عوارض خود ارضایی در بارداری، حتما بخوانید
در دوران بارداری، خانمها به علت افزایش هورمونهای جنسی میتوانند دچار افزایش نیاز جنسی شوند و یا با کاهش شدید میل جنسی مواجه شوند.
در دوران بارداری، خانمها به علت افزایش هورمونهای جنسی میتوانند دچار افزایش نیاز جنسی شوند و یا با کاهش شدید میل جنسی مواجه شوند. در صورت افزایش میل جنسی، ممکن است نیاز به رابطه جنسی و خود ارضایی در بارداری افزایش یابد. اما خود ارضایی در زنان دارای عوارضی است که در ادامه به آنها میپردازیم.
آیا خود ارضایی در زمان بارداری ایمن است؟
خود ارضایی در واقع تحریک دستگاه تناسلی برای تجربه رابطه جنسی است. خانمها در دوران بارداری به دلیل افزایش هورمونهای جنسی نظیر استروژن و پروژسترون، دارای میل جنسی بالایی هستند. البته ممکن است مسئله کاملا برعکس این هم اتفاق بیفتد. به طوری برخی از خانمها در دوران بارداری به شدت دچار کاهش میل جنسی میشوند. علاوه بر آن زنان در دوران بارداری دچار مواردی نظیر حالت تهوع، استفراغ، خستگی و یک سری تغییرات فیزیکی در جسم خود میشوند. خودارضایی در زنان باردار میتواند با عوارضی نظیر احساس چنگ انداختن و درد در ماهیچههای شکم همراه باشد. این احساس میتواند به علت وقوع انقباضات رحمی باشد. به طور کلی در خانمهای باردار و افرادی که دچار ریسک زایمان زودرس هستند، خود ارضایی منجر به ارگاسم، میتواند سبب افزایش درد در هنگام زایمان شود. در هنگام ارگاسم هورمون اکسی توسین به درون خون خانم باردار آزاد میشود که در نتیجه این مکانیسم موجب افزایش درد خانم در زمان زایمان خواهد شد.
در تعدادی از موارد باید از رابطه جنسی و همین طور خود ارضایی در بارداری پرهیز کرد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- اگر شما علائم زایمان زودرس را دارید و یا سابقه زایمان زودرس را در بارداریهای قبلی خود نیز داشتهاید.
- اگر شما به تشخیص پزشک خود دچار نقص در دهانه رحم هستید.
- اگر شما تجربه خونریزی واژینال را داشتهاید.
به دلایل ذکر شده، اگر مادر در دوران بارداری به تشخیص پزشک دچار مشکلات بارداری نظیر زایمان زودرس، جفت سرراهی و یا ضعف در رحم باشد، در آن صورت ممکن است خود ارضایی در زنان باردار سبب مشکلات جدی برای مادر و جنین شود. به همین دلیل پیشنهاد میشود زوجین در ارتباط با پوزیشنهای جنسی در دوران بارداری اطلاعات مؤثری داشته باشند تا نیاز جنسی مادر به صورت طبیعی و نه از طریق خود ارضایی رفع شود.
خود ارضایی از دیدگاه اسلام
استمناء یا خود ارضایی عملی مذموم از دیدگاه اسلام است که از گناهان کبیره محسوب شده و آیات و روایات متعددی در قرآن کریم و از لسان اهل بیت در مورد آن بیان شده که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره خواهیم کرد.
خداوند در سوره مؤمنون، آیات ۷-۵ به این موضوع اشاره میکند و میفرماید: "و آنان که نگه دارنده دامنشان از شهوتهای حراماند، مگر در کامجویی از همسران یا کنیزانشان، که آنان در این زمینه مورد سرزنش نیستند. پس کسانی که در بهره گیری جنسی، راهی غیر از این جویند، تجاوزکار از حدود حق هستند." و یا در آیات دیگر در قرآن کریم آمده است:
۱) آنان که امکان ازدواج برایشان فراهم نیست، خویشتن داری پیشه کنند تا خدا از فضل خود آنان را بی نیاز گرداند. (سوره نور - آیه ۳۳)
۲) [ای پیامبر] به مردان و زنان با ایمان بگو مراقب چشم های خویش باشند و عفت خویش را حفظ کنند، این برای آنها بهتر است اگر بدانند و ما نسبت به آنچه آنان میکنند با خبریم. (سوره نور - آیه ۳۰)
همچنین در روایات متعددی نیز به معایب جسمی و معنوی خود ارضایی اشاره شده است که به ۲ مورد از آنها اشاره میکنیم.
ابو بصیر گوید از امام صادق (ع) شنیدم که فرمود: خداوند در روز قیامت با سه گروه حرف نمیزند و به آنان نظر نمیکند و آنان را از گناهان پاکیزه نمیسازد و برای آنان عذابی دردناک است ، یکی از آن گروه کسانی هستند که با خود نکاح (استمناء) کردهاند.
امام صادق (ع) درباره مردی که با چهارپایان نزدیکی میکند یا از راه مالیدن آلت تناسلی با دست ارضاء میشود فرمود : این کارها و شبه آن زنا هستند
بنابراین با توجه به موارد عنوان شده و عوارض خود ارضایی ، پیشنهاد میشود روابط طبیعی جنسی در پوزیشنهای مناسب با خود ارضایی در بارداری جایگزین شود تا علاوه بر حفظ سلامت مادر و جنین، مادر هم از آسیبهای مادی و معنوی خود ارضایی مصون بماند.
نتیجه گیری
عوارض خود ارضایی در زنان باردار میتواند آسیب رساننده باشد. در صورت ابتلا به علائمی نظیر نقص در دهانه رحم، خونریزی از واژن و یا داشتن سابقه زایمان زودرس، انجام خود ارضایی میتواند برای مادر و جنین تبعاتی داشته باشد، به همین دلیل بهتر است که در دوران بارداری خود ارضایی در زنان انجام نشود و در صورت نداشتن علائم بالا و تشخیص بی خطر بودن، برای رفع نیاز جنسی، به جای خود ارضایی رابطه جنسی را جایگزین کرد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼