۲۰۰۲۹۹

بارداری در تابستان _ راهنمای کامل مزایا، مضرات و نکات مراقبتی در بارداری تابستانه

 بارداری در تابستان _ راهنمای کامل مزایا، مضرات و نکات مراقبتی در بارداری تابستانه

بارداری در تابستان برای مادر و جنین می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، به خصوص اگر در سه ماهه اول بارداری خود قرار دارید. گرمازدگی در بارداری و کم‌آبی بدن، خطر بروز نقایص مادرزادی جنین، فشارخون بالا و حتی زایمان زودرس را افزایش می‌دهد. در این مقاله، هر آنچه که باید در مورد نکات مراقبتی بارداری تابستانی، تغذیه و راهکارهای جلوگیری از گرمازدگی را بدانید، ذکر خواهیم کرد.

چرا تابستان می‌تواند دوران چالش‌برانگیزی برای بارداری باشد؟

آیا بارداری در تابستان برای جنین خطرناک است؟ بارداری در تابستان برای بسیاری از مادران دوران چالش‌برانگیزی است و بسیاری از مادران که تجربه بارداری در تابستان را داشته‌اند، می‌گویند در طول نه ماه بارداری، احساس گرما بیشتری می‌کردند و در فصل تابستان شرایط سخت‌تر است. بنابراین اگر شروع فصل تابستان با سه ماهه اول بارداری شما همزمان است، توصیه می‌کنیم از فعالیت بیش از حد، خودداری کنید.

بارداری در تابستان در ماه‌های گرم سال، می‌تواند دوران چالش‌برانگیزی باشد زیرا اگر دمای بدن زن باردار در ۱۲ هفته اول بارداری به بالای ۳۹.۲ درجه سانتی‌گراد برسد، خطر بروز نقص مادرزادی در جنین کمی افزایش می‌یابد.

بارداری در تابستان بهتر است یا زمستان؟

برای دانستن اینکه بارداری در تابستان بهتر است یا در زمستان، ابتدا باید آن دو را با یکدیگر مقایسه کنیم.

  1. آلرژی فصلی در برابر سرماخوردگی و سرفه: با اینکه احتمال ابتلا به سرماخوردگی و سرفه در بارداری در تابستان کمتر است، ممکن است دچار آبریزش بینی و عطسه به دلیل آلرژی فصلی شوید. حساسیت، خطری برای سلامت مادر یا جنین ندارد، اما ناخوشایند است و باعث خستگی بیشتر مادر می‌شود.

در فصل زمستان نیز، سرماخوردگی رایج‌تر است و چون سیستم ایمنی بدن در دوران بارداری به‌طور طبیعی ضعیف‌تر می‌شود، زنان باردار بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به سرماخوردگی هستند.

  1. گرمای بیش از حد در برابر کمبود نور: در فصل تابستان باید مراقب گرمازدگی در بارداری باشید. همچنین فراموش نکنید که اگر در هوای گرم بیرون می‌روید، از ضدآفتاب استفاده کنید تا دچار آفتاب‌سوختگی نشوید.

در مقابل در فصل زمستان، به دلیل کمبود نور خورشید، احتمال ابتلا به افسردگی فصلی بیشتر است! همچنین مصرف مکمل ویتامین D در زمستان برای زنان باردار اهمیت بیشتری دارد زیرا به اندازه کافی نور وجود ندارد.

  1. بی‌اشتهایی در تابستان به دلیل گرما در برابر میل بیشتر به غذا در زمستان: در تابستان، به‌دلیل گرما، اشتهای شما ممکن است کاهش یابد و بیشتر به خوراکی‌های سبک، سالاد و میوه میل داشته باشید. این سبک تغذیه می‌تواند به کنترل وزن کمک کند اما باید مطمئن شوید مواد مغذی کافی دریافت می‌کنید. در زمستان به‌طور طبیعی میل به غذاهای گرم، سوپ‌ها و خوراک‌های پرکالری بیشتر می‌شود که می‌تواند به دریافت بهتر مواد مغذی کمک کند اما باید مراقب افزایش وزن باشید.
  2. ورزش و تحرک: در تابستان، به‌خصوص در صبح یا عصر، فرصت خوبی برای پیاده‌روی وجود دارد که برای سلامت جسمی و روحی مادر مفید است اما در زمستان، به‌دلیل بارندگی، برف یا سرمای شدید، تحرک در فضای باز کمتر می‌شود و این موضوع می‌تواند بر خلق‌وخو و تناسب اندام مادر اثر منفی بگذارد.
  3. لباس بارداری: در تابستان می‌توان از لباس‌های خنک، گشاد و راحت استفاده کرد که برای دوران بارداری بسیار مناسب است. در زمستان، باید چندین لایه لباس بپوشید تا گرم بمانید که این کار برای خانم‌های باردار (به‌ویژه در ماه‌های آخر) ممکن است کمی سخت باشد.

بارداری در تابستان یا زمستان؟ نمی‌توان به‌طور قطعی گفت که بارداری در تابستان بهتر است یا در زمستان، چرا که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند و این موضوع کاملاً به شرایط جسمی، روحی و سبک زندگی مادر بستگی دارد.

بارداری-در-تابستان-بهتر-است-یا-زمستان؟

فواید بارداری در تابستان چیست؟

در ادامه مزایای بارداری در تابستان آورده شده است:

  1. دسترسی به میوه و سبزیجات فصلی: از جمله مزایای بارداری در تابستان، دسترسی داشتن به انواع میوه‌ها و سبزیجات در این دوران است. بنابراین می‌توانید یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی داشته باشید. خوردن هندوانه در بارداری یا سایر میوه‌های تابستانی برای زنان باردار بسیار لذت‌بخش است.

    ویتامین دی: کمبود ویتامین D در دوران بارداری، یک مشکل رایج است. بنابراین کسانی که بارداری در تابستان را تجربه می‌کنند، احتمالاً کمتر با این مشکل مواجه خواهند شد. البته فراموش نکنید که قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید نیز می‌تواند برای زنان باردار مضر باشد. بنابراین در فصل تابستان، حتماً از ضد آفتاب با حداقل SPF 30 استفاده کنید. همچنین با پزشک خود درباره ضدآفتاب‌های مناسب دوران بارداری و میزان مجاز آفتاب ‌گرفتن مشورت کنید.

  2. لباس‌های راحت‌تر: شاید این مزیت بارداری در تابستان، جزئی و کوچک به نظر برسد اما پوشیدن لباس بارداری راحت و خنک اهمیت زیادی دارد. همچنین به دلیل ورم پا در بارداری، پوشیدن صندل و دمپایی بسیار راحت‌تر است.

مضرات بارداری در تابستان چیست؟

  1. کم‌آبی بدن: در حالی که خطر کم‌آبی در تابستان برای همه افزایش می‌یابد، زنان باردار باید توجه ویژه‌ای به مصرف آب خود داشته باشند، زیرا کم‌آبی می‌تواند اثر جدی‌تری بر آن‌ها داشته باشد. در هوای گرم، بیشتر عرق می‌کنیم و آب و الکترولیت‌های بدن از دست می‌رود. بنابراین نوشیدن آب کافی در طول روز اهمیت زیادی دارد.
  2. گرمازدگی: در اوایل بارداری، بالا رفتن غیرطبیعی دمای بدن می‌تواند خطر نقایص مادرزادی را افزایش دهد. بنابراین باید مراقب گرمازدگی در دوران بارداری باشید.
  3. تورم: تورم پا، از علائم شایع بارداری است. در تابستان، این علائم با گرما بدتر می‌شوند. برای پیشگیری یا کاهش تورم، از مصرف کافئین خودداری کنید، مطمئن شوید که به اندازه کافی آب و پتاسیم دریافت می‌کنید و از ایستادن طولانی‌مدت پرهیز کنید و مصرف سدیم خود را کاهش دهید. فراموش نکنید تورم بیش از حد یا ناگهانی در صورت یا دست‌ها، به‌ویژه در سه‌ ماهه سوم بارداری، ممکن است نشانه‌ای از پره‌اکلامپسی باشد. بهتر است جانب احتیاط را رعایت کنید و در صورت بروز هرگونه تورم با پزشک خود مشورت کنید.

مراقبت‌های بارداری تابستانی

بارداری در تابستان از نگاه متخصصان، احتیاج به مراقبت زیادی دارد. در ادامه نکاتی که باید در این زمان رعایت کنید را ذکر می‌کنیم.

  • هیدراته بمانید: بارداری در تابستان و کم‌آبی بدن خطرناک است. در دوران بارداری، بدن شما به آب بیشتری نیاز دارد تا حجم خون افزایش یافته و مایع آمنیوتیک تامین شود. در هوای گرم، این نیاز حتی بیشتر می‌شود. کم‌آبی می‌تواند باعث سردرد، سرگیجه، گرمازدگی و حتی زایمان زودرس شود، بنابراین سعی کنید روزانه حداقل ۸ تا ۱۲ لیوان آب بنوشید.
  • لباس‌های خنک انتخاب کنید: لباس‌ بارداری در تابستان باید از جنس پنبه یا کتان باشد تا پوستتان تحریک نشود. همچنین از پوشیدن رنگ‌های تیره در تابستان دوری کنید زیرا گرمای بیشتری جذب می‌کند.
  • برای حضور در فضای باز برنامه‌ریزی کنید: کارهای بیرون از خانه خود را برای ساعات اولیه‌ی روز یا هنگام غروب برنامه‌ریزی کنید تا از گرمازدگی در امان بمانید.
  • استراحت را در اولویت قرار دهید: خستگی در بارداری رایج است و گرما می‌تواند آن را تشدید کند؛ پس هر روز زمانی را برای استراحت کردن مشخص کنید. تورم پاها نیز در تابستان شایع‌تر است. برای کاهش ورم، پاهایتان را هر وقت که ممکن است، بالا بگذارید.
  • غذاهای مغذی را در رژیم غذایی خود بگنجانید: از خوردن غذاهای شور و فرآوری شده که می‌توانند باعث نفخ و کم‌آبی شوند، پرهیز کنید. مصرف سبزیجات برگ‌سبز، انواع توت‌ها و خیار در بارداری به هیدراته ماندن بدن در فصل تابستان کمک می‌کنند.
  • بدانید چه زمانی باید با پزشکتان تماس بگیرید: بارداری در تابستان در روزهای شرجی می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. اگرچه بیشتر علائم بارداری طبیعی است، اما برخی نشانه‌ها در تابستان نیاز به تماس با پزشک دارند، از جمله:
  • سرگیجه یا سبکی سر که با استراحت و هیدراته شدن بهتر نمی‌شود؛
  • علائم گرمازدگی مانند تهوع، تپش قلب سریع یا گیجی؛
  • تورم مداوم در دست‌ها، صورت یا پاها؛
  • انقباضات، درد یا ترشحات غیرمعمول.

رعایت نکاتی که ذکر کردیم، به شما کمک می‌کند تا یک بارداری سالم را در طول تابستان تجربه کنید.

راهکارهای جلوگیری از گرمازدگی

امکان دارد بارداری در تابستان برای مادران شاغل سخت‌تر باشد؛ بنابراین برای پیشگیری از گرمازدگی در دوران بارداری، راهکارهای زیر را امتحان کنید:

  1. در محیط‌های خنک استراحت کنید: فعالیت بدنی خود را در اوج گرما، کاهش دهید و در محیط‌های خنک استراحت کنید.
  2. به اندازه کافی مایعات بنوشید: میزان توصیه ‌شده نوشیدن آب در تابستان برای زنان باردار، روزانه ۲.۳ تا ۲.۵ لیتر است، زیرا کم‌آبی می‌تواند خطر زایمان زودرس را افزایش دهد.
  3. لباس‌های خنک و روشن بپوشید: لباس‌ حاملگی مانند پیراهن‌های گشاد و دامن بپوشید.
  4. به پزشک مراجعه کنید: در صورت بروز علائم گرمازدگی، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

نکاتی برای جلوگیری از کم‌آبی بدن

برای جلوگیری از کم‌آبی بدن در بارداری، میزان مصرف مایعات را تا جایی افزایش دهید که رنگ ادرار شفاف یا زرد بسیار کم‌رنگ شود. می‌توانید همیشه یک بطری آب همراه داشته باشید یا در فواصل زمانی منظم آب بنوشید. زنان بارداری که ورزش می‌کنند یا در معرض گرمای شدید در فضای باز قرار دارند، باید مصرف مایعات خود را افزایش دهند.

نکاتی برای جلوگیری از کم_آبی بدن

نقل قول از:

medicalnewstoday

Certain foods can make people more likely to experience dehydration, including caffeinated foods or drinks. It is essential to drink plenty of water when consuming these foods.

ترجمه:

برخی از خوراکی‌ها می‌توانند احتمال کم‌آبی بدن را افزایش دهند، از جمله مواد غذایی یا نوشیدنی‌های کافئین‌دار. هنگام مصرف این مواد، نوشیدن آب کافی بسیار ضروری است.

اهمیت تهویه و استراحت در هوای گرم

بارداری در تابستان در مناطق گرمسیری می‌تواند خطرناک باشد زیرا امکان دارد قرار گرفتن در معرض گرما منجر به اختلالات فشار خون در بارداری و دیگر عوارض بارداری شود. همچنین، گرما فشار بیشتری بر قلب و سیستم گردش خون وارد می‌کند. بارداری در تابستان در سه ماهه دوم و سوم نیز با پیامدهای منفی همچون زایمان زودرس، مرده‌زایی و تولد نوزاد با وزن کم مرتبط است. بنابراین استراحت در هوای گرم و قرار گرفتن در محیطی که تهویه‌ی مناسبی دارد، ضروری است.

تغذیه مناسب در دوران بارداری تابستانی

بارداری در تابستان و تغذیه سالم اهمیت زیادی برای شما و جنینتان دارد. در ادامه مواد غذایی مناسب برای بارداری در تابستان را ذکر می‌کنیم.

  • میوه‌های تازه: مصرف میوه در دوران بارداری همیشه باید در صدر رژیم غذایی این دوران باشد زیرا میوه‌ها معمولاً سرشار از مواد مغذی ضروری و فیبر هستند که برای سلامت گوارش و تغذیه دوران بارداری اهمیت دارند. یک قاچ هندوانه یا یک ظرف از مرکبات، نه‌تنها ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز برای رشد جنین را تامین می‌کند، بلکه بدن شما را نیز هیدراته نگه می‌دارد.
  • سالاد با سبزیجات سبز‌برگ: در میان سبزیجات، اسفناج یک ابرغذا محسوب می‌شود؛ زیرا سرشار از فولات (اسید فولیک) است که نقش مهمی در پیشگیری از نقایص مادرزادی دارد.
  • ماست: خوردن ماست در بارداری بسیار مفید است زیرا سرشار از پتاسیم، کلسیم، پروتئین و ویتامین B12 است؛ موادی که برای رشد و تکامل صحیح جنین ضروری هستند. همچنین ماست بدن را خنک نگه می‌دارد و به تعادل سطح مایعات کمک می‌کند. از سوی دیگر، با حفظ سلامت دستگاه گوارش، از یبوست در بارداری جلوگیری کرده و به رشد باکتری‌های مفید در روده کمک می‌کند.
  • آب: ساده‌ترین راه برای اطمینان از هیدراته ماندن در دوران بارداری، داشتن یک بطری آب بزرگ در کنار خودتان است. بدن شما در این دوران نیاز بیشتری به آب دارد تا بتواند با تغییرات فیزیولوژیکی کنار بیاید. نوشیدن کافی آب باعث می‌شود بدنتان خنک بماند، سطح مایعات متعادل باشد، سموم دفع شود، سلول‌های جدید برای جنین ساخته شود و خطر زایمان زودرس کاهش یابد. همچنین می‌توانید چند برگ سبزی نعنا را که از قبل شسته‌اید، به آب بیفزایید تا بیشتر احساس خنکی کنید.

نوشیدنی‌های مفید و آبرسان در تابستان

در ادامه نوشیدنی‌های مفید و آبرسان برای بارداری در تابستان ذکر شده‌اند:

  • آب نارگیل: یکی از مغذی‌ترین، خنک‌ترین و طبیعی‌ترین نوشیدنی‌های تابستانی برای دوران بارداری محسوب می‌شود. این نوشیدنی سرشار از ویتامین‌های B و C است که به کاهش سوزش معده و یبوست کمک می‌کند. آب نارگیل حاوی ۹۵٪ آب و ترکیبی متعادل از نمک و شیرینی طبیعی است که می‌تواند به طور طبیعی میان سدیم، پتاسیم و کلسیم بدن، تعادل برقرار کند.
  • لیموناد: یکی از بهترین نوشیدنی‌ها برای بارداری در تابستان به شمار می‌آید. لیموناد به دفع سموم بدن کمک می‌کند، حالت تهوع را کاهش می‌دهد و خلق‌وخوی شما را  بهبود می‌بخشد. می‌توانید یک لیوان از این نوشیدنی را با یک قاشق چای‌خوری عسل و کمی زنجبیل میل کنید تا احساس بهتری داشته باشید.
  • شیر: مصرف شیر در بارداری و سایر فرآورده‌های لبنی، از بهترین منابع کلسیم هستند. مصرف روزانه شیر، سلامت مادر و رشد همه‌جانبه جنین را تضمین می‌کند. البته اگر به لاکتوز حساسیت دارید یا طعم شیر را دوست ندارید، می‌توانید به‌صورت متعادل از شیر سویا استفاده کنید که منبع خوبی از کلسیم است.
  • آب سبزیجات تازه: آب اسفناج، آب هویج یا ترکیبی از آن‌ها بسیار مفید است زیرا سرشار از فیبر، ویتامین، پروتئین و مواد معدنی هستند و می‌توانند به‌تنهایی معادل دو روز مصرف سبزیجات را برای بدن شما تامین کنند.

نوشیدنی-های-مفید-و-آبرسان-در-تابستان

چه مواد غذایی را کمتر مصرف کنیم؟

فهرست غذاهایی که باید در تابستان از آن‌ها پرهیز کنید، شباهت زیادی به فهرست غذاهای ممنوعه در کل دوران بارداری دارد اما در تابستان، به‌خاطر گرما و خطراتی که ممکن است مواد غذایی داشته باشند، باید احتیاط کنید.

فراموش نکنید باکتری‌ها در هوای گرم سریع‌تر رشد می‌کنند و غذا نیز خیلی زودتر فاسد می‌شود. این باکتری‌ها شامل لیستریا، توکسوپلاسما گوندی، سالمونلا و موارد دیگر هستند که می‌توانند منجر به بیماری‌های متعددی شوند. زنان باردار به دلیل ضعیف‌تر بودن سیستم ایمنی، در معرض خطر بیشتری هستند. در ادامه به غذاهایی که باید از خوردن آن‌ها پرهیز کنید یا با احتیاط و کمتر مصرف کنید، اشاره شده است:

  • از مصرف گوشت و غذای دریایی نیم‌پز یا نپخته خودداری کنید: مطمئن شوید هر گوشتی که مصرف می‌کنید، کاملاً پخته شده باشد تا خطر باکتری‌هایی مانند سالمونلا، E. coli  و لیستریا از بین برود. همچنین بهتر است غذاهای پخته را بلافاصله مصرف کنید و آن‌ها را در یخچال قرار ندهید.
  • مراقب سوسیس، کالباس و سالادهای آماده باشید: اگرچه این مواد غذایی بسیار وسوسه‌برانگیز هستند اما این خطر وجود دارد که به باکتری لیستریا آلوده شده باشند. فراموش نکنید لیستریا تنها باکتری‌ای است که می‌تواند در دمای ۴۰ درجه فارنهایت یا کمتر زنده بماند.

تا حد امکان از خوردن سوسیس و کالباس در بارداری خودداری کنید اما اگر خیلی هوس کرده‌اید، سوسیس و کالباس را در دمای 165 درجه بپزید. سالاد آماده نیز ممکن است آلوده باشد بنابراین خودتان در خانه درست کنید.

  • مراقب میوه‌ها و سبزیجات بسته‌بندی‌شده باشید: اگر در فصل تابستان می‌خواهید میوه و سبزیجات خرد شده و بسته‌بندی شده بخرید، احتیاط کنید زیرا میوه‌هایی که در دمای محیط یا زیر نور آفتاب قرار می‌گیرند، بیشتر احتمال دارد که به انواع باکتری آلوده شده باشند. جوانه‌های خام (جوانه لوبیا، شبدر، تربچه و ...) هم ممکن است از ابتدا آلوده به باکتری‌هایی باشند که حتی با شست‌وشو نیز از بین نمی‌روند.
  • از مصرف لبنیات و آبمیوه‌های غیرپاستوریزه خودداری کنید: برخی پنیرهای نرم مانند پنیر آبی، فتا و حتی موزارلا ممکن است با شیر غیرپاستوریزه تهیه شده و باکتری داشته باشند. اگر مطمئن نیستید پاستوریزه هستند یا نه، از مصرف آن‌ها پرهیز کنید. این نکته درباره آبمیوه‌ها هم صدق می‌کند. اگر بیش از یک ساعت از آب‌گیری میوه گذشته باشد، مصرف آن برای زنان باردار خطرناک است. بنابراین همیشه خودتان در خانه آبمیوه مورد علاقه‌تان را تهیه کنید و سریعاً آن را بنوشید.
  • در مصرف قهوه‌ی سرد (Iced Coffee) احتیاط کنید: یکی از نوشیدنی‌های دلچسب در بارداری تابستانه و هوای گرم، قهوه سرد است. در دوران بارداری مصرف 1 فنجان قهوه معمولاً بی‌خطر است اما در تهیه برخی قهوه‌های سرد ممکن است بیش از ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین استفاده شده باشد که برای زنان باردار ایمن نیست.

اهمیت مصرف میوه و سبزیجات تازه

در دوران بارداری، بدن شما نیاز بیشتری به ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر دارد. میوه‌ها و سبزیجات تازه یکی از بهترین منابع این ترکیبات مفید هستند. مصرف روزانه‌ی این گروه غذایی می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش یبوست و افزایش انرژی در طول روز کمک کند.

منابع طبیعی آب و املاح مفید

منابع طبیعی آب و املاح مفید شامل موارد زیر است:

  • آب معدنی: برندهای آب معدنی که از چشمه‌های طبیعی گرفته می‌شوند.
  • مواد غذایی: سبزیجات برگ‌دار (اسفناج، کلم) و میوه‌هایی مثل موز و آووکادو مکمل خوبی برای دریافت املاح هستند.

پوشاک مناسب برای بارداری در هوای گرم

  • مدل لباس شما در بارداری تابستانی اهمیت دارد پس لباس‌های راحت، سبک، گشاد و از جنس پارچه‌های طبیعی مانند پنبه یا کتان بپوشید که قابلیت جذب عرق را دارند.
  • از عینک آفتابی و کلاه لبه‌دار استفاده کنید که صورت، گردن و گوش‌هایتان را بپوشاند.
  • همیشه هنگام بیرون رفتن، از ضدآفتاب استفاده کنید و هر دو ساعت یک بار آن را تمدید کنید.

پوشاک مناسب برای بارداری در هوای گرم

فعالیت بدنی و ورزش در تابستان برای خانم‌های باردار

لازم نیست در بارداری تابستانه خود، ورزش کردن را متوقف کنید اما باید به نوع ورزشی که انجام می‌دهید و زمان آن توجه کنید. به‌طور کلی توصیه می‌شود، زنان باردار در تمام یا اغلب روزهای هفته، حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط داشته باشند. همچنین اگر می‌خواهید در فضای باز ورزش کنید، توصیه می‌شود صبح زود یا هنگام غروب که هوا خنک‌تر است، این کار را انجام دهید. همچنین فعالیت بدنی در دوران بارداری در تابستان انتخاب کنید که باعث افزایش بیش از اندازه دمای بدن نشود و بهداشت خود را رعایت کنید.

به‌طور کلی فعالیت‌هایی که برای زنان باردار، ایمن در نظر گرفته می‌شود، عبارتند از:

  • پیاده‌روی یا دویدن آرام
  • دوچرخه‌سواری چه در فضای باز و چه با دوچرخه ثابت
  • کلاس‌های ورزشی مخصوص بارداری
  • پیلاتس، یوگا و حرکات کششی

سوالات پرتکرار درباره بارداری در فصل تابستان

  1. آیا باید از نوع خاصی از ضدآفتاب استفاده کنم؟ درباره بهترین ضدآفتاب برای بارداری در تابستان، با پزشک خود مشورت کنید. با این وجود، به صورت کلی از ضدآفتاب‌هایی که حاوی موادی مانند اکسی‌بنزون، هوموسالات، متیل‌بنزیلیدن کامفور، اکتوکریلن  و پاراآمینوبنزوئیک اسید هستند، خودداری کنید و از ضد آفتابی استفاده کنید که در آن، زینک اکساید یا دی‌اکسید تیتانیوم به کار رفته است.
  2. آیا زنان باردار باید آب بیشتری بنوشند؟ بله. سعی کنید حداقل حدود ۱.۹ لیتر در روز، آب بنوشید و اگر ورزش می‌کنید یا به دلیل تهوع صبحگاهی، استفراغ کرده‌اید، این مقدار را تا حدود ۲.۸ لیتر افزایش دهید.
  3. آیا می‌توانم از لوسیون‌های برنزه‌کننده استفاده کنم؟ خیر. اسپری‌ها و لوسیون‌های برنزه‌کننده، حاوی ماده‌ای به نام دی‌هیدروکسی‌استون (DHA) هستند؛ یک ماده شیمیایی که می‌تواند از طریق پوست جذب بدن شود یا از طریق تنفس وارد جریان خون شود. تاثیرات DHA بر دوران بارداری هنوز به‌طور دقیق مشخص نیست و ایمنی آن برای زنان باردار اثبات نشده است. بنابراین بهتر است از این نوع محصولات استفاده نکنید.
  4.  هوس بستنی کرده‌ام اما نگران لیستریا هستم. آیا خوردن آن بی‌خطر است؟ تقریباً تمام برندهای معروف بستنی با شیر پاستوریزه تهیه می‌شوند، بنابراین در مصرف آن مشکلی نخواهید داشت و می‌توانید با خیال راحت بستنی‌تان را میل کنید.
لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند