۲۱۴۸۰۲
۸۷۵
۸۷۵

واکسن آنفولانزا در بارداری، بزنیم یا خیر؟

واکسن آنفلوآنزا جزء برنامه های پوشش همگانی واکسیناسیون نیست و واکسنی است که توصیه می شود برای افراد خاصی تلقیح شود.

دکتر حسین عرفانی، رییس اداره مراقبت بیماری ها وزارت بهداشت گفت: واکسن آنفلوآنزا جزء برنامه های پوشش همگانی واکسیناسیون نیست و واکسنی است که توصیه می شود برای افراد خاصی تلقیح شود.
دکتر عرفانی افزود: گروه اول که به لحاظ سنی برای تزریق واکسن اولویت دارند، کسانی هستند که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است و در معرض خطر هستند. مثلا کودکان زیر پنج سال (بچه های شش ماهه به بالا) و افراد بالای 50 سال.
او اضافه کرد: در ضمن افرادی که مبتلا به برخی بیماری های مزمن مانند دیابت، ایدز، نارسایی کلیوی، ناراحتی قلبی مزمن، بیماری های روماتیسمال مزمن، آسم و برونشیت مزمن و سرطان هستند و افرادی که مصرف مرتب آسپرین دارند، جزء افراد در معرض خطر محسوب می شوند.

زنان بادار می توانند واکسن را دریافت کنند؟
رییس اداره مراقبت بیماری ها وزارت بهداشت ضمن اشاره به اینکه اولویت بعدی برای تزریق واکسن آنفلوآنزا با افراد در معرض تماس است، گفت: این افراد سیستم ایمنی بدنشان مشکلی ندارد اما به واسطه ی مواجهات شغلی احتمال اینکه مبتلا به بیماری آنفولانزا شوند بیشتر از افراد دیگر در جامعه است.
عرفانی در اینباره ادامه داد: پرستاران در بخش اورژانس، پرسنل بهداشتی و درمانی که در بخش بیماری های واگیردار مشغولند، محیط بانان، دامپزشکان در مرکز پرورش مرغ، کارگران کشتارگاه های طیور جزء افراد در معرض تماس محسوب می شوند.
وی همچنین گفت: خانم هایی که دوره بارداری آن ها با فصل سرد سال که احتمال ابتلا به آنفولانزا بیشتر است همزمان باشد، این واکسن از جمله واکسن های مؤثر با کمترین عوارض بوده که خاصیت ایمن سازی داشته و بیماری زا نیست.

زمان تزریق واکسن
او توصیه ای در رابطه با زمان تزریق واکسن هم داشت: بهتر است قبل از شروع پاییز و در شهریورماه این واکسن تزریق شود تا اثرگذاری آن بیشتر باشد. چون بعد از تزریق دو هفته طول می کشد که سیستم ایمنی بدن آنتی بادی را به اندازه ای بسازد که مقاومت نسبت به آنفلوآنزا وجود داشته باشد.
دکتر حسین عرفانی اضافه کرد: الیته این به این معنا نیست که فقط شهریور می توان این واکسن را زد و با توجه به تاریخ مصرف آن، تا بهار سال آینده هم تزریقش امکان پذیر است و ایمنی را پس از تلقیح ایجاد می کند.
رییس اداره مراقبت بیماری ها وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ۹۸ درصد افرادی که به بیماری آنفلوآنزا مبتلا می شوند یک ناخوشی خفیف می گیرند که این علائم با یک استراحت در منزل و مصرف مایعات گرم ظرف مدت چند روز بهبود می یابد.
وی در ادامه افزود: دو تا سه درصد آنفلوآنزا ممکن است تبدیل به نوع شدید عفونت تنفسی شود که بستری در بیمارستان را اقتضا می کند.

در کنار تزریق واکسن اقدامات پیشگیرانه ضروری است
عرفانی با بیان اینکه واکسن آنفلوآنزا از ابتلا به بیماری هایی که عامل بیماری واکسن آنفلوآنزا هستند و بیشترین ویروس در گردش آن سال را دارند پیشگیری می کند، گفت: اگر واکسن را بزنیم بالای ۹۰ درصد نسبت به این ویروس هایی که سازمان جهانی بهداشت هر ساله در فرمول واکسن لحاظ می کند، ایمنی پیدا می کنیم.
او اظهار داشت: واکسن آنفلوآنزا به هیچ وجه از موارد سرما خوردگی های معمولی پیشگیری نمی کند و علی رغم تلقیح واکسن توصیه ی اکید این است که اقدامات پیشگیرانه ی دیگر انجام شود.
وی در اینباره تأکید کرد: جداسازی و حفظ فاصله فرد سرماخورده از دیگران، شستشوی مرتب دست ها، دوری از افراد بیمار بسیار نکات مهمی است و این احتیاطات استاندارد بهداشتی چه بسا تأثیرش از خود واکسن هم بیشتر باشد.

همه می توانند واکسن را تزریق کنند اما به چه شرطی؟
حسین عرفانی به نکته مهمی هم اشاره کرد: اینکه بخواهیم این شرایط را فراهم کنیم که کل جمعیت واکسن آنفلوآنزا را دریافت کنند نه عقلایی است نه شدنی، یک تعداد محدودی واکسن در جامعه توزیع می شود و اولویت ما برای افرادی است که سیستم ایمنی آن ها مشکل دارد.
رییس اداره مراقبت بیماری ها وزارت بهداشت در پاسخ به این سؤال که آیا تزریق واکسن برای سایر افراد جامعه هم امکان پذیر است، گفت: اگر واکسنی اضافه آمد و کسی دسترسی داشت سایر گروه های سنی هم می توانند واکسن را بزنند و خود را در آن سال نسبت به این بیماری مصون کنند.
او در آخر ذکر کرد: واکسن آنفلوآنزاخاصیت ایمنی زایی دارد و جزء امن ترین و بی ضررترین واکسن هایی است که تا حالا تولید شده است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.