چرا در بارداری رنگ ادرار تغییر میکند؟
رنگ ادرار در بارداری از زرد کمرنگ تا طلایی پررنگ متغیر است.
رنگ ادرار در بارداری از زرد کمرنگ تا طلایی پررنگ متغیر است. ادراری که رنگ غیرطبیعی داشته باشد ممکن است سایههایی از رنگ قرمز، آبی، سبز، یا قهوهای در آن باشد. رنگ غیرطبیعی ادرار میتواند در اثر مشکلات مختلفی رخ دهد. برای مثال ممکن است ناشی از مصرف برخی داروها، خوردن برخی مواد غذایی، داشتن شرایط پزشکی خاص یا کمآبی باشد.
تیره شدن رنگ ادرار در بارداری
آیا رنگ ادرارتان در دوران بارداری تیره تر شده است؟ علی رغم آنکه این تغییر می تواند در بسیاری از مادران باردار رخ دهد ولی می تواند نشانه ای از بروز مشکلاتی باشد تغییر رنگ ادرار می تواند در اثر مصرف برخی مواد غذایی و یا مکمل های ویتامین رخ دهد. از سویی دیگر این تیرگی رنگ ممکن است نشان دهنده ابتلا شما به مشکل کم آبی باشد.
متن حاضر در رابطه با علل تیره شدن رنگ ادرار و راهکارهای موثری است که به منظور رفع آن می توانید انجام دهید.
مهمترین علل تیره شدن رنگ ادرار در این دوران عبارتند از
کم آبی
کم آبی یا دهیدراته شدن بدن به دلیل عدم صرف آبی کافی از شایع ترین علل تیره شدن رنگ ادرار به شمار می رود به دنبال عدم دریافت آب و مایعات کافی غلظت اروکروم یا یوروبیلین (ماده شیمیایی که رنگ زرد ادرار از آن نشات می گیرد) در ادرار افزایش یافته و در نتیجه رنگ ادرار شما به زرد تیره و حتی در مواردی به قهوه ای تغییر می کند.
ابتلا بدن به کم آبی به خصوص در دوران بارداری با مخاطرات بیشتری همراه است. زیرا به دنبال تغییرات فیزیولوژیک رخ داده در بدن، نیاز شما به آب در این دوران به صورت قابل توجهی افزایش می یابد.
برای رفع این مشکل می توانید مقدار فراوانی آب نوشیده و یا مصرف میوه ها و سبزیجاتی نظیر هندوانه، گل کلم، خیار و یا کلم بروکلی را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید، چنانچه علی رغم عمل به این توصیه ها هیچ تغییری در رنگ ادرار حاصل نشد موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
مصرف مکمل های ویتامین
استفاده از مکمل های باردرای برحسب شرایط مادر از ضروریات دوران بارداری محسوب می شود. به دنبال مصرف این مکمل ها مقادیر بیش از حد ویتامین های محلول در آب C,B که بدن قادر به جذب آنها نمی باشد از طریق ادرار دفع شده و باعث تیره شدن رنگ ادرار در این دوران می شوند.
نوع غذای مصرفی
مصرف میوه ها و سبزیجات مختلف نیز از دیگر عوامل تغییر رنگ ادرار به شمار می روند. به عنوان مثال مصرف سبزیجاتی نظیر هویج و سیب زمینی شیرین می تواند باعث تیره شدن رنگ ادرار شود. این تغییر رنگ ادرار کاملا طبیعی و ناشی از رنگدانه های موجود در میوه ها و سبزیجات است. در صورت رخ دادن این عارضه هیچ جایی برای نگرانی وجود ندارد. بنابراین می توانید با خاطری آسوده به مصرف این میوه ها و سبزیجات مفید ادامه دهید.
داروها و مکمل های گیاهی
داروها و مکمل های گیاهی که در این دوران از آنها استفاده می کنید می توانند باعث تیره شدن و یا برعکس روشن شدن زیاد رنگ ادرار شما در این دوران شوند. به عنوان مثال مصرف داروهای یمانند "پیرویدیوم" که در کاهش و تسکین علائم عفونت مثابه به کار می روند می توانند باعث تغییر رنگ ادرار شما به نارنجی شوند. علاوه بر آن مصرف داروهای ملین که به منظور درمان یبوست در دروان بارداری تجویز می شوند نیز از جمله عوامل موثر درتیره شدن رنگ ادرار شناخته می شوند.
ابتلا به عفونت های دستگاه ادراری
عفونت های اداری از جمله مشکلات شایع دوران بارداری به شمار می روند ابتلا به این عارضه و وجود باکتری در ادرار باعث تیره و کدر شدن رنگ ادرار می شود بروز عفونت های اداری در دوران بارداری در صورت عدم درمان می تواند منجر به بروز عوارض سوء و نامطلوبی مانند زایمان زودرس در مادر شود. بنابراین در صورت مشاهده علائمی نظیر تیرگی رنگ ادرار، بوی بد و یا ابری و کدر بودن رنگ ادرار در اولین فرصت به پزشک خود مراجعه کنید.
درصورت نگرانی با پزشک خود مشورت کنید
اگر چه در اغلب موارد علتی برای نگرانی وجود ندارد ولی در صورت مشاهده کدر یا تیره شدن رنگ ادرار به منظور اطمینان خاطر بیشتر این مساله را نزد پزشک یا مراقب بهداشتی خود مطرح کنید.
همچنین در صورت مشاهده تغییر رنگ ادرار به سبز، آبی، صورتی و یا هر رنگ غیر طبیعی دیگر در اسرع وقت به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
چنانچه تیره شدن رنگ ادرار در اثر ابتلا به عفونت های ادراری باشد این مساله چگونه تشخیص داده می شود؟
ابتلا به این عارضه عموما با انجام یک آزمایش ساده ادرار قابل تشخیص است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼