قرص اورژانسی در دوران بارداری، منجر به سقط میشه؟
از قرصهای ضد بارداری برای جلوگیری از بارداری ناخواسته استفاده میشود، با این حال، گاهی اوقات افراد ناآگاهانه بدون اینکه متوجه بارداری خود باشند، به مصرف این قرصها ادامه میدهند. آیا قرص اورژانسی در دوران بارداری، منجر به سقط میشود؟
از قرصهای ضد بارداری برای جلوگیری از بارداری ناخواسته استفاده میشود، با این حال، گاهی اوقات افراد ناآگاهانه بدون اینکه متوجه بارداری خود باشند، به مصرف این قرصها ادامه میدهند. آیا قرص اورژانسی در دوران بارداری، منجر به سقط میشود؟
برخی از افراد بدون آگاهی از بارداری خود، ممکن است به مصرف قرصهای ضد بارداری ادامه دهند و جنین در حال رشد را در معرض اثرات هورمونی داروهای ضد بارداری قرار دهند. کشف این موضوع که باردار هستید در حین مصرف قرص اورژانسی یا سایر قرصهای پیشگیری از بارداری ممکن است باعث نگرانی در مورد آسیب احتمالی به جنین در حال رشد، یا خطر سقط جنین شود.
هدف این مقاله این است که به این موضوع بپردازد که آیا مصرف قرص اورژانسی در دوران بارداری باعث سقط جنین میشود، یا نه.
مصرف قرص اورژانسی در دوران بارداری، باعث سقط جنین می شود؟
مصرف قرص اورژانسی در دوران بارداری باعث ختم خود به خود بارداری نمیشود. این قرصها هیچ تاثیری روی تخمک بارور شدهای که کاشته شده است ندارند.
مصرف قرص های پیشگیری از بارداری در بارداری
هیچ مدرکی برای حمایت از این ایده وجود ندارد که مصرف قرصهای ضد بارداری در دوران بارداری باعث سقط جنین میشود. هورمونهای موجود در قرصهای ضدبارداری از تخمکگذاری جلوگیری و مخاط دهانه رحم را غلیظ میکنند، اما این شرایط باعث سقط جنین یا مردهزایی در اوایل بارداری نمیشوند.
سقط دارویی
داروهایی مانند میفپرکس که برای سقط جنین استفاده میشوند، جزو روشهای کنترل بارداری نیستند. آنها متفاوت از کنترل بارداری هورمونی عمل میکنند و برای خاتمه بارداری موجود طراحی شدهاند.
هشدار: اگر بیش از 24 ساعت پس از مصرف میزوپروستول علائمی مانند تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم یا تب را تجربه کردید، میتواند نشاندهنده عفونت احتمالی باشد. توصیه میشود به دنبال دریافت کمک پزشکی حرفهای باشید چون در موارد نادر، عوارض جدی میتواند منجر به مرگ شود.
قرص های ضد بارداری و نقایص مادرزادی
مصرف قرصهای ضدبارداری ترکیبی یا قرصهای حاوی پروژسترون در دوران بارداری، خطر نقایص مادرزادی یا عوارض بارداری را افزایش نمیدهد. به دلیل ملاحظات اخلاقی، تحقیقات محدودی در این زمینه وجود دارد، چون انجام مطالعاتی که ممکن است فرد باردار یا جنین را به خطر بیندازد، جایز نیست.
مطالعات قدیمیتر نشان میدهد که خطر هیپوسپادیاس در نوزادان پسر در بدو تولد در هنگام مصرف پروژستین در اوایل بارداری افزایش مییابد. هیپوسپادیاس، یک نقص مادرزادی در پسران است که باعث میشود دهانه مجرای ادرار در نوک آلت تناسلی آنها وجود نداشته باشد.
با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که این مطالعات شامل دوزهای بالاتر پروژستین مورد استفاده برای درمان ناباروری بوده، نه دوزهای پایینتر موجود در قرصهای ضدبارداری.
عوارض ادامه مصرف قرص ضد بارداری در دوران بارداری
اگر چه شواهدی وجود ندارد که نشان دهد در صورت ادامه مصرف قرصهای ضدبارداری در اوایل بارداری به جنین آسیب وارد میشود، با این حال مصرف این قرصها در دوران بارداری توصیه نمیشود.
در حالی که قرصهای ضد بارداری در اوایل بارداری کمترین خطر را به همراه دارند، مطالعاتی وجود دارد که خطراتی مانند خسخس سینه، آسم و رینیت را نشان میدهد. هنگامی که زنی در حین مصرف قرص ضدبارداری حاوی پروژستین باردار میشود، احتمال اینکه حاملگی، خارج از رحم باشد کمی بیشتر است. بارداری خارج از رحم زمانی اتفاق میافتد که جنین خارج از رحم باشد.
اگر مشکوک به بارداری هستید، آزمایش بارداری را برای تایید یا رد بارداری انجام دهید. استفاده از اشکال جایگزین پیشگیری از بارداری مانند کاندوم یا اسفنج ضد بارداری را تا زمان تایید بارداری در نظر بگیرید.
خطرات ادامه سایر روش های پیشگیری از بارداری در دوران بارداری
در حالی که اکثر روشهای کنترل بارداری در دوران بارداری ایمن هستند، برخی از آنها ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشند:
- آی یو دی: اگر حاملگی با یک دستگاه داخل رحمی (آی یو دی) رخ دهد، خطر عوارضی مانند سقط جنین، زایمان زودرس و عفونت بیشتر است. در صورت ادامه بارداری، برداشتن سریع آی یو دی توصیه میشود.
- ایمپلنتها، تزریقها و حلقههای واژینال: این روشها خطراتی مشابه با قرصهای ضد بارداری دارند، اما شواهد نشاندهنده افزایش خطر نقایص مادرزادی یا سقط جنین در اوایل بارداری نیست.
- روشهای مانع: استفاده از کاندوم و سایر روشهای مانع در دوران بارداری بیخطر است و هیچ خطری برای جنین ندارد.
خلاصه
هیچ مدرکی در تایید این موضوع وجود ندارد که قرص اورژانسی در دوران بارداری باعث سقط جنین میشود. هورمونهای موجود در این قرصها در درجه اول برای جلوگیری از تخمکگذاری و غلیظ شدن مخاط دهانه رحم عمل میکنند که باعث عوارض بارداری نمیشود. قرص پیشگیری از بارداری اورژانسی در طرح یک مرحلهای نیز باعث ختم خود به خودی بارداری پس از کاشت تخمک بارور نمیشود. همچنین هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد مصرف قرصهای ترکیبی یا فقط پروژستین در دوران بارداری باعث آسیب یا افزایش خطر نقایص مادرزادی میشود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼