لگد زدن جنین، اگر از کار بیفتد
احتمالا یکی از زیباترین لحظات بارداری زمانی است که اولین لگد های جنینتان را حس می کنید.
احتمالا یکی از زیباترین لحظات بارداری زمانی است که اولین لگد های جنینتان را حس می کنید. با گذشت زمان و بزرگ شدن جنین هر روز تکان ها و لگدهای او را حس می کنید و همین لگدها یکی از بهترین نشانه ها از سلامتی و زنده بودن جنین محسوب می شود. اما آیا لگد نزدن جنین نشانه نگران کننده ای است؟
زمانی که برای بار دوم باردار شدم، به قدری مشغول رسیدگی به پسر دو سالهام بودم که به سختی زمان برای نفس کشیدن داشتم، هرگز به فکر شمارش لگدهای جنینم نبودم. من ناگهان متوجه شدم که حرکات او در اوایل ماه نهم افت کرده است. اما زمانی که در هفته سی و هفتم برای ویزیت پیش از زایمان به پزشک مراجعه کردم، این موضوع را به پزشک اطلاع ندادم. زمانی که در حال ترک اتاق معاینه بودم، پزشک از من پرسید: "آیا حرکات جنین درست است؟" من به شوخی گفتم که جنین در حال معلق زدن در اتاق است و او یک تست بدون استرس به من پیشنهاد کرد: "فقط محض اطمینان". این آزمایش میزان ضربان قلب جنین را بررسی میکند که باید با هر حرکت جنین، افزایش یابد. نتایج به قدری نگران کننده بود که نیاز به یک سونوگرافی را نشان میداد، که مشخص شد سطح مایع آمنیوتیک پایین است. هفت ساعت بعد، پس از القای اضطراری، من یک دختر سالم و حدود ۲۷۰۰ گرمی به دنیا آوردم. من نمیتوانم فکر کنم که چه چیزی ممکن بود پیش بیاید اگر پزشک در مورد حرکت جنین سوال نمیکرد.
لگد زدن جنین نشانه چیست؟
از هفته ۱۹ تا ۲۲ بارداری بیشتر مادران باردار لگدها و حرکات جنینشان را حس می کنند، البته مادرانی که جفت قدامی دارند ممکن است کمی دیرتر این حرکات را متوجه شوند. لگد زدن جنین نشان می دهد که دلبندتان زنده بوده و در حال رشد و نمو است. اما لگد نزدن جنین!!!
در حالی که تعداد کمی از مادران باردار چنین علائم ناخواسته مثل خونریزی و درد شکم را نادیده میگیرند، حتی مادران با تجربه نیز ممکن است سایر علائم جدی را نادیده بگیرند یا گزارش ندهند زیرا آنها این علائم را طبیعی میدانند. خوشبختانه اکثر علائم غیرمعمولی که ممکن است در دوران بارداری ایجاد شوند طبیعی هستند. اما در مورد بعضی از علائم مانند موارد زیر ضروری است که پزشک خود را در جریان بگذارید.
آیا لگد نزدن جنین خطرناک است؟
این یک امر طبیعی است که جنین گاهی در رحم بدون حرکت باشد و یک وقفه موقتی در فعالیت و حرکت میتواند به این معنا باشد که جنین در حال خواب است و یا به دلیل غذا نخوردن شما دچار کمبود انرژی شده است. با این حال اگر احساس میکنید که جنین مدتی بی حرکت و ساکن شده است، با پزشک تان تماس بگیرید. سکون طولانی مدت جنین در رحم مادر میتواند علامت غیر طبیعی بودن بارداری، یا کمبود مایع آمنیوتیک باشد. طبق گفته دکتر "دونالد دیزون تاونسون" پروفسور زنان و زایمان در دانشگاه یوتا اگر در مورد تعداد حرکات جنین مطمئن نیستید، بهتر است آنها را بشمارید.
در هنگام حرکت نکردن جنین چه کنیم؟
دکتر دیزون تاونسون توصیه میکند که: "جنین زمانی که مادر غذا میخورد واکنش نشان میدهد بنابراین بعد از صبحانه، ناهار یا شام در مکانی آرام و ساکت بنشینید و بر روی تعداد حرکات جنین تمرکز کنید". شما باید حداقل ۸ حرکت را در دو ساعت احساس کنید. اگر این طور نباشد باید با مرکز بهداشتی یا پزشک تان تماس بگیرید. بنابر نظر دکتر دیزون تاونسون کمبود مایع آمنیوتیک بر ۱۰ درصد از بارداریها تاثیر میگذارد. اغلب، مادران دچار کم آبی هستند و نوشیدن مقادیر فراوان آب میتواند مشکل آنها را رفع کند. کاهش مایع آمنیوتیک میتواند به دلیل پارگی کیسه آب، عدم کارکرد درست جفت یا ندرتاً یک کمبود در رابطه با کلیه یا مثانه جنین باشد (مایع آمنیوتیک در واقع ادرار جنین است). در چنین مواردی، استراحت در بستر میتواند کمبود مایع آمنیوتیک را به حداقل برساند و بارداری را حفظ کند. با این حال اگر شما این مشکل حرکت نکردن جنین در هفته ۳۷ و بعد از هفته ۳۸ بارداری تجربه کردید یا اگر علاوه بر لگد نزدن جنین، جنین شما علائم ناراحتی های دیگری را نشان داد پزشک ممکن است برای پیشگیری از خطر قطع شدن خون رسانی به او، زایمان را انجام دهد. مایع آمنیوتیک برای بند
ناف مانند یک بالش عمل میکند و مانع از این میشود که این بند به دور جنین پیچ بخورد یا باعث مرگ جنین شود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼