۲۱۳۰۱۷
۴۰۶۲
۴۰۶۲

وسواس در دوران بارداری، تاثیر آن بر جنین

وسواس در بارداری مسئله‌ای شایع در میان بانوان است. در دوران بارداری مادر مدام دچار نگرانی می‌شود و به این فکر می‌کند که اتفاقات بدی در حال افتادن است.

وسواس در بارداری مسئله‌ای شایع در میان بانوان است. در دوران بارداری مادر مدام دچار نگرانی می‌شود و به این فکر می‌کند که اتفاقات بدی در حال افتادن است. در این حالت کارهای زیادی انجام می‌دهد که هم خودش و اطرافیانش را آزار می‌بینند. این رفتارها ممکن است به وسواس تبدیل شود که دلایل مختلفی دارد و در نتیجه به سلامت جسمی و روانی مادر و جنین آسیب وارد می‌کند. بهتر است که در این دوران به فکر درمان باشید.

وسواس در بارداری
در زمان بارداری مادر ممکن است به دلایل مختلفی دچار نوعی از وسواس شود که به آن وسواس فکری-عملی می‌گویند. همیشه نگران اتفاقات اطراف است و فکر می‌کند که هیچ‌چیز به خوبی پیش نمی‌رود به طوری که تمام طول بارداری خود را با این افکار به بدترین شکل می‌گذارند در نتیجه هم خودش و هم دیگران را دچار مشکل می‌کند و باعث مختل شدن زندگی خود و اطرافیانش می‌شود. این وسواس بیشتر در زنانی رخ می‌دهد که اولین تجربه بارداری آن‌هاست.

علت بروز وسواس در بارداری
علت به وجود آمدن این وسواس در زمان بارداری به علت احساسات مادرانه‌ای است که در شما وجود دارد. عموما زنان وقتی که باردار می‌شوند به طور مداوم نگرانی‌های مختلفی دارند که بسیار عادی است اما اگر این رفتارها و نگرانی‌ها به طوری ادامه پیدا کند که زندگی‌تان مختل شود منجر به وسواس بارداری می‌شود. این وسواس به دلایل مختلفی به وجود می‌آید که شامل موارد زیر است.
وسواس و نگرانی زیاد برای سلامت فرزند
این که کمی برای فرزندتان نگران باشید و بخواهید در سلامت کامل به دنیا بیاید مسئله‌ای عادی و طبیعی است که هر مادری در این دوران آن‌ را تجربه کرده اما اگر این نگرانی از حد متناسب آن بیشتر شود موجب وسواس فکری-عملی در دوران بارداری شما می‌شود.
از دست دادن فرزند قبل از این بارداری
اگر قبلا در زمان بارداری جنین خود را از دست داده باشید، ممکن است بعد از این‌که مجددا باردار شوید نگران فرزندتان باشید که آن اتفاق بار دیگر در زندگی شما رخ بدهد. این نگرانی اگر تا حد زیادی ادامه پیدا کند باعث می‌شود که زندگی شما مختل شود و وسواس در رفتار شما رخ دهد.
وسواس در تجربه اول بارداری
همیشه اولین تجربه فرد می‌تواند ایجاد اضطراب کند که بسیار عادی و طبیعی است، اما اگر این اضطراب در شخص افزایش پیدا کند و به آن بها دهد در آخر تبدیل به وسواس می‌شود که می‌تواند همه چیز را تحت تاثیر خود قرار بدهد.
وجود وسواس فکری-عملی از قبل
ممکن است این وسواس از قبل در شما وجود داشته باشد و منشا آن، بارداری و مسائل مربوط به آن نباشد. این وسواس می‌تواند در زمان بارداری شما به دلایل مختلفی به اوج خودش برسد. علائم افسردگی نیز به همراه وسواس ممکن از شدت یابند.

علائم بروز وسواس در بارداری
وسواس و مرتب کردن مداوم مدارک
یکی از نشانه‌ها و علائم وسواس در زمان بارداری این است که به صورت مداوم مدارک پزشکی و مورد نیاز را بررسی می‌کنید تا چیزی را از قلم ننداخته باشید و این که برای روزی که به آن‌ها احتیاج دارید بارها آن‌را آماده کنید. ترس از دست دادن و گم کردن این نسخه‌ها هم برای شما ایجاد وسواس و اضطراب می‌کند.
وسواس درباره نظافت دائم
نگرانی شما برای به خطر افتادن سلامتی جنین باعث می‌شود که نظافت را بیشتر از قبل رعایت کنید اما اگر این کار از حالت عادی آن خارج شود شما را دچار وسواس می‌کند. اگر روزی چندبار دست‌هایتان را می‌شویید اما باز فکر می‌کنید که میکروب‌ها از بین نرفته‌اند، در صورت دست دادن با دیگران سریعا دست خود را می‌شویید، از اطرافیان می‌خواهید که مانند شما این‌کار را انجام دهند و روزی چندبار خانه و اشیا را تمیز می‌کنید دچار وسواس شده‌اید و ممکن است این رفتار حتی بعد از زایمان هم در شما باقی بماند.
تردید در خرید از نشانه های وسواس در بارداری
اگردر خرید برای فرزندتان نمی‌توانید تصمیم درستی بگیرید، مدام در فروشگاه‌های مختلف با تردید می‌گردید و نمی‌دانید چه چیزی لازم دارید و به نظر دیگران هم نمی‌توانید اطمینان کنید ممکن است دچار وسواس شده باشید. در این حالت زمان زیادی را از دست می‌دهید اما چیزی را برای خرید انتخاب نمی‌کنید.
وسواس چک کردن مداوم وضعیت جنین
اگر دچار وسواس در این دوران شده باشید به طور مداوم وضعیت جنین خود را چک می‌کنید، در صورت بروز کوچک‌ترین تغییر به پزشک مراجعه می‌کنید و از این که اتفاقی برای او بیوفتد همیشه می‌ترسید به طوری که ممکن است از کارهای روزمره هم برای این کار عقب می‌افتید. شما به خوبی می‌دانید که هیچ مشکلی به وجود نمی‌آید اما با این حال باز نگرانی شما کنترل نمی‌شود.
اضطراب در هنگام خواب
اگر در شما وسواس وجود داشته باشد حتی در خواب هم دچار مشکل می‌شوید و نمی‌دانید در دوران بارداری به چه شکلی بخوابید که اتفاقی برای جنین نیوفتد. در این حالت در طول شب چندین بار از خواب بیدار می‌شوید و وضعیت را بررسی می‌کنید.

تاثیرات وسواس مادر در دوران حاملگی بر روی جنین
جنین شما به مدت ۹ ماه در قسمتی از بدن شما زندگی می‌کند و تمام احساسات و حالات روانی و جسمی شما به او منتقل می‌شود. این وسواس در شما ایجاد اضطراب می‌کند و حالات جسمی شما را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد که به راحتی به فرزندتان منتقل می‌شود که می‌تواند رشدش را مختل کند و باعث به وجود آمدن اضطراب و استرس در او بشود. علائم اضطراب را می‌شود در او در سنین مختلف دید پس بهتر است که برای آسیب نرسیدن به او، وسواس‌تان را کنترل کنید.

درمان وسواس در بارداری
برای درمان وسواس‌تان حتما با یک مشاور در تماس باشید. همچنین با یک متخصص زنان و زایمان در ارتباط باشید تا شما را از بابت نگرانی‌هایتان مطمئن کند و به آرامش شما کمک کند. به این دلیل که تنها این متخصصان می‌توانند وضعیت را کنترل و همه چیز را به حالت عادی بازگردانند.

سوالات متداول
من دچار وسواس فکری هستم با این وجود می‌تونم باردار بشم؟
بهتر است قبل از این که به فکر بارداری باشید این وسواس را از بین ببرید به این دلیل که در زمان بارداری ممکن است تشدید شود و سلامتی جنین را هم به خطر بیندازد.
مصرف دارو برای از بین بردن وسواس موقع بارداری مجازه؟
استفاده هرنوع داروی غیرضروری را در دوران بارداری کنار بگذارید اما با تشخیص پزشک متخصص شاید بتوانید مقادیری از آن را مصرف کنید اما بهتر است که این‌ کار را انجام ندهید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.