۲۱۶۰۹۱
۸۵۰
۸۵۰

علائم عفونت در بارداری، چه خطراتی دارد؟

عفونت در بارداری به معنای تهاجم و رشد و تکثیر عامل بیماری زای عفونی در بدن مادر است.

عفونت در بارداری به معنای تهاجم و رشد و تکثیر عامل بیماری زای عفونی در بدن مادر است. بدن مادر بسته به نوع و شدت عفونت ممکن است به روش های مختلفی نسبت به عامل عفونت زا واکنش نشان دهد. یک بیماری عفونی می تواند در اثر ابتلا به یک یا چند مورد از عوامل عفونت زا شامل ویروس، باکتری، انگل و قارچ ایجاد می شود.
بیماری های عفونی طیف گسترده ای از بیماری ها از یک سرماخوردگی ساده تا بیماری کشنده ای مانند نشانگان اکتسابی کمبود ایمنی یا به اختصار ایدز را دربرمی گیرند. بسته به نوع بیماری و محل جغرافیایی (در برخی جوامع که از سطح بهداشت بسیار پایینی برخوردارند هنوز هم امکان سرایت بیماری از آب های آلوده وجود دارد) .

یک بیماری عفونی می تواند به روش های مختلف زیر گسترش یابد
- رابطه جنسی: نزدیکی محافظت نشده با فرد آلوده باعث انتقال عفونت به فرد سالم می شود.
- تنفس هوای آلوده: استنشاق ذرات ریز موجود در هوا که در هنگام عطسه وسرفه از فرد آلوده در هوا پخش می شوند از راههای مهم انتقال عفونت در افراد سالم است.
- خون و فرآورده های خونی: هرگونه تماس با خون فرد بیمار مانند استفاده مشترک از سرنگ های آلوده می تواند باعث انتقال عفونت به شخص سالم شود.
- تماس پوست به پوست: تماس نزدیک و مستقیم پوستی با فرد مبتلا از دیگر روش های انتقال عفونت است.
- حشرات: در این روش حشراتی مانند پشه شخص آلوده را گزیده و عامل بیماری زا را با نیش زدن به شخص سالم منتقل می کنند.
- حشرات: بسیاری از بیماری های عفونی در اثر مصرف مواد غذایی آلوده ایجاد می شوند.
- آب های آلوده: بسیاری از عوامل بیماری زای عفونی در اثر نوشیدن آب های آلوده و یا مصرف آن در تهیه غذا به بدن شخص سالم منتقل می شوند.
- سایر روشها: راه های بسیار دیگری نیز وجود دارند که می توانند باعث گسترش عوامل عفونی شوند.
در جوامع توسعه یافته اغلب عفونت ها از طریق آمیزش جنسی، تنفس هوای آلوده، استفاده از فراورده های خونی و تماس مستقیم پوست با پوست گسترش می یابند.

عفونت در بارداری چه خطراتی دارد؟
احتمالا می پرسید که ابتلا به عفونت در بارداری چه عوارضی دارد؟ مادران باردار در این دوران بیش از هر زمان دیگر در معرض عفونت و عوارض ناشی از آن قرار دارند. از آنجایی که با شروع بارداری سیستم ایمنی بدن به طور طبیعی تضعیف می شود مادران باردار در برابر ابتلا به بیماری های عفونی در این دوران آسیب پذیرترند. ابتلا به عفونت ها ممکن است مشکلاتی را در روند رشد و تکامل جنین ایجاد کرده و سلامت مادر را به خطر بیندازد. ابتلا به برخی عفونت ها در شرایط عادی و خارج از دوران بارداری نگران کننده نیست درحالیکه ابتلا به آن در دوران بارداری با عوارض و مشکلاتی جدی در سلامت مادر و جنین همراه است.

عفونت در بارداری چه علائمی دارد؟
علائم عفونت در بدن به عامل مولد آن بستگی دارد. همچنین ابتلا به عفونت در دوران بارداری ممکن است بدون ظهور علائم بالینی آشکار بوده و یا تنها یک یا چند نشانه بالینی مختصر از آن مشاهده شود. علائم اولیه عفونت در اغلب موارد مشابه سایر بیماری ها بوده و از این رو تشخیص آن بسیار چالش برانگیز است. بنابراین در صورت ابتلا به عفونت در اولین فرصت به پزشک خود مراجعه کنید.

تشخیص عفونت در بارداری چگونه است؟
تشخیص عفونت به علائم و سابقه ابتلا به بیماری بستگی دارد. معمولا انجام تست های آزمایشگاهی برای تشخیص افتراقی و رد کردن عفونت های شایع دیگر مورد نیاز است. علاوه بر آن پزشک به منظور بررسی ایمنی بدن شما نسبت به بیماری های عفونی مختلف مانند سرخجه انجام آزمایشات لازم خون را تجویز خواهد کرد. همچنین پزشک در صورت تردید می تواند با انجام آزمایشات خون، ادرار و یا نمونه گیری از بافت ها تشخیص را قطعی کند.

عفونت در بارداری و درمان
تشخیص درست و به موقع عفونت در بارداری و درمان آن اهمیت بسیار زیادی دارد. پزشک با درنظر گرفتن موارد زیر رویکردهای متفاوتی را به منظور درمان عفونت اتخاذ خواهد کرد:
- باردار بودن، وضعیت سلامت عمومی و سوابق پزشکی
- میزان گسترش بیماری
- توانایی شما در تحمل نوعی خاصی از دارو یا درمان
- طول دوره درمان
- نظر و اولویت های شما

پیشگیری از عفونت در بارداری
پیشگیری از برخی انواع عفونت ها مانند عفونت های ادراری بسیار دشوار است و اما پیشگیری از سایر عفونت ها نیز پیش از هر چیز به روش انتقال آنها بستگی دارد. مادران باردار می توانند با اجتناب از تماس مستقیم با عامل عفونت خطر ابتلا به برخی بیماری های عفونی را در خود کاهش دهند. به عنوان مثال با خودداری از دست زدن یا تمیز کردن خاک بستر گربه می توان از ابتلا به توکسوپلاسموز که انگل عامل آن در مدفوع گربه یافت می شود به راحتی پیشگیری کرد. همچنین عدم برقراری رابطه با شریک جنسی آلوده بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های مقاربتی به شمار می رود. در نظر داشته باشید که بسیاری از عفونت های مادر و جنین در این دوران نیازمند مراقبت های فوری و بالینی می باشند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.