۲۱۴۸۵۳
۱۶۱۷
۱۶۱۷

علت هماچوری در بارداری، چند روز ادامه دارد؟

دیده شدن خون در ادرار و یا هماچوری در بارداری عارضه ای است که بسیاری از مادران باردار با آن مواجه می شوند.

دیده شدن خون در ادرار و یا هماچوری در بارداری عارضه ای است که بسیاری از مادران باردار با آن مواجه می شوند. علت اصلی هماچوری در بارداری معمولا ابتدای مادر به عفونت ادراری شدید است اما ضرورت دارد که مواردی همچون آسیب به کلیه ها و مثانه نیز توسط پزشک متخصص بررسی گردد.

خون در ادرار و یا هماچوری در بارداری چیست؟
هنگامی که گلبول‌های قرمز در ادرار زیاد باشد، ادرار به رنگ قرمز روشن، صورتی یا کولا در می‌آید. اغلب رنگ ادرار به حالت طبیعی است زیرا مقدار خونی که در ادرار وجود دارد در حدی نیست که رنگ آن را تغییر دهد. در این مواقع با هماچوریی میکروسکوپی مواجه هستیم.

علل هماچوری در بارداری
دلایل زیادی برای به وجود آمدن هماچوری در بارداری وجود دارد که شامل:
- عفونت مجاری ادراری- هرگونه عفونت در مجاری ادرار باعث ایجاد خون در ادرار خواهد شد. مرسوم‌ترین آنها عفونت مثانه و کلیه (پیلونفریت) است.
- سنگ کلیه
- تومور- در کلیه یا مثانه
- ورزش-گاهی ممکن است بعد از ورزش مقداری خون در ادرار دیده شود.
- جراحت- هرگونه زخم یا جراحت در مجاری ادرار از کلیه گرفته تا آخرین بخش مجاری ادرار ممکن است باعث ایجاد خون در ادرار شود.

تشخیص هماچوری در بارداری
پزشک معالج از شما یک آزمایش ادرار خواهد گرفت تا مطمئن شود که در ادرارتان خون وجود دارد یا نه. در بانوان غیر باردار و مادران بارداری که دچار خون ریزی هستند ممکن است در آزمایش خون دیده شود که علت ان به دستگاه ادراری ارتباطی ندارد.
هنگامی که پزشک مطمئن شد که به هماچوری مبتلا شده‌اید، از سوابق پزشکی شما و خانواده‌تان سوال خواهد کرد. مخصوصا سوابق بیماری‌های کلیوی، مشکلات مثانه یا خونریزی‌های غیرمعمول.
پزشک همچنین در مورد جراحت اخیر یا ورزش شدیدی که انجام داده‌اید، عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی که با آن مواجه شده‌اید یا داروهایی که مصرف کرده‌اید، سوال خواهد کرد. وی همچنین در مورد علائم و نشانه‌هایی چون؛ تکرر ادرار، درد در هنگام ادرار و احساس درد در پهلو سوال خواهد کرد.
پزشک شما را معاینه خواهد کرد؛ دمای بدن و فشار خون‌تان را اندازه خواهد گرفت و مطمئن خواهد شد که درد خاصی در پهلو یا بالای مثانه‌تان نداشته باشید.
پزشک از شما می‌خواهد از ادرار تازه خود نمونه بگیرید تا در آزمایشگاه نسبت به مقدار پروتئین، گلبول‌های سفید و قرمز و بررسی هرگونه عفونت کلیه، مثانه یا التهاب کلیه (گلومرولونفریت)، اقدام شود.
سپس با در نظر گرفتن عامل احتمالی ایجاد خون در ادرار، آزمایش‌های دیگری انجام خواهد شد که شامل:
- کشت ادرار-در این آزمایش نمونه ادرار برای مشاهده رشد باکتری‌ها بررسی می‌شود.
- سونوگرافی-در این روش، با استفاده از امواج فرا صوتی، در مورد سرطانی بودن کلیه‌ها،‌کیست‌هایی که ممکن است داخل کلیه وجود داشته باشد و توده‌هایی که ممکن است خبر از تومور داخل کلیه بدهد، مطلع می‌شوند. با این روش سنگ کلیه نیز قابل تشخیص است.
- مثانه بینی (سیستوسکوپی)- در این روش متخصص، میکروسکوپی انعطاف‌پذیر را به داخل مجرای ادرار برده تا از طریق آن مجرای مثانه را برای شناسایی توده یا مشکلات دیگر بررسی کند. این روش معمولا همراه با بی‌حسی یا بیهوشی موضعی انجام می‌شود.
- آزمایش خون- این آزمایش برای بررسی نشانه‌های عفونت ادرار، نارسایی کلیه، کم‌خونی (که اغلب همراه با نارسایی کلیه به وجود می‌آید)،‌ خونریزی‌های غیرمعمول و دیگر املاحی که در خون وجود دارد و باعث ایجاد سنگ کلیه می‌شود، استفاده می‌کنند.
- آزمایش‌هایی دیگر در رابطه با عواملی که باعث عفونت کلیه می‌شوند؛ مانند زخم‌های آکله (لوپوس) نیز ممکن است بعد از بررسی آزمایش خون و ادرار، پیشنهاد شود.

هماچوری در بارداری چند روز ادامه دارد؟
این زمان بستگی به عواملی دارد که در به وجود آمدن هماچوری نقش داشته‌اند. برای مثال هماچوریی که بر اثر ورزش اتفاق می‌افتد، معمولا بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت برطرف می‌شود. هماچوری که بر اثر عفونت مجاری ادرار به وجود آمده است،‌ بعد از درمان شدن عفونت از بین خواهد رفت. هماچوری که بر اثر سنگ کلیه به وجود آمده باشد،‌ بعد از دفع سنگ یا خارج کردن سنگ از کلیه، برطرف خواهد شد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.