نیمه دوم بارداری، لحظات هیجان انگیز
حالا وارد سه ماهه ی سوم از این دوران شده ای. هنوز روی ماه نوزاد را ندیده ای و پا به این دنیا نگذاشته اما کاملا زندگی ات را تحت الشعاع قرار داده است.
حالا وارد سه ماهه ی سوم از این دوران شده ای. هنوز روی ماه نوزاد را ندیده ای و پا به این دنیا نگذاشته اما کاملا زندگی ات را تحت الشعاع قرار داده است. روی روند خوابیدنت تاثیر گذاشته، ذهنت را درگیر کرده و از همین الان با تو خاطره می سازد. نحوه غذا خوردنت را تغییر داده و به طور کلی سبک زندگی ات را دگرگون کرده است. حتی سر درد و استرس را برایت به ارمغان آورده است، به خصوص در این هفته. اما هر کاری کند باز هم نوزاد شیرین است. او همه این تغییرات سبک زندگی را بعد از تولدش نیز همراه خود می آورد. هر زمان که ایشان اجازه بدهند می توانی بخوابی هر زمان که بخواهد باید به او غذا بدهی و هر کاری که او می گوید باید انجام دهی.
وقتی که مادران می گویند ما در این ۹ ماه برای داشتن فرزند آماده شده ایم فقط به معنای کسب اطلاعات برای رشد بهتر کودک، خرید یک صندلی ماشین و کتاب های کودک پروری نیست. تو باید خودت را برای نگهداری، همرای و رشد یک انسان آماده کنی که در کنار همه این ها زحمت، رنج و سختی وجود دارد. اما نگرانی ندارد وقتی یک مادر مدیر و آگاه باشی قدم به قدم در کنار کودک تمامی این مراحل را با موفقیت و داشتن اطلاعات به روز، پشت سر می گذاری. چشم بهم بزنی این نوزاد است که باید از تو مراقبت کند.
نوزاد هم در این هفته ها در حال تمرین کردن است تا وقتی بیرون آمد چگونه به حساب همه رسیدگی کند. بله الکی که نیست یک شیرین عسل وروجک در راه است.
نوزاد: شنوایی او به طور کامل توسعه یافته است. واکنش او به صداها بیشتر می شود. او حتی با توجه به ریتم موسیقی حرکت می کند. ریه هایش همچنان در حال رشد کردن است اما به اندازه کافی کامل نشده اند. الگوهای امواج مغزی او شبیه به یک نوزاد تازه متولد هستند. او حتی الگوی سیستم خوابیدن و بیدار شدن را در بدنش دارد.
مادر نوزاد: تحرکات و واکنش های ثابت نوزاد همچنان پا برجاست. در این مدت هر هفته حدود نیم کیلو وزن اضافه می کنی. با رشد کودک و بالا آمدن اندام های داخلی احساس درد در ناحیه دنده ها و فشار روی قفسه سینه را تجربه خواهی کرد. این فشار حتی ممکن است باعث سوء هاضمه و سوزش سر معده نیز بشود. همچنین ممکن است احساس درد در اطراف شکم و کشیده شدن عضلات رحم داشته باشی. درست است که علائم سختی بارداری در این مدت بیشتر می شود اما بدن تو تغییر می کند تا برای زایمان آماده شود. نگران نباش چیزی تا تمام شدن این دردها نمانده است.
هفته بیست و هفتم
نوزاد: دست جنین قدرت فعالیت و تکان دادن دارد. مکیدن انگشت به او آرامش می دهد و عضلات شکم و فک اش را تقویت می کند. او حتی توانایی گریه کردن دارد.
مادر نوزاد: علائم کشیده شدن عضلات و پوست در زیر شکم و اطراف رحم را می توان دید زیرا رحم همچنان در حال رشد است. اکثر مادران در این زمان بین ۷-۱۰ کیلو وزن اضافه می کنند. حالت تعادل و میزان تحرک تو بسته به این که چقدر بدنت بزرگ شده، متغیر است.
در سه ماهه آخر باید با پزشک متخصص یا ماما در ارتباط با زایمان و شرایط آن صحبت کنی. آن ها می توانند به تو اطلاعاتی در مورد علائم پیش از زایمان و قبل از رسیدن به بیمارستان را بدهند. همچنین زمان آن است که با پزشک اطفال صحبت کنی و راجع به دیگر آمادگی های پس از تولد اطلاعات داشته باشی. مثلا اگر برنامه هایی برای تولد نوزاد داری یا پیدا کردن بیمارستانی که می خواهی، مرتب کردن ایده هایی که داری، خرید وسایلی که موقع تولد کودک نیاز است و … را باید کم کم انجام دهی چون آمدن قندعسل خبر نمی کند. اگر می خواهی کار خاصی هنگام زایمان انجام شود، ایده های ویژه که قابلیت عملی شدن دارند و به طور کلی کارهایی که مد نظرت است را بنویس و در جای مشخص همراه خود داشته باش، آن هایی که مربوط به بیمارستان هستند را در فرم ذکر کن و تحویل آنان بده.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼