۱۸۶۲۴۹
۷۴۰۳۶
۷۴۰۳۶

وزن گیری جنین در بارداری، هفته چندم شروع می شود؟

الگوی رشد جنین شما در ابتدا به آرامی پیش می رود، و سپس در حدود ۳۲ هفتگی وزن گیری جنین بیشتر می شود.

الگوی رشد جنین شما در ابتدا به آرامی پیش می رود، و سپس در حدود ۳۲ هفتگی وزن گیری جنین بیشتر می شود، و تنها در هفته های آخر قبل از زایمان، کند می شود.
مثلا، در هفته ی ۱۴ تا ۱۵، جنین روزانه (۵ گرم)، و در هفته ی ۳۲ تا ۳۴ بارداری روزانه (۳۰ تا ۳۵ گرم) وزن اضافه می کند که در حدود (۰/۲۳ کیلوگرم در هفته است).
پس از هفته ی ۳۶ بارداری، میزان رشد جنین کند می شود، و در هفته های ۴۱ و ۴۲ که در این زمان زایمان به تأخیر افتاده است، ممکن است رشد جنین به حداقل برسد یا دیگر رشد نکند.

علاوه بر رژیم غذایی و اضافه وزن، عوامل زیر بر رشد جنین تأثیر می گذارند:
کشیدن سیگار:
کشیدن سیگار می تواند وزن هنگام تولد را در حدود نیم پوند (تقریبأ ۲۰۰ گرم) کاهش دهد.
دیابت:
اگر مادر به دیابت ابتلا دارد، بچه می تواند بسیار درشت یا بسیار ریز باشد.
ژنتیک یا سابقه ی خانوادگی:
ریز نقش بودن یا درشت اندام بودن پدر و مادر در وزن جنین موثر است.
عفونت جنینی:
برخی از عفونتها بر رشد تأثیر می گذارد؛ گرچه برخی دیگر تأثیرگذار نیست.
مصرف داروهای غیرقانونی:
مصرف مواد مخدر می تواند رشد جنین را کند کند!
سابقه ی پزشکی مادر:
برخی مشکلات پزشکی، مانند فشار خون بالا با لوپوس (سل پوستی)، می تواند بر رشد جنین تأثیرگذار باشد.
بارداری های چندقلویی:
دوقلوها یا سه قلوها اغلب کوچکتر از بچه های تک هستند
عملکرد جفت:
جریان خون جفت اگر کمتر از حد متوسط باشد، می تواند رشد جنین را کند کند.
پزشک میزان رشد جنین شما را اغلب با اندازه گیری ارتفاع قله ای و توجه به اضافه وزنتان بررسی می کند. اگر اضافه وزن شما بسیار زیاد یا بسیار کم باشد، یا اندازه گیری های ارتفاع قله ی رحمتان غیرعادی باشد، یا موردی در سوابقتان وجود داشته باشد که شما را در معرض خطر مشکلات مربوط به رشد قرار دهد دکترتان برای ارزیابی دقیق تر وضعیت، به احتمال زیاد ش ما را برای بررسی از طریق سونوگرافی می فرستد.

هرچه می خورید ارزیابی کنید
حفظ یک رژیم متعادل، کم چربی، و پرفیبر نه تنها برای فرزند شما، که برای سلامت خود شما نیز اهمیت دارد. مصرف پروتئین به مقدار کافی حائز اهمیت است، زیرا پروتئین بسیاری از وظایف بدن را انجام میدهد. وجود فیبر در رژیم غذایی شما در جلوگیری یا کاهش یبوست و بواسیر کمک می کند. می توانید با مصرف نکردن چربی زیاد، قلب خود را سالم نگه دارید، و همچنین از بالا رفتن اضافی وزن که کم کردن آن می تواند مشکل باشد، خودداری کنید.
همچنین با جلوگیری از اضافه وزن زیاد، احتمال بروز ترکهای پوستی را کاهش می دهید. اگر رژیم غذایی شما متعادل و فاقد شکر و چربی زیاد است، نیازی نیست برنامه ی غذایی خود را تغییر بدهید.
به طور متوسط در دوران بارداری، باید تقریبأ ۳۰۰ کالری بیشتر در روز مصرف کنید. این بدین معناست که اگر دارای وزن طبیعی هستید و روزانه ۲۱۰۰ کالری دریافت می کنید، باید در دوران بارداری روزانه به طور متوسط ۲۴۰۰ کالری دریافت کنید (شاید در سه ماهه ی اول کمی کمتر و در طول سه ماهه ی سوم کمی بیشتر).
نیاز به افزایش مقدار کالری زا به این میزان، به معنای این نیست که هرروز معجون بستنی و آجیل بخورید. پر کردن این احتیاجات از طریق غذاهای مغذی اهمیت می یابد. پزشک شما به احتمال زیاد، مصرف ویتامین ها و مواد معدنی مکملی را نیز به شما توصیه می کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.