خوردن نشاسته در بارداری، مجاز است؟
در دوران بارداری زنان توجه خاصی به تغذیه خود دارند و بعد از مصرف هر غذایی از خود می پرسند آیا خوردن این غذا برای جنین مشکل ایجاد می کند؟
مصرف زیاد شکر و مواد قندی و نشاسته در بارداری منجر به نقایص دستگاه عصبی در جنین می شود. مصرف بیش از حد مواد قندی و نشاسته ای به ویزه در سه ماهه اول بارداری خطر بروز نقص لوله عصبی و نخاعی را در فرزندان آن ها افزایش می دهد. کنترل و آزمایش قند خون زنان باردار از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
در دوران بارداری زنان توجه خاصی به تغذیه خود دارند و بعد از مصرف هر غذایی از خود می پرسند آیا خوردن این غذا برای جنین مشکل ایجاد می کند؟ اما گاهی پیش می آید در دوران بارداری، زنان ویار های عجیبی به مواد خوراکی و غیر خوراکی پیدا می کنند. ما در این مقاله مصرف نشاسته در بارداری را مورد بررسی قرار داده ایم ما با همراه باشید.
نشاسته ماده ای به شکل پودر است که از دانه های ذرت به دست می آید و در تهیه کیک و شیرینی های رژیمی و شل و آبکی یک راهکاری مناسب برای غلیظ کردن است. ترکیب نشاسته و مقدار کمی آب به عنوان یک عامل تثبیت کننده و غلیظ کننده می تواند عملکردی بی نظیر داشته باشد. پودر نشاسته کربوهیدرات خالص است که دارای مقدار بسیار اندکی از مواد مغذی دیگر است.
مصرف بیش از حد نشاسته بیماری پیکا را ایجاد میکند. پیکا میل شدید به خوردن مواد ناسالم مثل نشاسته، گچ و کثیفی است. و گاهی میل شدید به خوردن نشاسته در بارداری ناشی از عوارض بارداری و ویار است. دسته دیگری از بیماری پیکا آمیلوفاژی نام دارد که این بیماری هم ناشی از مصرف بیش از حد نشاسته است. خطرات خوردن مواد ناسالم که ارزش غذایی ندارند، منجر به بروز مشکلاتی مانند یبوست و انسداد روده، و مشکلات مربوط به دندان ها می شود.
آیا مصرف نشاسته در بارداری مجاز است؟
مصرف زیاد شکر و مواد قندی و نشاسته در بارداری منجر به نقایص دستگاه عصبی در جنین می شود. مصرف بیش از اندازه مواد قندی و نشاسته ای به ویژه در سه ماهه اول بارداری خطر بروز نقص لوله عصبی و نخاعی را در فرزندان آن ها افزایش می دهد. ارتباط بیماری دیابت و افزایش قند خون در ابتدای دوران بارداری مادر، ناهنجاری ها و نقایص عصبی جنین را تایید می کند. کنترل و آزمایش قند خون زنان باردار از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
دکتر احمد رضا درستی متخصص تغذیه اظهار داشت: کربوهیدرات ها ترکیبات قندی هستند که برای سلامتی افراد در تامین انرژی نقش مهمی دارد اما این ترکیبات قندی به دو دسته کربوهیدرات های ساده مانند: نوشابه ها و قند و شکر و مواد نشاسته ای که سریع وارد خون می شود و کربوهیدرات های پیچیده مثل خرما تقسیم می شوند.
وی عنوان کرد: افرادی که قند مورد نیاز بدن خود را از کربوهیدرات های پیچیده تامین می کنند مشکلی در خصوص بیماری دیابت ندارند اما افرادی که از قندهای ساده مثل شکر و نوشابه و… استفاده می کنند زمانی که این قند وارد بدنشان می شود از طریق لوزالمعده سریعا جذب خون شده و بدن شروع به ترشح زیاد انسولین می کند.
وی افزود: مصرف مداوم قندهای ساده در طولانی مدت باعث ضعیف شدن سلول های ترشح کننده انسولین در لوزالمعده می شود و مقدمه ای است برای شروع دیابت.
وی خاطر نشان کرد:
مشکل دیگری که قندهای ساده ایجاد می کنند این است که سلول هایی که در بدن نقش تولید انسولین را دارند نسبت به انسولین مقاوم می شوند
و همین امر سبب می شود که تولید چربی در بدن را به طرز چشم گیری بالا برده و مقدمه شروع بیماری های چاقی، دیابت و قلبی و عروقی است.
دکتر احمد رضا درستی در خصوص مصرف قند و نشاسته در بارداری خاطر نشان کرد: افزایش قند خون و احتمال تحمل گلوکز در دوران بارداری خطر آسیب های جنینی را بیشتر می کند. در خانم های بارداری که مبتلا به قند خون هستند، قند از طریق جفت وارد بدن جنین می شود و می تواند در آینده مشکلاتی از قبیل: بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و چاقی در کودکان ایجاد کنند.
در صورت داشتن ویارهای غیر معمول در دوران بارداری بهتر است:
- مساله را با پزشک خود مطرح کنید و اجازه دهید سوابق پزشکی شما قبل از بارداری مورد بررسی قرار بگیرد.
- بهتر است هر خانمی قبل از بارداری از نظر وضعیت تغذیه ای مورد بررسی قرار بگیرد و اگر دچار غلبه خلطی باشد پاکسازی شود و اگر سوء تغذیه ای دارد اصلاح شود، زیرا سلامت مادر و تغذیه درست روی سلامت جنین بیشترین تاثیر را می گذارد.
- با انجام آزمایش سطح آهن موجود در خون و دیگر ویتامین ها و مواد معدنی را کنترل کنید.
- جایگزین هایی برای ویار خود پیدا کنید مثلا جویدن آدامس بدون قند.
- از دوستان و آشنایان کمک بگیرید تا از دسترسی شما به مواد غیر خوراکی جلوگیری کنند.
- مصرف نشاسته در بارداری باید محدود باشد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼