۲۱۲۹۶۹
۱۹۳۴
۱۹۳۴

تشخیص جنسیت با ضربان، چگونه است؟

برخی معتقد هستند که تعداد ضربان قلب جنین می تواند به تشخیص جنسیت او کمک نماید.

برخی معتقد هستند که تعداد ضربان قلب جنین می تواند به تشخیص جنسیت او کمک نماید. اما آیا واقعا ارتباطی بین میزان ضربان قلب و جنسیت جنین وجود دارد؟ تحقیقات چه می گویند؟ چه موقع می توان جنسیت را تشخیص داد؟
برخی افراد معتقدند که میزان ضربان قلب جنین که در هنگام سونوگرافی شنیده می شود، می تواند به تشخیص جنسیت او کمک کند. تحقیقات، هیچ مدرکی برای اثبات این امر نشان نمی دهد و این باورها معمولاً افسانه هستند. بسیاری از افراد ادعا دارند که می توانند با استفاده از علائمی مانند: اندازه سینه مادر یا موقعیت جنین در رحم، جنسیت کودک را پیش بینی کنند. با این حال، شواهد علمی کمی این ادعاها را پشتیبانی می کند. در این مقاله، ما به میزان ضربان قلب به عنوان شاخصی برای تشخیص جنسیت جنین پرداخته ایم. همچنین به سایر افسانه ها درباره راه های پیش بینی جنسیت نیز نگاهی می اندازیم و روش های علمی معتبر را شرح می دهیم.

آیا ضربان قلب جنین می تواند جنسیت را مشخص کند؟
برای برخی افراد، این ممکن است ایده هیجان انگیزی باشد، زیرا پزشک می تواند از سه ماهه اول بارداری میزان ضربان قلب را تعیین کند، یعنی قبل از اینکه سونوگرافی جنسیت جنین را نشان دهد. عقیده بر این است که ضربان قلب کمتر از ۱۴۰ بار در هر دقیقه نشان دهنده نوزاد پسر است، در حالی که ضربان قلب سریعتر نشان دهنده نوزاد دختر است. با این حال، هیچ مدرک مبنی بر صحت این موضوع وجود ندارد.

آنچه تحقیقات نشان می دهد
تعدادی از تحقیقات به دنبال ارتباطی بین میزان ضربان قلب و جنسیت جنین انجام شده است. در سال ۲۰۰۶، مطالعه انجام شده روی این زمینه، هیچ تفاوت معنی داری را بین ضربان قلب جنین مذکر و مونث نشان نداد. محققان ضربان قلب ضبط شده روی ۴۷۷ سونوگرام را که در طول سه ماهه اول بارداری انجام شد را، با سونوگرام های گرفته شده در سه ماهه دوم که پزشکان برای تعیین جنسیت جنین انجام دادند، مقایسه کردند. آنها نتیجه گرفتند ضربان قلب جنین نشان دهنده جنسیت نیست. در سال ۲۰۱۶، یک مطالعه روی ضربان قلب ثبت شده ۳۳۲ جنین دختر و ۳۲۳ جنین پسر در طول سه ماهه اول، انجام شد. این محققان در اینجا هم هیچ تفاوت خاصی بین ضربان قلب جنین دختر و پسر پیدا نکردند.

چه موقع می توان جنسیت را تشخیص داد؟
تنها راه اطمینان از جنسیت کودک، صبر کردن تا زمان تولد است. متخصصان زنان و زایمان بعد از ۱۸ هفتگی، بهترین پیش بینی را از طریق سونوگرافی ارائه می دهند. در این روش از امواج صوتی با فرکانس بالا برای اسکن شکم و حفره لگن استفاده می شود. متخصص مربوطه معمولاً ژلی را که به عنوان رسانای امواج صوتی عمل می کند، روی شکم زن باردار می زند. سپس بخشی از تجهیزات به نام مبدل را برای ارسال امواج صوتی به رحم استفاده می کند و روی شکم زن قرار می دهد. امواج صوتی به استخوان های کودک برخورد کرده و بعد از بازگشت توسط مبدل جمع می شوند.

چه موقع می توان جنسیت جنین را تشخیص داد؟
این تجهیزات تصویری سیاه و سفید از جنین و جفت روی صفحه به وجود می آورد. این تصویر سونوگرام نامیده می شود. زنان باردار بین هفته های ۱۸ تا ۲۲ می توانند اسکن سونوگرافی انجام دهند. این اسکن می تواند در موارد زیر به پزشک کمک کند:
تعیین تاریخ زایمان
مشخص کردن احتمال چند قلویی
بررسی وضعیت جفت
بررسی علائم عوارض احتمالی
همچنین ممکن است آنها بتوانند جنسیت کودک را پیش بینی کنند. با این وجود، صحت این پیش بینی می تواند تحت تاثیر عوامل بسیاری از جمله وضعیت جنین و مرحله بارداری قرار بگیرد. تعداد سونوگرافی های انجام شده در دوران بارداری به پزشک شما بستگی دارد. پزشکان ممکن است در مراحل مختلف بارداری، انجام سونوگرافی برای بررسی موارد متفاوتی تجویز کنند. در طول سه ماهه اول، پزشک ممکن است در این موارد از سونوگرافی استفاده کند:
تایید بارداری
تایید وجود ضربان قلب جنین
تعیین سن بارداری
در طول سه ماهه دوم بارداری، پزشک ممکن است از سونوگرافی استفاده کند برای:
تشخیص ناهنجاری جنین
تایید چند قلویی، مثل دو قلو یا سه قلو
بررسی سلامت جنین
در سه ماهه سوم بارداری، پزشک سونوگرافی را برای این موارد تجویز می کند:
بررسی حرکات جنین
بررسی وضعیت جنین در رحم
مشخص کردن هر گونه مشکلات رحمی یا لگنی

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.