سه ماهه سوم بارداری، چرا کمردرد می گیریم؟
کمردرد در دوران بارداری جزو شایع ترین مشکلات زنان باردار است که در سه ماهه آخر شدت آن افزایش می یابد.
کمردرد در دوران بارداری جزو شایع ترین مشکلات زنان باردار است که در سه ماهه آخر شدت آن افزایش می یابد . این مقاله به بیان علل کمردرد و راه های پیشگیری آن پرداخته است با ما همراه باشید تا با آگاهی بیشتر ، دوران بارداری لذت بخشی را تجربه نمایید .
بارداری در سه ماهه سوم
سه ماهه سوم بارداری از حدود ۲۷ تا ۲۸ ماهگی به بعد تلقی می شود . عمدتا مادران باردار در این دوره با مشکلات زیادی روبرو می شوند . در کل هر چقدر به روز های پایانی نزریک می شویم ، مشکلات بارداری افزایش می یابد و تحمل آن برای خانم های باردار سخت تر می شود .
علل کمردرد در بارداری
عمده مسائلی که در این دورن با آن مواجع می شویم ، تحت تاثیر بزرگ شدن شکم مادر و تغییرات فیزیکی که در اندام خانم باردار رخ می دهد ، خود به خود می تواند باعث ایجاد عوارض باشد . هر چقدر که جنین رشد می کند و رحم بزرگ می شود به اندام های داخلی بدن مادر فشار وارد می کند و آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد .
همین طور روی ستون فقرات تاثیر گذاشته و در نتیجه مشکلاتی در ناحیه کمر ، مثل کمردرد و پشت درد ایجاد می کند . بزرگ شدن شکم مادر باعث می شود که مرکز ثقل بدن تغییر کند و این تغییر باعث می شود که مادر برای اینکه تعادل خود را حفظ کند ، شکم خود را به جلو متمایل کند و درنتیجه انحنای ستون فقرات خود را افزایش دهد و این خود باعث می شود که به عضلات کمر و خود ستون فقرات فشار وارد شود و در نتیجه با کمردرد های دوران بارداری روبرو هستیم .
کاهش کمردرد در بارداری
توصیه ای که برای کاهش کمردرد های دوران بارداری وجود دارد در گام اول ، تغییر نحوه ایستادن خود را اصلاح کند یعنی دقیقا خلاف جهتی که بدن ، به آن جهت حرکت می کند و شکم به جلو متمایل می شود . مادر باید در وضعیت ایستادن تغییر ایجاد کند به طوری که وقتی می ایستد عضلات شکم را کمی منقبض کند . همین طور عضلات زیر شکم و باسن در حالت انقباض باشد . زانو ها در وضعیت راحت قرار گیرند . شانه ها زیاد بالا و یا افتاده قرار نگرفته باشند . چنانچه این پوزیشن در مادران حفظ شود قطعا کمردرد آن کاهش پیدا می کند .
کاهش کمردرد در بارداری با ورزش
انجام ورزش هایی مثل ورزش کِگل در دوران بارداری ، در واقع در حالتی که مادر روی زمین دراز کشیده و پاها در وضعیت زانو قرار می گیرد و سعی می کند کمر را به سطح زمین نزدیک کند و بعد رها کرده و دوباره این کار را انجام دهد . این حرکت باعث می شود یک حرکت در ناحیه لگن ایجاد شود و ما تقویت عضلات لگن و کمر را با هم داشته باشیم .
اگر در مورد ورزش های دوران بارداری آگاهی کافی را ندارید ، پیشنهاد می کنیم مقاله های ورزش مناسب در بارداری ، فواید یوگا در بارداری ، پیلاتس در بارداری را مطالعه بفرمایید که به شما اطلاعات مفیدی در مورد ورزش های دوران بارداری ارائه می دهد .
نتیجه گیری
دوران بارداری ، دوران لذت بخشی برای مادران است که احساس خوبی را تجربه می کنند . لذا با بالا بردن آگاهی و انجام کار های مناسب می توانید این دوران را به راحتی سپری نمایید .
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼