هفته چهارم بارداری، اولین قدم های مادری
در هفته چهارم بارداری توده سلول ها در بدن تو کم کم تبدیل به جنین می شود. گرچه اندازه آن فقط به قد یک دانه خشخاش است.
در هفته چهارم بارداری توده سلول ها در بدن تو کم کم تبدیل به جنین می شود. گرچه اندازه آن فقط به قد یک دانه خشخاش است.
در توسعه و تکمیل این سلول ها در رحم، دو لایه تشکیل می شود: لایه خارجی (اپیبلاست) که می تواند فرم کلی جنین را تشکیل دهد و غشاء داخلی (هیپوبلاست) که لایه موقتی از سلول ها است. جنین به وسیله کیسه ای پر از مایع، برای مراقبت از او احاطه شده است. جفت نیز در مراحل اولیه توسعه و رشد تشکیل می شود و آن هم دو لایه دارد.
برخی از سلول ها به سمت پوشش داخلی رحم تونل می زنند تا یک مخزن اکسیژن، از بدن تو برای جنین فراهم کنند. در حالیکه سایر سلول ها هورمون انسانی کوریونیک گنادوتروپین (ماده محرک غده جنسی) را تولید می کنند که همین هورمون، سبب می شود تست بارداری تو مثبت شود!
در حدود ده ماهگی جفت مواد مغذی مورد نیاز جنین را تأمین می کند، در حالیکه تا آن زمان، این محتویات نطفه است که تمام مواد مورد نیاز جنین را فراهم می کند.
از امروز تا ده ماهگی، تمام ارگان ها و اندام های داخلی جنین شروع به گسترش و تکمیل می کنند و برخی ممکن است کارکردشان را آغاز کنند. سلول های کوچکی که در رحم تقسیم شده اند حالا جنین بسیار کوچکی را تشکیل داده اند. تمام پنج هفته آینده برای رشد جنین بسیار با اهمیت است. به دلیل اینکه پایه اولیه ارگان ها و اندام او شروع به شکل گیری می کنند. جفت تو هم در همین مراحل اولیه، تکمیل می شود و نوزاد توسط یک کیسه آمینوتیک احاطه می شود.
این زمان، یکی از مهمترین دوره های گسترش و رشد نوزاد است. مصرف مکمل غذایی فولیک اسید در طول این دوره می تواند به جلوگیری از نقایصی مثل نقص مادرزادی ستون فقرات (اسپینا بیفیدا) کمک کند.
هفته چهارم بارداری ممکن است اولین زمانی باشد که تو متوجه تغییرات بدن خودت یا جنین در طول بارداری می شوی. بعضی از نشانه های اولیه بارداری مثل حساسیت و درد پستان ها و سوزن سوزن شدن اندام ها هستند. به زودی متوجه تغییراتی در اندازه پستان هایت هم خواهی شد. همچنین ممکن است در این دوران یا زمان هایی که به طور طبیعی باید پریود می شدی، خونریزی جزئی یا لکه بینی هم برای تو اتفاق بیفتد. این اتفاق وقتی صورت می گیرد که هورمون هایی که مسئول چرخه قاعدگی هستند، آزاد می شوند. ممکن است در طول دوران بارداری تو بیش از یکبار هم این اتفاق بیفتد ولی جای نگرانی وجود ندارد.
اگر از بارداری خود مطلع شده ای ولی هنوز شروع به مصرف فولیک اسید نکرده ای، الان زمان شروع است. همانطور که گفتیم فولیک اسید از جنین در برابر نقایص عصبی مثل اسپینا بیفیدا مراقبت می کند. مصرف روزانه مکمل های فولیک اسید حاوی ۴۰۰ میکروگرم از آن تا هفته دوازدهم بارداری ضروری است.
همچنین مصرف روزانه ۱۰ میکروگرم ویتامین دی در طول دوران بارداری و پس از آن نیز ضروری است. این به تقویت استخوان ها و دندان های نوزاد تو کمک می کند. می توانی ویتامین دی و فولیک اسید را به صورت مکمل های ترکیبی و یا جداگانه مصرف کنی. اگر مبتلا به دیابت و یا شاخص توده بدنی بالای ۳۰ هستی، لازم است میزان بالاتری فولیک اسید در این دوران دریافت کنی که بر اساس آزمایشات تو توسط پزشک متخصص برایت تجویز خواهد شد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼