تماس با حیوانات در بارداری، مشکلی ایجاد میکند؟
حیوانات خانگی فوق العاده هستند. آن ها بامزه اند، با شیرین کاریهای خود ما را سرگرم میکنند و شاید به همان اندازه که ما آن ها را دوست داریم، آن ها نیز ما را دوست دارند.
حیوانات خانگی فوق العاده هستند. آن ها بامزه اند، با شیرین کاریهای خود ما را سرگرم میکنند و شاید به همان اندازه که ما آن ها را دوست داریم، آن ها نیز ما را دوست دارند. تعجبی ندارد افرادی که بچه ندارند، بخش مهمی از زندگی خود را به پت ها و حیوانات خانگی خود اختصاص میدهند. بسیاری از زنان قبل از اینکه باردار شوند، به حیوان خانگی خود به چشم یک فرزند نگاه میکنند.
اما در میان این همه شادی و خوشحالی از وجود این حیوانات بامزه، همیشه نگرانی هایی نیز درباره حضور آن ها در خانه ها مطرح بوده است. این نگرانی ها خصوصا زمانی که قصد بچه دار شدن دارید و میخواهید یک بچه کوچک و خوشمزه به دنیا بیاورید بیشتر میشود. افراد خانواده میخواهند که محیطی آرام و ایمن برای فرزندان جدید خود مهیا کنند. ما در این مقاله قصد داریم درباره ایمنی بارداری در حضور حیوانات خانگی مطالبی را ارائه دهیم. پس تا پایان همراه ما باشید.
بیماری زونوتیک (Zoonotic Diseases)
زونوتیک یک بیماری است که میتواند از حیوانات به انسان ها منتقل شود. حیوانات متعددی میتوانند این بیماری را به انسان بدهند و او را بیمار کنند. خوشبختانه گرفتن یک بیماری خطرناک و جدی از حیوانات تقریبا نادر است. اگر شما یک حیوان خانگی دارید و کلیه نکات بهداشتی و سلامتی را انجام میدهید نباید نگران انتقال بیماری از او به خودتان باشید. دست کم خطر ابتلا بسیار کاهش پیدا میکند.
زونوتیک یک بیماری ملایم است که به سادگی درمان میشود. اما برخی از این بیماری ها میتوانند خصوصا برای کودکان، افراد حامله و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند خطرناک باشند. در ادامه برخی از عفونت ها که از حیوانات به انسان منتقل میشوند ذکر کرده ایم.
سالمونلوز (Salmonellosis)
سالمونلوز یک عفونت باکتریایی ناشی از فعالیت باکتری سالمونلا شیگلا است. شاید فکر کنید که این عفونت بیشتر در غذا ها پیدا میشود. بله درست است، اما علاوه بر مواد غذایی، عفونت سالمونلوز در حیوانات خانگی نیز دیده میشود. این عفونت باعث بروز دزد، تب، تهوع، استفراغ و اسهال می شود.
اگر یک زن باردار به این عفونت مبتلا شود همان علایم ذکر شده را خواهد داشت. با این تفاوت که علایم شدیدتر خواهند بود. اسهال و استفراغ میتواند باعث کم آبی بدن شوند در موارد بسیار نادر سالمونلا می تواند باعث عفونت خون شود. بخش خطرناک ماجرا زمانی است که متوجه شویم عفونت میتواند از طریق بدن مادر به جنین نیز منتقل شود.
توکسوپلاسموزیس یا توکسوپلاسموز یا (Toxoplasmosis)
توکسوپلاسموزیس یک عفونت با منشا انگلی است. بجز در موارد زیر معمولا خطرناک نیست:
برای زنانی که در حال تجربه اولین بارداری هستند
و برای زنانی که هنوز باردار نشده اند و در آستانه بارداری هستند
معمولا بسیار نادر است که از جفت به جنین منتقل شود. اما اگر عفونت بتواند از مادر به جنین برسد، میتواند باعث سقط جنین شود و یا باعث بروز مشکلات و بیماری های مادرزادی شود.
کوریو مننژیت لنفوسیتی (Lymphocytic Choriomeningitis)
این بیماری ناشی از فعالیت ویروسی به همین نام است، که بطور خلاصه (LCMV) خوانده میشود. این ویروس باعث بروز علایمی شبیه به آنفولانزا می شود. بیشتر افراد مبتلا معمولا بدون هیچ مداخله ای بهبود پیدا می کنند. با این حال در مورد موارد شدیدتر می تواند باعث بروز مشکلاتی در سیستم عصبی مانند مننژیت یا فلج شود.
اگر مادر باردار به این ویروس مبتلا شود، شوربختانه عفونت از جفت به جنین منتقل میشود و میتواند منجر به سقط جنین یا مشکلات مادرزادی شود.
سگ ها در طول بارداری
معمولا حضور سگ در اطراف یک زن باردار یا نوزاد او، هیچ خطری برای آنها ندارد. اگر سگ شما سالم است و تمام داروها و واکسن های خود را دریافت کرده، بودن او مشکلی برای کسی پیش نخواهد آورد.
اما در خصوص سگ های خیابانی، غریبه و ناشناس قضیه فرق میکند. دست زدن به سگ نا آشنا و خیابانی و غیر مطمئن، میتواند خطرناک باشد. لمس بدن، مدفوع، ادرار و سطوحی که حیوانات ناسالم روی آن ها حرکت کرده اند، می تواند موجب بروز مشکلاتی خصوصا برای زنان حامله شود.
گربه ها در طول بارداری
مشابه شرایط بالا، داشتن یک گربه سالم که تمام داروها، قرص ها و واکسن های خود را دریافت کرده و همچنین به درستی از او مراقبت شده، هیچ ایرادی ندارد. یک مادر باردار میتواند براحتی در اطراف گربه های سالم خانگی حضور داشته باشد، بدون اینکه مشکلی برای او و کودکش پیش بیاید.
اما یک زن باردار به هیچ وجه نباید لانه یا بستر یک گربه را تمیز کند یا با آن در تماس باشد. زیرا در مدفوع گربه یک انگل وجود دارد، که میتواند با حضور در بدن مادر و جنین موجب سقط جنین شود. که البته تنها برای بار اول دچار سقط می شود و برای بارداری های بعد مادر واکسینه خواهد شد.
ماهی ها در دوران حاملگی
ماهی ها معمولا هیچ مشکلی برای زنان باردار ایجاد نمیکنند. و بسیار نادر است که یک انسان از ماهی های خانگی یا اکواریومی بیماری بگیرد. اما درست مانند هر حیوان خانگی دیگری شما باید از ماهی های خود بطور کامل و منظم مراقبت کنید.
راسوی اهلی در دوران حاملگی
راسوهای اهلی حیواناتی بسیار بانمک و بسیار دوست داشتنی هستند. آن ها پس از اهلی شدن رفتار فوق العاده دوستانه ای با انسان ها دارند. و هنوز هیچ بیماری و عامل خطری که از سوی راسو به انسان منتقل شود یافت نشده است. داشتن راسوی اهلی چندان تفاوتی با داشتن سگ یا گربه در خانه ندارد. تنها در زمان بارداری آن هم به احتمال بسیار کم احتمال ابتلا به عفونت توکسوپلاسموز وجود دارد. در این مورد نیز خانم باردار به هیچ عنوان نباید به بستر راسو نزدیک شود. و پس از هر بار دست زدن به راسو و سطوحی که این حیوان بامزه روی آن راه رفته دست خود را بشورد.
جهندگان و خرگوش ها طی دوران حاملگی
برخی از خانواده ها حیوانات خانگی کوچکی مثل موش خرمایی، سنجاب، همستر، خرگوش و انواع دیگری را نگهداری میکنند. نگهداری از این حیوانات آسان است و معمولا مشکل زیادی متوجه آن ها نخواهد شد. اما به طور ویژه جهندگان می توانند حامل برخی از باکتری ها و سایر میکروارگانیسم های دیگر باشند. تنها راه ایمن ماندن از بیماری های ناقله از این حیوانات خانگی این است که راه و روش درست نگهداری از آن ها را یاد بگیرد. و تمام نکات بهداشتی که توسط دامپزشک توصیه می شود را رعایت کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼