۱۹۰۵۱۲
۸۳۷۵
۸۳۷۵

وقتی کیسه اب پاره میشه چکار کنیم؟

ممکن است بارها در تلویزیون دیده باشید زن بارداری هنگام بستنی خوردن یا ترشی خوردن ناگهان کیسه ی ابش پاره شده قبل از اینکه دردهای ان آغاز شود که برایتان ناخوشایند بوده است.

ممکن است بارها در تلویزیون دیده باشید زن بارداری هنگام بستنی خوردن یا ترشی خوردن ناگهان کیسه ی ابش پاره شده قبل از اینکه دردهای ان آغاز شود که برایتان ناخوشایند بوده است . در دنیای واقعی در حدود ۱۰ درصد زایمان ها به اینصورت اتفاق می افتد . بیشتر قطره قطره است تا اینکه یک دفعه خارج شود . به این ترتیب بسیار مهم است علائم پاره شدن کیسه آب را بدانید .
وقتی باردار هستید ، کیسه ایی حاوی سیال آمونیوتیکی جنین شما را در محیطی گرم و ایمن در شکمتان نگه میدارد که به ان کیسه آب هم میگویند که فضایی برای رشد جنین تان فراهم میکند ، دمای ثابتی دارد و از طریق بند ناف کودک تغذیه میکند در حالیکه اجازه نمی دهد جنین تحت فشار قرار بگیرد .
وقتی بدنتان برای وضع حمل آماده میشود ، کیسه آب پاره شده و از طریق واژن سیال خارج می شود. میتواند قبل یا در طول وضع حمل هم اتفاق بیافتد . زمانی است که دردهای زایمان آغاز شده و سرویکس در حدی باز میشود تا نوزاد بتواند خارج شود . اگر کیسه آب قبل از دردهای زایمانی و انقباضات رحمی شروع شود به آن پارگی زودتر از موعد غشایی (PROM ) میگویند.
این حالات در هر فردی متفاوت است . بعضی فقط احساس میکنند لباس زیرشان خیس شده است . اما افراد دیگری ریزش ناگهانی احساس میکنند مثل اینکه شلوارشان را خیس کرده باشند اغلب ممکن است صدای ترکیدگی خفیفی بشنوند .

چه کاری باید انجام داد

گاهی تشخیص پارگی کیسه سخت است اگر رطوبت چندانی احساس نکنید میتواند تست بو کردن را انجام دهید . مایع آمونیوتیکی معمولا شفاف یا کم رنگ است و بوی ترشح عادی را ندارد . ادرار بیشتر بوی آمونیاک دارد .
اگر فکر میکنید بعید است کیسه آب پاره شده باشد پدی استفاده کنید و بلافاصله با ماما یا پزشکتان تماس بگیرید . معمولا از شما میخواهد به مطب یا بیمارستان یا زایشگاه بروید اگر کاملا مشخص نیست کیسه ابتان پاره شده میتوانید تست ساده ایی روی نمونه سیالتان انجام دهید .
اگر سه هفته به موعد مقرر وضع حمل باقی مانده ، پزشک یا ماما ممکن است چند ساعت صبر کند تا شما وارد مرحله درد زایمان شوید .ممکن است از درد زایمان کاذب برای شما استفاده کنند . بیشتر زنان بعد از ۱۲ ساعت به این مرحله میرسند .
تحقیقات نشان می دهد مادرانی که بدون درد زایمان کاذب نوزادشان متولد میشود کمتر به عفونت مبتلا میشود و نیازی به مراقبت بیشتر ندارند و زودتر از بیمارستان مرخص میشوند . با ماما مشورت کنید بهترین انتخاب برایتان انجام شود .

اگر کیسه آب بسیار زودتر پاره شود

در حدود ۳ درصد از زنان قبل از هفته سی و هفتم کیسه آبشان پاره می شود . که به ان پارگی زودتر از موعد میگویند . احتمالا در این موارد اتفاق می افتد :
-اگر کاهش وزن مصرف سیگار
-اگر در اوایل حاملگی پارگی زودتر از موعد داشته باشید .
-اگر عفونت مجاری ادراری درمان نشده داشته باشید .
-اگر در دوران حاملگی خونریزی واژینالی داشته اید .
-اگر در طول حاملگی بیمایهای سرویکس داشته باشید .
باید بلافاصله به این دلایل به بیمارستان بروید .
اگر در هفته سی و چهارم حاملگی هستید، پزشکتان ممکن است از شما بخواهد زایمان زودتری داشته باشید زیرا ممکن است شما و جنین به عفونت مبتلا شوید .
اگر در هفته ۳۴ - ۲۳ حاملگی هستید، بهتر است وضع حمل به تاخیر بیافتد تا نوزاد بیشتر رشد کند . آنتی بیوتیکهایی برای جلوگیری از عفونت و یا دوره ایی از استروئیدها برایتان تجویز می شود تا ریه سریعتر رشد کند . ممکن است لازم باشد تا وضع حمل در بیمارستان بمانید .
اگر قبل از هفته ۲۳ کیسه آب پاره شود، ممکن است پزشک در مورد خطرات ادامه حاملگی با شما صحبت کند . نوزادانی که بعد از پارگی کیسه در این زمان متولد شوند شانس زنده ماندن کمتر با احتمال ناتوانی های جسمی و ذهنی خواهد داشت .

اگر کیسه آب پاره نشده باشد

اگر قبلا درد زایمان داشته اید اما به کندی پیش می رود ، پزشک به طور دستی کیسه را پاره میکند . چنگک پلاستیکی استریلی وارد واژن میشود و فشاری بر کیسه آب وارد می کند تا پاره شود.
اما تحقیقات نشان میدهد برای بیشتر زنان ، سرعت وضع حمل را زیاد نمی کند . اینکار در صورتی انجام می شود که سر نوزاد وارد لگن شده باشد و به اندازه کافی پایین باشد . در غیر اینصورت نوزاد معمولا خودش تلاش میکند تا به محل مورد نظر برسد .

منبع: نسخه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.