریوز در دوران بارداری
افراد مبتلا به اندومتریوز، ممکن است بیشتر در معرض عوارض در دوران بارداری یا هنگام تولد باشند، اگر چه این بسیار نادر است. اکثر افراد مبتلا به اندومتریوز قادر به داشتن بارداری سالم و بدون عارضه هستند. هیچ آزمایش خاصی برای نظارت و کنترل برای افرادی که باردار هستند و اندومتریوز دارند وجود ندارد. با این حال، داشتن آندومتریوز ممکن است کمی خطر ابتلا به عوارض زیر را افزایش دهد:
پیشکلامپسی
نتایج یک مطالعه مبتنی بر جمعیت در سال ۲۰۱۷ در دانمارک نشان می دهد که زنان باردار مبتلا به اندومتریوز، خطر ابتلا به پیشکلامپسی بیشتری دارند. علائم پیشکلامپسی عبارتند از:
- فشار خون بالا
- تورم وابسته به صورت یا غیر گرانشی
- سردرد
- مشکل مشاهده یا تغییر در دید
- درد زیر دنده ها
یک زن با علائم پیشکلامپسی در دوران بارداری باید با یک دکتر صحبت کند. دکتر همچنین در هنگام قرار ملاقات های بارداری معمولی علائم این بیماری را بررسی می کند.
جفت سرراهی
یک مطالعه ۲۰۱۶ نشان می دهد که داشتن اندومتریوز در دوران بارداری احتمال ابتلا به جفت را افزایش می دهد. جفت سر راهی زمانی است که مکان جفت در رحم بسیار کم است، که تقریبا یا کاملا دهانه رحم پوشش داده می شود. جفت سر راهی ممکن است نوزاد و زن را در حین زایمان به خطر بیندازد.
یک زن مبتلا به جفت سر راهی معمولا به زایمان سزارین نیاز دارد. علامت اولیه جفت سر راهی خونریزی واژینال سبک است. هرکسی که این مورد را تجربه کند باید با یک دکتر صحبت کند.
زایمان زودرس
تحقیقات نشان می دهد که داشتن اندومتریوز ممکن است خطر ابتلا به زایمان زودهنگام را افزایش دهد. همچنین به عنوان تولد زود هنگام شناخته می شود، این زمانی است که نوزاد پس از کمتر از ۳۷ هفته بارداری متولد می شود.
سزارین
بر اساس تحقیقات، داشتن اندومتریوز احتمال ابتلا به سزارین را افزایش می دهد. سزارین یک روش جراحی در منطقه شکمی برای خروج نوزاد در صورتی که امکان تولد واژنی وجود نداشته باشد است.
پزشکان ممکن است سزارین را انجام دهند اگر زایمان واژنی برای زن یا کودک امن نباشد.
سقط جنین
با توجه به بررسی تحقیقی در سال ۲۰۱۷، داشتن آندومتریوز نیز خطر سقط جنین را افزایش می دهد. کاهش درد پشت، گرفتگی یا خونریزی در دوران بارداری ممکن است یک سقط جنین را نشان دهد. اگر هر یک از این علائم را تجربه کنید، زنان باید دکتر را ببینند.

درمان با اندومتریوز در حین بارداری
بسیاری از افراد برای درمان اندومتریوز، از درمان های هورمونی استفاده می کنند. این خدمات عبارتند از قرص پروژسترون تنها، قرص ترکیب حاوی استروژن، پروژسترون و دستگاه های داخل رحمی ( IUD ها) . این گزینه ها در حین بارداری قابل استفاده نیستند.
برخی از افراد نیز با جراحی سوراخ کلید و یا لاپروسکوپی، برای حذف اندومتریوز این بیماری را مدیریت می کنند. جراحی در دوران بارداری امکان پذیر نیست.
زنان باردار مبتلا به اندومتریوز می توانند با علائم خود به راحتی از طریق:
- گرفتن داروهای ضد درد (OTC) با تایید پزشک یا ماما
- انجام تمرین ملایم، یوگا، یا کشش برای تسکین درد پشت
- استفاده از پد گرم و یا حمام گرم برای کاهش گرفتگی، اما آنها را به طور مستقیم بر روی رحم قرار ندهید.
- خوردن غذاهای غنی از فیبر برای کاهش علائم روده

اندومتریوز چیست؟
کارشناسان تخمین زده اند که اندومتریوز ۱۰ درصد از زنان دارای سن باروری را تحت تاثیر قرار می دهد. هنگامی که یک فرد مبتلا به اندومتریوز است، سلول های مشابهی که در رحم قرار دارند، در سایر نقاط بدن رشد می کنند، از جمله:
- در خارج از دیوار رحم
- بر روی لوله های فالوپ
- پشت و یا در تخمدان
- بر روی مثانه
- روی روده و راست روده

اندومتریوز، نیز می تواند بر سایر قسمت های بدن تاثیر بگذارد.
ضایعات اندومتریوز، به چرخه قاعدگی پاسخ می دهد، به این معنی که این بافت هم ضخیم تر شده و هم از بین می رود و هر ماه خونریزی می کند. با این حال، آن نمی تواند از مهبل خارج شود، بنابراین خون در بدن به دام افتاده و باعث درد، التهاب و سایر علائم می شود. اندومتریوز، همچنین ممکن است چسبندگی لگن را ایجاد کند، در حالیکه بافت در لگن به هم می پیوندد.

چه وقت باید به دیدن یک دکتر رفت
بسیاری از زنان مبتلا به آندومتریوز با کمک دکتر خود، حاملگی و تولد امن دارند. اگر چه بعضی از زنان علائم خود را در حین بارداری و هنگام شیردهی کاهش می دهند، اما بعضی دیگر متوجه می شوند که علائم آنها تغییر نکرده یا بدتر می شوند.
ضروری است با پزشک درباره نحوه مدیریت علائم اندومتریوز در حین بارداری صحبت کنید، زیرا بسیاری از گزینه های درمان سنتی در این زمان نا امن هستند. اندومتریوز به ندرت خطر عوارض در دوران بارداری و زایمان را افزایش می دهد، اما پزشک می تواند بهترین راه برای مدیریت بیماری را ارائه دهد. هر زنی که علائم عارضه را دارد باید با پزشک صحبت کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.