۲۱۷۶۷۱
۶۴۰
۶۴۰

مواد مخدر در بارداری، هزار بلای نگفته

اگر در دوران بارداری از مواد مخدر استفاده کنید، این مواد به‌طور مستقیم از طریق جفت به جنین منتقل می‌شوند.

اگر در دوران بارداری از مواد مخدر استفاده کنید، این مواد به‌طور مستقیم از طریق جفت مانند اکسیژن و مواد مغذی دیگر به جنین منتقل می‌شوند. مصرف مواد مخدر در بارداری خطر بروز مشکلات فراوان و پیچیده را افزایش می دهد و به روش‌های گوناگون روی رشد جنین تأثیر می‌گذارد. مواد مخدر به‌طور مستقیم به جنین در حال رشد منتقل شده و آسیب‌های جدی و خطرناکی به جنین می‌رساند .
این آسیب‌ها باعث ناهنجاری در رشد جسمانی یا حتی مرگ جنین می‌شود. مواد مخدر فعالیت جفت را افزایش می دهد. این مواد رگ‌های خونی جفت را باریک‌تر کرده، بنابراین ذخیره اکسیژن و مواد مغذی و حیاتی در جفت کاهش می یابد. این مسئله باعث می‌شود نوزاد با وزن کم یا عقب افتاده به دنیا آید.
مواد مخدر ماهیچه‌ها و پوشش داخلی رحم را منقبض می‌کند. این فرآیند میزان را کاهش داده و به‌طور غیرمستقیم به رشد جنین آسیب می‌رساند. همچنین در این شرایط، احتمال زایمان زودرس افزایش یافته و مشکلات متعدد و پیچیده ای برای بارداری بوجود می آید.

کاهش فشار خون
مصرف دائمی مواد مخدر، فشار خون شما را کاهش می دهد، در نتیجه خون، اکسیژن و مواد مغذی و حیاتی کمتری به جنین می رسد. تولد نوزاد با وزن کم او را در معرض خطرات بیشتری از قبیل معلولیت جسمانی، عقب ماندگی ذهنی و ناتوانی در یادگیری قرار می‌دهد و عوارض بلندمدت این مشکلات او را تهدید می‌کند و حتی منجر به مرگ نوزاد می‌شود. نوزاد نارس بیشتر در معرض خطراتی از قبیل، مشکلات یادگیری، ریه و چشم قرار می‌گیرد. مصرف مواد مخدر جنین را در معرض خطر نقص هنگام تولد و مشکلاتی از قبیل ضربه، آسیب و عقب‌ماندگی ذهنی که سلامت او را به خطر می‌اندازد، قرار می‌دهد.

زایمان زودرس
مصرف مواد مخدر از قبیل هروئین در دوران بارداری، عامل محرکی برای زایمان زودرس، خونریزی مغزی، کاهش قند خون و مشکلات تنفسی می باشد. علاوه بر این مصرف هروئین در مراحل بسیاری بارداری شانس شما را برای تجربه مرگ ناگهانی نوزاد افزایش می دهد. نوزاد معتاد به هروئین به دنیا می آید و از برخی علائم ترک اعتیاد رنج می برد که این علائم می تواند بی قراری شدید و تب بالا، ناهنجاری در خواب و اسهال و سفتی مفاصل بدن او باشد. مادرانی که در زمان بارداری حتی یک بار از ماده محرک متامفتامین(شیشه) استفاده میکنند باعث ایجاد نقصهای خلقتی در جنین خود میشوند. شایعترین نقص خلقتی در جنین این مادران ضایعات عصبی است . سقط و وزن‌نگرفتن جنین و تغذیه نامناسب مادر باردار به‌دلیل بی‌اشتهایی و بروز ناهنجاری‌های مادرزادی و...از عوارض جدی مصرف شیشه است. هشت تا ١٢هفته اول بارداری که تمام ارگان‌های جنین در حال تشکیل است، سلامتی مادر و آنچه می‌خورد یا تحت تاثیر آن قرار دارد، اهمیت ویژه‌ای خواهد داشت. مادر تحت‌تأثیر هر ماده‌ای که قرار گیرد، اگر غیرسالم باشد، به طور جدی بر ارگان‌‌های جنین تأثیر منفی می‌گذارد.
نوزادانی که مادران آنها به گروه آمفتامین ها معتاد هستند، آسیب زیادی می بینند. ممکن است جفت از بین برود و معمولا نارس به دنیا می آیند، یا وزن و قدشان کمتر از حالت معمول است یا زودتر از زمان تعیین شده به دنیا می آیند. کیسه آب مادر پاره می شود و با درصدی از عفونت مواجه می شویم که تمامی بخش را می تواند آلوده و بیمار کند. بر اساس آمارهای جهانی، مشکل های ثانویه مانند ناهنجاری های فیزیکی، قلبی و تنفسی در آنها شایع نیست هرچند آمار قطعی در این مورد آخر وجود ندارد . البته بستگی دارد مادر تا چه ماهی از بارداری و از چه مخدری مصرف کرده است. اگر در ماه های اول هنوز شیشه مصرف کرده، بی شک بر سلول های مغزی نوزاد اثر گذاشته است.
منبع: ایلنا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.