۲۱۳۷۱۵
۸۰۷
۸۰۷

سردردهای دوران بارداری، دلایل و راه های پیشگیری

سردردهای دوران بارداری معمولاً به دلیل تغییرات هورمونی است.

سردردهای دوران بارداری معمولاً به دلیل تغییرات هورمونی است. این سردردها ممکن است در هفته‌های اول بارداری شدیدتر باشند ولی معمولاً در شش ماه آخر کمتر می‌شوند یا ازبین می روند. در ادامه به بررسی روش های رفع این سردردها خواهیم پرداخت.
سردرد در خانم ها غالباً با تغییر در هورمون ها در دوران بارداری ایجاد می شوند. مادران انتظار ممکن است افزایش یا کاهش دفعات سردرد را تجربه کنند. سردردهای غیر قابل توضیح و مکرر در اواخر بارداری می تواند نشانه بیماری جدی تر به نام پره اکلامپسی باشد، بنابراین در صورت بروز این مشکل به پزشک خود بگویید.

دلایل سردرد در دوران بارداری
بسیاری از خانم ها در دوران بارداری به خصوص در سه ماه اول و سوم دچار سردرد می شوند. اگر باردار هستید، ممکن است در حدود هفته ۹ بارداری، تعداد سردردهای شما بیشتر شود. همچنین تغییرات هورمونی، سردرد در مراحل اولیه بارداری می تواند ناشی از افزایش حجم خون بدن شما باشد. سایر دلایل سردرد در دوران بارداری می تواند شامل موارد زیر باشد:
خواب کافی ندارید
برداشت از کافئین (به عنوان مثال در نوشیدنی های قهوه، چای یا کولا)
قند خون پایین
کم آبی
احساس استرس
وضعیت ضعیف ، به ویژه با بزرگتر شدن کودک
افسردگی یا اضطراب
میگرن
میگرن نوع خاصی از سردرد است که بیشتر در یک طرف سر رخ می دهد و می تواند متوسط ​​یا بسیار دردناک باشد. افرادی که میگرن را تجربه می کنند نیز ممکن است احساس بیماری و حالت تهوع داشته باشند و یا نسبت به نور یا صدا حساس باشند. در دوران بارداری، میگرن ممکن است در چند ماه اول بدتر شود، اما برای بسیاری از خانم ها هنگامی که سطح هورمون استروژن تثبیت شود، می تواند در مراحل بعدی بارداری آن ها بهبود یابد. سایر خانم ها ممکن است در حین بارداری هیچ تغییر یا کاهشی در تعداد دفعات سردردهای میگرنی نداشته باشند اما برخی از آنها ممکن است در بارداری های مختلف، تفاوت هایی در میگرن داشته باشند.
به زنان باردار مبتلا به میگرن توصیه نمی شود که از داروی میگرنی استفاده کنند. برای سایر سردردها نیز توصیه می شود بدون استفاده از داروهای سردرد خود را درمان کنید.

راه های پیشگیری از بروز سردرد های دوران بارداری
خواب بیشتر یا استراحت و آرامش
کلاسهای یوگا بارداری یا ورزشهای دیگر
خوب تمرین کنید، خصوصاً بعداً در دوران بارداری
خوردن وعده های غذایی منظم و مناسب
نوشیدن آب در دوران بارداری
در صورت سردرد سینوس، یک بسته گرم را روی ناحیه چشم و بینی خود قرار دهید
اگر یک سردرد تنشی است، یک بسته سرد را روی قسمت پشت گردن خود قرار دهید، حمام کنید یا از یک بسته حرارتی استفاده کنید
ماساژ گردن و شانه ها

علت سردرد در دوران بارداری می تواند شامل موارد زیر باشد
شکلات
ماست
بادام زمینی
نان
خامه ترش
گوشت های حفظ شده
پنیر کهنه
مونو سدیم گلوتامات (MSG)
کافئین
چراغ های روشن یا سوسو زدن
بوی قوی
صداهای بلند
صفحه نمایش کامپیوتر یا فیلم
ورزش ناگهانی یا بیش از حد
محرک های عاطفی مانند استدلال یا استرس

رفع سردرد در دوران بارداری
خانم های بارداری که میگرن را تجربه می کنند، باید از مواردی که باعث میگرن آنها می شود، پرهیز کنند. اگر برای سردرد یا میگرن خود دارو مصرف می کنید، ابتدا باید با پزشک، داروساز یا ماما خود تماس بگیرید. پاراستامول همراه با کدئین یا بدون آن به طور کلی برای خانم های باردار بی خطر است اما باید از استفاده از داروهای دیگر درد مانند آسپرین یا ایبوپروفن خودداری کنید.

چه موقع با پزشک تماس بگیرید
اگر سردردهای مکرر را تجربه می کنید که با پاراستامول از بین نمی روند، می تواند نشانه بیماری جدی تر به نام پره اکلامپسی باشد. این معمولاً شامل افزایش فشار خون خانم باردار و مشکلات کلیه است. خطرات جدی دیگری هم برای شما و هم برای کودک شما وجود دارد. پره اکلامپسی بیشتر در نیمه دوم بارداری رخ می دهد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.