۱۸۳۸۹۶
۱۷۵۷
۱۷۵۷

بیماری صبحگاهی زنان باردار، درمان بدون دارو

ویار بارداری و تهوع در دوران بارداری به عنوان یک بیماری صبحگاهی شناخته می شود و برای درمان ویار بارداری از داروهای مختلفی استفاده می کنند.

ویار بارداری و تهوع در دوران بارداری به عنوان یک بیماری صبحگاهی شناخته می شود و برای درمان ویار بارداری از داروهای مختلفی استفاده می کنند. اولین پارامتری که هر خانم باردار می بایست منتظرش باشد ویار صبحگاهی است که معمولا در سه ماهه نخست بارداری بیشتر مادران را درگیر می کند. هرچند که کنترل مواد غذایی مورد مصرف و کم و زیاد کردن یک سری مواد غذایی از رژیم روزانه می تواند کمک کننده باشد اما شاید بتوان گفت که سخت ترین مرحله دوران بارداری ویار صبحگاهی است که ۸۰ % زنان باردار به آن مبتلا خواهند شد.
حالت تهوع و استفراغ هایی که معمولا در ساعات اولیه روز و گاهی هم در بین روز مادران باردار را درگیر می کند به نام بیماری صبحگاهی یا ویار صبحگاهی شناخته می شود که بین ۱۶ الی ۲۰ هفته از شروع بارداری به طول خواهد انجامید. این حالت هیچ گونه ضرری برای مادر یا جنین نخواهد داشت اما یک بیماری سخت و ناخوشایند است که می بایست تحت کنترل قرار گیرد. این بار در این مطلب به شما کمک می کنیم اگر به این بیماری مبتلا شده اید بتوانید با یک سری مواد غذایی به درمان ویار بارداری بپردازید تا دوران بارداری برای شما تلخ نشود.

بیماری صبحگاهی چیست؟
بیماری صبحگاهی بعضی اوقات با تهوع و استفراغ همراه است هر چند که حالت تهوع ممکن است در طول مدت بارداری وجود داشته باشد. این حالت در صبح هنگام نشانه خوبی به حساب می آید به طوری که می تواند در کاهش سقط جنین یا نوزاد نارس یا کم وزن موثر واقع شود. در بیماری صبحگاهی که بسیار ناخوشایند است، علت و عوامل کاملا دقیقی وجود ندارد ولی می توان گفت که نوسانات قند خون و توده بدنی بالا یا همان BMI بی تاثیر نخواهد بود.

درمان ویار بارداری و بیماری صبحگاهی زنان باردار
چه کارهایی برای درمان ویار بارداری می توان انجام داد که این حالت ناخوشایند کمتر شود یا به طور کلی از بین برود؟
رسیدن به یک وزن متعادل قبل از بارداری، خوردن وعده های غذایی سالم و منظم در طی روز و ورزش در درمان ویار بارداری موثر است. یک سری مواد غذایی هم وجود دارند که بیماری صبحگاهی زنان باردار را بدتر می کنند برای مثال مواد غذایی مانند گوشت که به راحتی فاسد یا سمی می شوند بهتر است زیاد مصرف نشود کافئین و هر ماده غذایی که میزان کافئین بالایی داشته باشد نیز باید کمتر مصرف شوند.

نقش سبزیجات در درمان ویار بارداری
اگر چه سبزیجات غذاهایی مغذی و سالم در رژیم های غذایی مخصوصا برای زنان باردار محسوب می شود ولی گاهی برخی از سبزیجات ممکن است سبب از دست دادن اشتها یا استفراغ شوند. مانند کلم بروکلی، قارچ، گل کلم، کدو ویا گوجه فرنگی و هویج نیز از این دسته سبزیجات هستند.

غذاهای چرب و گوشتی
درصد بالایی از زنان باردار صبح هنگام دچار کاهش اشتها به خصوص در غذاهای حیوانی دارند به دلیل آنکه باکتری ها در غذاهای حیوانی بهتر رشد می کنند. بیشتر این دسته غذاها در زنان باردار طرفدار ندارد و میل مادران باردار به این نوع غذاها همواره بسیار اندک است. چربی ها هم بخشی از مواد تشکیل دهنده غذاهای روزمره هستند. چربی های هیدروژنه به خصوص ترانس و غذاهای سرخ شده همچنین پنیر و ذرت و روغن آفتابگردان حالت بیماری صبحگاهی را تشدید می کنند. بهتر است اگر بیماری صبحگاهی دارید اصلا از این مواد استفاده نکنید.

درمان بیماری صبحگاهی در زنان باردار
بهتر است اگر میل به خوردن غذایی را ندارید اصلا آن را میل نکنید چرا که خود سیستم بدنی میزان نیاز به مواد تشکیل دهنده غذاها را به شما گوشزد می کند. در صورت عدم تمایل حتما شما نیازی به مصرف آن ندارید.
یک سری مواد غذایی می توانند جلوی پیشرفت و اذیت های بیماری صبحگاهی را بگیرند.

بیماری صبحگاهی خوب یا بد؟
بیماری صبح گاهی از ترشح هورمون تیروکسین و استروژن و دیگر هورمونها حاصل می شود باعث کاهش اشتها به خصوص در صبح می شود. این عامل خود سبب تولید هورمونهای خاصی برای جنین می کند که رشد جفت جنین را کنترل و تغییر می دهد.
یک رابطه بین شدت بیماری صبحگاهی زنان باردار و سلامت جنین وجود دارد. تراتوژیک یک ماده شیمیایی است که یکی از عوامل سقط جنین محسوب می شود. این ماده شیمیایی در سبزیجات قوی مزه، نوشابه های کافئین دار، گوشت و الکل وجود دارد. با مصرف بسیاری از مواد غذایی از جمله موارد نامبرده تراتوژیک به شدت تولید می شود. بدن با استفراغ صبحگاهی میزان هورمون ها و این ماده را در بدن متعادل می سازد. این یک دلیل برای عدم سقط جنین محسوب می شود.
پس زنانی که بیماری صبح گاهی دارند باید خوشحال باشند که میزان سقط جنین در آنها به حداقل می رسد. با استفاده از این نوع غذاها می توانید تا حد بسیار زیادی مشکل صبحگاهی را در دوران بارداری حل کنید. ولی با همه این موارد می توان گفت ویار بارداری یا بیماری صبحگاهی حالتی است که معمولا در سه ماهه نخست بارداری گریبان گیر بیشتر زنان باردار خواهد بود.

برای درمان ویار صبحگاهی از نان های خشک استفاده کنید
اگر ساعات اولیه صبح از خواب بیدار می شوید و ویار صبحگاهی دارید سعی کنید مقداری از کراکرها و یا خمیرهای خشک مانند انواع بیسکوئیت کنار تخت خود داشته باشید و چند تایی بخورید و سپس آرام آرام تخت را ترک کنید. این کار به شما کمک می کند کمتر احساس تهوع داشته باشید.

وعده های غذایی زیاد و کم حجم
در دوران بارداری مصرف وعده های غذایی سنگین ممنوع است. رژیم خود را به چندین وعده غذایی کوچک و کم حجم تقسیم کنید چرا که اگر یک باره معده را پر و سنگین کنید بی شک به حالت تهوع دچار خواهید شد که ممکن است منجر به استفراغ نیز شود. در خوردن آب آشامیدنی خودتان را محدود نکنید. تا می توانید و اذیت نمی شوید نوشیدنی به خصوص آب خوردن میل کنید. آب نارگیل، آب میوه و یا سبزیجات و حتی شیر از بهترین مایعات در دوران بارداری محسوب می شوند.

غذای داغ نخورید
اگر می خواهید یک وعده غذای داغ بخورید فراموش نکنید که این کار برای ویار صبحگاهی شما اصلا خوب نیست. عطر و بوی بسیاری از غذاها به خصوص غذاهای داغ می تواند منجر به حالت تهوع شما شود. سعی کنید صبح ها از غذاهایی که عطر و بوی زیادی دارند به خصوص غذاهای داغ هرگز استفاده نکنید.

چرب و تند ، ممنوع
بسیاری از خانم های باداری بر این باورند که غذاهای چرب و تند می تواند انرژی بیشتری برایشان داشته باشد در صورتی که غذاهایی مانند سیب زمینی سرخ کرده ویا غذاهای تند و تیز فقط حالت تهوع و ویار صبحگاهی را تشدید می کند. بهتر است این غذاها را کاهش داده و برای دریافت انرژی بیشتر از مواد غذایی که شامل کربوهیدرات بیشتر و پروتئین بالاتر است استفاده کنید.

برای درمان ویار بارداری استراحت کنید
گاهی یک خواب کوتاه می تواند ویار را کم کند و حال بهتری به شما بدهد.
حرکت بسیار و خستگی در صبح می تواند عامل تشدید ویار صبحگاهی باشد. زمان کافی برای استراحت داشته باشید و سعی کنید خودتان را به هیچ وجه زیاد خسته نکنید. حتی گاهی یک خواب کوتاه می تواند ویار را کم کند و حال بهتری به شما بدهد.

برا درمان ویار بارداری از بوی لیمو استنشاق کنید
در یک مطالعه مشخص شد زنان بارداری که اسانس لیمو را استنشاق می کنند کمتر به حالت تهوع و ویار صبحگاهی مبتلا می شوند. بنابراین می توانید یک یا چند قطره اسانس لیمو را در اتاق خواب همراه داشته باشید تا بیشتر احساس آرامش کنید. حتی می توانید با این اسانس آروماتراپی کنید. به خاطر داشته باشید در آروما تراپی روغن نعنا جهت مبارزه با تهوع به کار گرفته می شود ولی شما می توانید ترکیب زنجبیل و لیمو و حتی کمی روغن ملیسا را با هم به کار ببرید.

زنجبیل برای درمان بیماری صبحگاهی
این گیاه شامل یک ترکیب شیمیایی به نام گینگرول است که به راحتی حالت تهوع را از بین می برد.
تحقیقات نشان می دهد که زنجبیل یکی از عوامل از بین برنده حالت تهوع است. این گیاه شامل یک ترکیب شیمیایی به نام گینگرول است که به راحتی حالت تهوع را از بین می برد. برای از بین بردن حالت تهوع و ویار صبحگاهی دوران بارداری می توانید یک قاشق چایخوری زنجبیل تازه رنده شده را در یک فنجان آب گرم دم کنید و بنوشید. این کار علاوه بر این که انرژی شما را مضاعف می کند منجر به از بین رفتن ویار می شود.
میوه های تازه همانند توتها، کیوی، مرکبات،خربزه و تمامی میوه جات حاوی فیبر و آب سبزیجات نشاسته ای همانند سیب زمینی، شلغم و کدو که سرشار از کربوهیدراتها هستند.
سوپ و آبگوشت ها مواد مغذی که شامل کلاژن و الکترولیت هستند.
چربی های سالم همانند آجیل، دانه ها، روغن زیتون و نارگیل که هضم غذا را آسان می کنند.
مواد غذایی بسیار مانند ماهی، سیب زمینی، غلات همانند گندم، بلغور جو، و انواع نان ها و شیر برای دوران بارداری و از بین بردن حالت تهوع بسیار مفید می باشند. علاوه بر این مواد غذایی به کار گرفتن تمرینات یوگا مناسب خانم های باردار نیز یک راه کار مفید جهت از بین بردن اضطراب و استرس و همچنین اختلالات خواب و کمر درد دوران بارداری است که همچنین به از بین بردن ویار صبحگاهی نیز کمک می کند.
منبع: نت نوشت

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.