اهدای خون در بارداری، خطرناک است؟
اهدای خون در بارداری به هیچ وجه توصیه نمیشود، چرا که ممکن است خانم باردار را در معرض خطراتی همچون کمخونی قرار دهد و سلامت جنین را نیز به خطر بیندازد.
اهدای خون در بارداری به هیچ وجه توصیه نمیشود، چرا که ممکن است خانم باردار را در معرض خطراتی همچون کمخونی قرار دهد و سلامت جنین را نیز به خطر بیندازد.
اهدای خون یکی از کارهای خداپسندانه است و از آنجا که روزانه در اتاقهای عمل نیاز به تزریق خون به شدت احساس میشود، این امر از اهمیت بالایی برخوردار است. بسیاری از خانمها به طور مرتب خون اهدا میکنند و هیچ چیزی نمیتواند آرامشی را که ناشی از کمک به سلامت فرد دیگر است، انکار کند. اما وقتی باردار هستید، اوضاع فرق میکند و اول از همه باید به خود و رشد جنین دلبندی که روز به روز درون وجود شما انجام میگیرد، فکر کنید. دلیل مشخصی وجود ندارد که چرا یک زن باردار نباید خون اهدا کند، اما کم خونی در دوران بارداری یک نگرانی بزرگ بوده و اهدای خون میتواند شرایط را بدتر کند. از اینرو در این مطلب، به بررسی همه جانبه "اهدای خون در بارداری" و همچنین اهدای خون پس از زایمان میپردازیم؛ با ما همراه باشید.
اهدای خون در بارداری
اهدای خون در بارداری و مناسب بودن یا نبودن آن، یکی از سوالاتی است که خانمهای باردار ممکن است در ذهن داشته باشند. در حقیقت خانمهای باردار واجد شرایط اهدای خون نیستند. درست است که مقدار خون بدن شما در دوران بارداری حدود ۵۰ درصد افزایش مییابد، اما شما و جنین در حال رشد برای سلامت و تغذیه مطلوب به آن نیاز دارید. صلیب سرخ توصیه میکند که خانمهای باردار حداقل تا شش هفته پس از زایمان نیز از انجام این کار خودداری کنند. در صورتی که نوزاد از شیر مادر تغذیه میکند، لازم است مادران اهدای خون را تا زمان از شیر گرفتن نوزاد به تاخیر بیندازند.
نکته
برخی از زنان قبل از اینکه بدانند باردار هستند، خون اهدا میکنند. این امر به احتمال زیاد باعث بروز مشکلات ناشی از بارداری نخواهد شد، اما اگر شما در این مورد نگران هستید، با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است پزشک انجام آزمایش خون را به شما پیشنهاد کند تا از وضعیت سلامتی خود مطمئن شوید. همچنین بهتر است در این وضعیت علائم کمبود آهن در بارداری را جدی بگیرید.
اما اگر به دنبال کمک به دیگران هستید، اهدای خون بند ناف بعد از تولد نوزاد، بهترین گزینه است. اگر قصد ندارید خون بند ناف را در بانک خون خصوصی، ذخیره کنید، میتوانید آن را به یک بانک خون بندناف عمومی اهدا کنید. خون بند ناف و جفت پس از زایمان، شامل سلولهای بنیادی است؛ این سلولها برای درمان افراد مبتلا به بیماریهای مهلک، از جمله سرطان خون و اختلالات سیستم ایمنی به کار میروند.
اهدای خون پس از زایمان
خوب است بدانید که در برخی از موارد، بارداری میتواند پلاکت خون را تحت تاثیر قرار دهد. در واقع برخی از خانمها بعد از بارداری آنتیبادیهایی را در بدن خود دارند که ممکن است برای فرد دریافت کننده خون مشکل ایجاد کند. به همین خاطر است که هنگامی که به مرکز اهدای خون مراجعه میکنید، ممکن است قبل از دریافت خون خون، خون شما را بررسی کنند و در صورت عدم وجود آنتیبادیهای ذکر شده، از شما خون بگیرند.
سخن پایانی
زمانی که باردار هستید، تنها کسی که میتواند به شما آسیب برساند، خود شما هستید! پس، در این دوران فقط به خودتان فکر کنید. شما شش ماه پس از زایمان میتوانید هر زمانی که بخواهید خون اهدا کنید، اما دوران بارداری هرگز باز نخواهد گشت. سعی کنید از این دوران لذت ببرید و با اهدای خون، سلامت خود و موجود زیبای درونتان را به خطر نیندازید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼