عفونت مجاری ادراری در بارداری، ده درمان خانگی
درمان فوری عفونت مجاری ادراری برای جلوگیری از آسیب وارده به کلیهها ضروری است.
درمان فوری عفونت مجاری ادراری برای جلوگیری از آسیب وارده به کلیهها ضروری است. برخی از درمانهای طبیعی جدا از درمان معمول است که میتوانند به پیشگیری و درمان UTI، یعنی شایعترین عارضه پزشکی در دوران بارداری کمک کنند.
علائم شایع عفونت مجاری ادراری عبارتنداز:
- احساس سوزش هنگام ادرار کردن
- تکرر ادرار
- ادرار کدر یا تیره
- ادرار با بوی تند
- احساس تخلیه ناقص مثانه
- درد لگن
اگرچه این عفونتها میتوانند هرکسی را تحت تاثیر قرار دهند، زنان بیشتر مستعد ابتلا به عفونت هستند. این به این دلیل است که مجرای ادرار، یعنی لوله ای که ادرار را به مثانه حمل میکند، در زنان کمتر از مردان است. این باعث میشود تا باکتریها راحتتر وارد شده و به مثانه برسند.
در واقع، تقریبا نیمی از همه زنان در یک برهه از زندگی خود، این عفونت را تجربه خواهند کرد.
آنتی بیوتیکها برای درمان این عفونتها و گاهی اوقات در دوزهای پایین برای جلوگیری از عود مجدد استفاده میشوند. همچنین راههای مختلفی برای محافظت در مقابل عفونت وجود دارد و خطر عود مجدد آن را کاهش میدهد.
درمانهای طبیعی برای درمان عفونت مجاری ادراری در زمان بارداری
عفونت مجاری ادراری اغلب به خودی خود از بین میرود. علی رغم وجود دفاع طبیعی بدن، قارچها، باکتریها و ویروسها خود را به دستگاه ادراری متصل کرده و در مثانه، مجرای ادراری و دستگاه ادراری زندگی میکنند. آنتی بیوتیکها به عنوان خط اول درمان تجویز میشوند، اما باید در طول حاملگی از مصرف آنها به شدت اجتناب شود. بهترین گزینه برای درمان UTI در حین بارداری بدون آنتی بیوتیک این است که داروهای خانگی و طبیعی مصرف کنید.
درمانهای خانگی برای UTI در حاملگی عبارتند از:
۱- افزایش مصرف مایعات
نوشیدن مقدار زیادی آب و مایعات در کل روز بهترین راه برای از بین بردن باکتریها از سیستم ادراری است. برای هیدراته نگه داشتن بدن، باید بعد از هر وعده یک لیوان آب بنوشید تا باکتریها بتوانند از مجاری ادراری خارج شوند، بنابراین احتمال ابتلا به عفونت کاهش مییابد.
۲- تکرر ادرار
در دوران بارداری، اغلب باید دفعات ادراری افزایش یابد تا باکتریها نتوانند در داخل مثانه رشد کنند. اگر این مدت زمان طولانی شود، باکتریها میتوانند در دستگاه ادراری تکثیر یافته، و به عفونت ختم شوند.
۳- بدن را تمیز و خشک نگه دارید
شما باید سعی کنید لباسهای سبک و راحت بپوشید و لباسهای داخلی را بپوشانید که به هوا اجازه عبور داده شده و در خشک ماندن این محل کمک شود. بعد از هر بار دستشویی رفتن خودتان را کاملا خشک کنید تا باکتریها فرصت نفوذ به مثانه را پیدا نکنند. سعی کنید بعد از رابطه جنسی مثانه خود را تخلیه کنید.
۴- از مصرف اسپرم کشها اجتناب کنید
شما باید از کاندومهای روغنی که فاقد اسپرم کشها spermicide میباشد، استفاده کنید. شیوع UTI در میان زنانی که از لحاظ جنسی فعالند، بالاست و این شانس ابتلا به عفونتهای مجاری ادراری در خانمهایی که اخیرا رابطه جنسی داشته اند، به شدت وجود دارد.
۵- پروبیوتیکها
پروبیوتیکها از فلور بدن انسان حمایت میکنند که به عنوان دفاع طبیعی برای بدن مورد استفاده قرار میگیرند. غذاهای رژیمی مانند کیمچی، ماست پروبیوتیک و پنیر خام سالم ترین غذاهای پروبیوتیک محسوب میشوند. خوردن غذاهای تخمیر شده، محتوای باکتریهای بدن را بدون هیچ گونه اثر بیماریزایی حفظ میکند.
۶- زغال اخته
عصاره زغالاخته کمک میکند تا تعداد کل عفونتهای مجاری ادراری در افرادی که هرساله متحمل این عفونتها میشوند، به شدت کاهش یابد. زغال اخته میتواند به عنوان یک استراتژی برای پیشگیری از این عفونتها مورد استفاده قرار بگیرد. محصولات زغالاخته در کاهش رشد باکتریهایی که ممکن است باعث عفونت شوند، کمک کننده است.
۷- سیر
سیر خام که تازه خرد شده دارای انواع مختلفی از خواص ضد میکروبی است.
۸- ویتامین C
ویتامین C موجب کاهش رشد باکتری اکلای میشود. ا سیستم ایمنی را تقویت میکند و ادرار را اسیدی تر میکند. اگر درمان برای ویتامین C برای مدت سه ماه انجام شود، سطح سلامتی باروری زنان بهبود یافته و عفونتهای ادراری کاهش مییابد.
۹- روغن میخک
روغن گل میخک با فعالیتهای ضد میکروبی، ضد ویروسی و ضد قارچ شناخته شده است. املاح ضد التهابی روغن میخک دارای مزایایی است. با این حال، ممکن است برخی از عوارض جانبی را برای بدن شما به همراه آورد، زیر نظر پزشک از این ماده استفاده کنید.
۱۰- روغن پونه کوهی
روغن اسانس پونه کوهی را میتوان به طور موفقیت آمیز برای درمان عفونت باکتری مورد استفاده قرار داد. این ماده مانع از رشد باکتری اکلای، شایعترین باکتری دخیل در عفونت مجاری ادراری میشود. این روغن نیز تحت نظر پزشک باید مصرف شود.
عفونت مجاری ادراری به طور کلی توسط باکتریهایی ایجاد میشود که از طریق دستگاه ادراری وارد میشوند و باعث درد و ناراحتی میشوند. ماهیت عود کنندگی این بیماری احتمال ابتلا به باکتریهای مقاوم را دو چندان میکند. آنها به سرعت عوارض جانبی نامطلوبی را ایجاد میکنند، بنابراین باید درمانهای خانگی را برای مقابله با آنها امتحان کنید.
منبع:
تریتا
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼