تالاسمی در دوران بارداری، آنچه باید بدانید
تالاسمی یک اختلال ژنتیکی است و زمانی اتفاق میافتد که ژنهایی که قرار است هموگلوبین سالم پروتئین غنی از آهن ایجاد کنند، دچار جهش شوند.
تالاسمییک اختلال ژنتیکی است و زمانی اتفاق میافتد که ژنهایی که قرار است هموگلوبین سالم پروتئین غنی از آهن ایجاد کنند، دچار جهش شوند. هموگلوبین اکسیژن را به تمام قسمتهای بدن حمل و دیاکسیدکربن را به ریهها منتقل میکند، وقتی این ژنها جهش پیدا میکنند، به این معنی است که آنها به صورت دائمیتغییر میکنند؛ بنابراین تالاسمی میتواند مادامالعمر باشد.چطور بفهمیم حامل تالاسمی هستیم: ازدواج میتواند اولین باری باشد که متوجه میشوید حامل ژن تالاسمی هستید. اگر زن و شوهر مبتلا به تالاسمیمینور باشند، در هر بارداری، ۲۵ درصد ممکن است کودک آنها به تالاسمیماژور مبتلا شود.زندگی بیماران تالاسمی ماژور: بیماران مبتلا به تالاسمیماژور با علائم کمخونی شدید در سالهای اول تولد تظاهر مییابند و نیاز به اقدامات سریع درمانی دارند. درمان این بیماران تزریق خون منظم است که باعث برطرف شدن کمخونی شدید در این بیماران میشود.
تزریق خون اگرچه برای بیماران تالاسمی حیاتبخش محسوب میشود، اما دارای عوارض اجتنابناپذیری است که مهمترین آنها افزایش بار آهن است. از آنجا که درمان تزریق خون تا آخر عمر برای این بیماران لازم است، لذا اضافه بار آهن به مرور زمان باعث رسوب در ارگانهای حیاتی مثل قلب، غدد درونریز و کبد شده و بیمار را دچار عوارض ناشی از درگیری هر یک از ارگانها میکند.نوزاد دچار تالاسمی: تالاسمیاز طریق والدین منتقل میشود و اگر شما یا همسرتان حامل ژن تالاسمیمینور باشید، فرزندتان ممکن است این نقص ژنتیکی را به ارث ببرد؛ اما اگر هر دو زوج حامل باشند، سه حالت ممکن است بروز کند: 25درصد شانس این وجود دارد که فرزندتان سالم باشد،50درصد احتمال دارد که حامل بیعلامت باشد (تالاسمی مینور) و 25درصد احتمال دارد که مبتلا به تالاسمیماژور باشد.تالاسمی همراه با بارداری: اگر تالاسمیدارید، باید پزشک متخصص زنان را در جریان قرار دهید. بسته به نوع تالاسمی ممکن است در طول بارداری تحت نظر یک تیم متخصص قرار بگیرید. در صورتی که حامل ژن تالاسمی هستید، با دریافت 5 میلیگرم فولیک اسید روزانه میتوانید به جنینتان کمک کنید؛ زیرا تالاسمیممکن است
خطر ابتلا به نقص لوله عصبی مانند اسپینابیفیدارا افزایش دهد. مصرف دوز بالای اسیدفولیک روزانه این خطر را کاهش میدهد.
داشتن تالاسمی در دوران بارداری منجر به کمخونی میشود. تالاسمیبتامینور میتواند نتایج آزمایش خون در دوران بارداری را تحت تأثیر قرار دهد. تالاسمیآلفامینور نیز میتواند باعث کمخونی شود؛ بهویژه اگر شما دو ژن جهشیافته را حمل میکنید. در صورت داشتن تالاسمیبتاماژور دوران بارداری پرعارضهای خواهید داشت؛ زیرا اندامهای شما در حال حاضر تحت فشار هستند و جنین در حال رشد از بدن شما بیشتر تغذیه میکند.برنامه پیشگیری از بروز تالاسمی: تالاسمیموروثی است و از والدین به فرزندان منتقل میشود. با توجه به اینکه برنامه پیشگیری از تالاسمیاز سال ۱۳۷۵ تاکنون در حال اجراست، زوجین باید آزمایش تالاسمیرا قبل از ازدواجانجام دهند و اگر مشخص شود به تالاسمیبتامینور مبتلا هستند، میتوانند بچهدار شوند؛ اما قبل از هر بارداری باید آزمایش ژنتیکی تشخیص پیش از تولد را انجام دهند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼