۲۱۱۰۷۱
۱۲۹۴
۱۲۹۴

مشکلات دوران بارداری، اختلال پی تی اس دی چیست؟

اختلال استرس پس از حادثه مربوط به بارداری می تواند به علل تجربیات بارداری آسیب زا از جمله: سقط جنین، زایمان پیش از موعد و... به وجود آید.

اختلال استرس پس از حادثه مربوط به بارداری (PTSD) می تواند به علل تجربیات بارداری آسیب زا از جمله: سقط جنین، زایمان پیش از موعد و... به وجود آید. علائم آن معمولا ۶ ماه پس از بروز حادثه نمایان می شود.
من دو دختر زیبا و سالم دارم. همچنین کمی اختلال استرس پس از سانحه مرتبط به بارداری (PTSD) دارم که در نتیجه تجربیات حاملگی آسیب زا ایجاد شده است. وقتی این موضوع را با مردم مطرح می کنم، اغلب متعجب می شوند برای اینکه من یک پزشک متخصص بارداری هستم. من هر روز حاملگی های پیچیده ای می بینم. به طور معمول، PTSD (پی تی اس دی) بیشتر با درد عاطفی ناشی از بازماندگان حمله، جنگ یا بلایای طبیعی همراه است.

علل پی تی اس دی (PTSD) مربوط به بارداری
علل PTSD مربوط به بارداری به دلیل عوارض روانی ناشی از بارداری آسیب زا یا حوادثی مانند:
سقط جنین
قطع جفت
زایمان پیش از موعد
بارداری هایی که شامل ناهنجاری ها و مراقبت های پیچیده از نوزادان می شود
تقریباً 10 درصد از زنان با مشکلات بارداری قبلی، ملاک های کاملی برای مواجه با اختلال استرس پس از سانحه دارند و تقریباً 30 درصد با ملاک های جزئی مواجه می شوند. بسیاری از زنانی که در مطب پزشک مادر جنین (MFM) می بینیم با این عارضه ها روبرو هستند و بیشتر از یک بیمار باردار عادی، احتمال ابتلا به اختلال استرس پس از سانحه را دارند. من یک پزشک مادر جنین (MFM) و یک بیمار MFM هستم. هر دو حاملگی های من با بیماری پره اکلامپسی و شرایط سخت بود. در نتیجه، دو تولد زودرس داشتم، دو نوزاد من در بخش مراقبت های ویژه قرار گرفتند و واکنش های عاطفی داشتم که هنوز هم در موقعیت های شخصی خاصی با آنها روبرو می شوم.

اختلال استرس مرتبط با بارداری
در اولین بارداری خود، در هفته ۳۲ به پره اکلامپسی مبتلا شدم. ۲۴ ساعت پس از تشخیص بیماری، کودک از بدن من برداشته شده زیرا سلامتی هر دو ما در معرض خطر بود. این ترسناک بود. با اینکه پزشک هستم، وحشت داشتم که بعد از آن به پزشک مراجعه کنم. در حقیقت، تا وقتی که دخترم دومم را باردار نشده بودم، دیگر به پزشک مراجعه نکردم. البته هرگز این را به بیماران توصیه نمی کنم. بالاخره تصمیم گرفتم پیش پزشک بروم، روزی که وقت معاینه داشتم با نگرانی از خواب بیدار شدم. اضطراب من زیاد شد و نبض من در هر دقیقه ۱۲۰ مرتبه می زد، تقریباً دو برابر آنچه که باید باشد.
این سناریو در طول بارداری دوم من بود. می ترسیدم که دچار فشار خون شده باشم. زیرا در این صورت یک نوزاد نارس دیگر در انتظار بود. سعی کردم قبل از مراجعه به پزشک خودم را آرام کنم. در هفته 29 بارداری، محدودیت رشد جنین و پره اکلامپسی تشخیص داده شد. من مجبور بودم کار را متوقف کنم؛ مجبور بودم هفته ای دو بار به پزشک مراجعه کنم و روزی دو بار فشار خونم را بگیرم. در هفته 34 بارداری، پره اکلامپسی با ویژگی های شدید در من تشخیص داده شد. زیاد طول نکشید که دختر دومم به دنیا آمد.

علائم مداوم و مزمن اختلال استرس پس از سانحه
گاهی اوقات علائم اختلال استرس پس از سانحه به تاخیر می افتد. شروع علائم به طور معمول در طی چند ماه بعد از وقوع آسیب مشاهده می شود، اما در ۲۵ درصد از بیماران، پس از شش ماه رخ می دهد. برخی از بیماران در طی یک سال از شروع علائم بهبود می یابند، اما تقریباً در یک سوم بیماران نشانه های مزمن گسترش می یابد. من یکی از این بیماران هست. دختران من ۶ و ۸ ساله هستند و تا امروز، گرفتن فشار خون یک اتفاق محرک برای من است. وقتی قرار ملاقات با پزشک دارم، این اولین چیزی است که به آن فکر می کنم. فوراً تولد فرزندانم و روزهایی که در مراقبت های ویژه بودند به یاد من می آید.
حتی با نوشتن این مقاله نیز احساس می کنم ضربان قلب من افزایش یافته است. هنوز هم وقتی به پزشک مراجعه می کنم، سعی می کنم زودتر به آنجا برم. من همیشه باید خودم را آرام کنم و به خودم دلگرمی بدهم تا علائم این استرس بر من غلبه نکند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.