خونریزی در دوران بارداری، آیا خطرناک است؟
۲۰ درصد از خانم ها در طول ۱۲ هفته اول بارداری خون دچار خونریزی می شوند.
خونریزی در دوران بارداری عادی است و معمولا به معنی هشدار نیست. اما چون در بعضی از مواقع خونریزی می تواند نشانه اتفاقی جدی باشد مهم است که بدانید چه عواملی باعث ایجاد خونریزی می شوند و اگر دچار خونریزی شدید حتما با پزشک خود مشورت کنید تا از سلامت جنین خود مطمئن شوید.
خونریزی در سه ماهه اول
۲۰ درصد از خانم ها در طول ۱۲ هفته اول بارداری خون دچار خونریزی می شوند. علل معمول خونریزی در سه ماهه اول عبارتند از:
خونریزی ناشی از تخمک گذاری: 6 تا 12 روز بعد از تخمک گذاری ممکن است که فرد خونریزی را تجربه کند. بعضی از خانم ها ممکن است که ندانند باردار هستند و خونریزی را قاعدگی قلمداد کنند. معمولا خونریزی کم است و ممکن چند ساغت یا چند روز طول بکشد.
سقط جنین:
چون سقط در 12 هفته اول بارداری رایج تر است، پس خونریزی در سه ماهه اول یکی از بزرگترین نگرانی ها محسوب می شود. اگرچه، خونریزی در سه ماهه اول مهم نیست و به این معنی نیست که شما دچار سقط جنین شده اید. در واقع، با انجام سونوگرافی و شنیدن ضربان قلب جنین 90 درصد خانم ها که دچار خونریزی شده اند، سقط جنین نخواهند داشت.
یکی دیگر از نشانه های سقط جنین کرامپ های خطرناک در پایین شکم و عبور آن ها از درون واژن می باشد.
حاملگی خارج از رحم:
در حاملگی خارج از رحم، تخم گذاری خارج از رحم و در لوله های فالوپ انجام می شود. با رشد جنین و بزرگ تر شدن آن امکان پاره شدن لوله ها فالوپ بیشتر خواهد شد که می تواند زندگی مادر را به خطر بیندازد. اگرچه بارداری خارج از رحم واقعا خطرناک است اما خوشبخانه تنها در ۲ درصد از خانم ها اتفاق می افتد.
از دیگر نشانه های بارداری خارج رحمی، کرامپ های بسیار دردناک در پایین شکم و سردرد های خفیف می باشد.
بارداری مولار ( بیماری تروفوبلاستیک )
این نوعی بیماری نادر است که بافتی به جای جنین، به طور غیر عادی درون رحم شروع به رشد می کند. در حالت های بسیار کمیاب، این بافت سرطانی است و می تواند به دیگر نقاط بدن نیز سرایت کند.
از دیگر نشانه های بارداری مولار تهوع و استفراغ شدید و بزرگ شدن سریع رحم می باشد.
علت های دیگر خونریزی در بارداری عبارتند از:
تغییرات رحم:
در طول بارداری، خون زیادی در رحم جریان می یابد. نزدیکی یا انجام تست پاپ اسمیر، به دلیل ارتباط با رحم می تواند ایجاد خونریزی کند. این نوع از خونریزی جای نگرانی ندارد.
عفونت:
هر نوع عفونت رخم، واژن یا رابطه جنسی که عفونت را منتقل می کند مثل کلامدیا، گونورا می تواند باعث خونریزی در سه ماهه اول شوند.
خونریزی در سه ماهه دوم
خونریزی در سه ماهه دوم می تواند غیر عادی و بیشتر جدی باشد. زیرا نشانه ای از در خطر بودن مادر و جنین است. اگر خونریزی در سه ماهه دوم بارداری مشاهده کردید، هر چه سریع تر با پزشک خود تماس برقرار کنید.
علل ایجاد خونریزی در سه ماهه دوم:
جفت:
در این موقعیت فضای درون جفت درون رحم کم است و به صورت جرئی یا کاملا مجرای تولد جنین را می پوشاند. این اتفاق در سه ماهه سوم به ندرت اتفاق می افتد و از هر 200 نفر تنها یک نفر به این عارضه دچار می شود. خونریزی به علت مشکلات جفت بدون درد است و نیاز به مراقبت های ویژه پزشکی دارد.
انقباض رحم:
در یک درصد از حاملگی ها، جفت از دیواره رحم جدا می شود ایجاد خونریزی می کند. این خونریزی بین جفت و رحم اتفاق می افتد. انقباض جفت می تواند برای مادر و جنین خطرناک باشد.
از دیگر نشانه های انقباض جفت، انقباض و درد پایین شکم، لخته شدن خون از واژن، رحم و درد پشت است.
پارگی رحم:
در حالت هایی بسیار نادر، اسکاری موجود در ناحیه C می تواند در حین بارداری باز شود و ایجاد خونریزی کند. پارگی رحم می تواند حیات مادر را به خطر بیندازد و نیاز به اورژانس دارد.
زایمان زودرس:
در این حالت بسیار نادر، رگ های خونی بند ناف یا جفت از کانال تولد کودک عبور خواهند کرد. این مشکل می تواند برای جنین بسیار خطرناک باشد زیرا رگ های خونی پاره شده باعث خونریزی شدید و کمبود اکسیژن شوند.
از علائم دیگر این مشکل، ضربان قلب شدید جنین و خونریزی شدید می باشد.
خونریزی در ماه های اخیر می تواند نشانه این باشد که بدن آماده زایمان است. چند روز یا هفته قبل از زایمان، موکوسی که رحم را پوشش می دهد از درون واژن عبور می کند و ممکن است مقداری خون با خود به همراه داشته باشد.اگر خونریزی قبل از هفته ۳۷ بارداری اتفاق افتاد، با پزشک خود حتما تماس بگیرید.
از دیگر علائم زایمان زودرس انقباضات، تخلیه واژن، فشارهای شکمی و درد در قسمت پشت می باشد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼