مصرف اسید فولیک در بارداری، خودسرانه نباشد
پزشکان متخصص توصیه میکنند خانم هایی که قصد بارداری دارند حتما چند ماه قبل از باردار شدن مصرف اسید فولیک را شروع کنند.
اسید فولیک یک داروی ابرقهرمان برای دوران بارداری و البته قبل از آن است.پزشکان متخصص توصیه میکنند زنانی که قصد بارداری دارند حتما چند ماه قبل از باردار شدن مصرف اسید فولیک را شروع کنند. اما مصرف این ویتامین مهم قبل از بارداری چقدر اهمیت دارد؟ کمبود فولیک اسید در دوران بارداری با چه عوارضی می تواند همراه باشد؟
اسید فولیک چیست؟
اسید فولیک نوعی ویتامین B است که به نام فولات ساخته میشود. فولات نقش مهمی در تولید گلبول های قرمز دارد و به لوله عصبی جنین کمک می کند تا در مغز و نخاع او رشد کند. بهترین منابع غذایی اسید فولیک غلات غنی شده هستند. فولات به طور طبیعی در سبزیجات سبز تیره و میوه مرکبات یافت می شود. فولات و فولیک اسید اشکالی از ویتامین B. محلول در آب هستند. فولات به طور طبیعی در برخی مواد غذایی وجود دارد و فولیک اسید شکل ساختگی این ویتامین است.
چه زمانی باید مصرف اسید فولیک را شروع کرد؟
نقص هنگام تولد در ۳تا ۴ هفته اول بارداری رخ می دهد. بنابراین مهم است که در طی مراحل اولیه که مغز و نخاع جنین در حال رشد است ،بدن فولات را دریافت کرده باشد.بیشتر پزشکان متخصص معتقدند مصرف فولیک اسید را بین ۸ تا ۱۲ ماه قبل از بارداری باید شروع کنید. محققان معتقدند زنانی که حداقل یک سال قبل از بارداری اسید فولیک مصرف کرده اند ، ۵۰ درصد کمتر از بقیه زایمان زودرس داشته اند. فولیک اسید از بروز نقصهای لوله عصبی مثل مشکلات مغزی مثل آنانسفالی و مشکلات نخاعی اسپینا بیفیدا در جنین پیشگیری میکند. توسعۀ سیستم عصبی جنین در مراحل بسیار ابتدایی بارداری رخ میدهد، حتی پیش از زمانی که فرد متوجه شود باردار است. پزشکان معتقدند خطر بروز نقصهای لوله عصبی در جنین مادرانی که مصرف فولیک اسید را قبل از بارداری شروع میکنند و در سه ماهه اول هم ادامه میدهند به میزان زیادی کم می شود. همچنین مصرف فولیک اسید به کاهش خطر سایر نقصهای مادرزادی مثل شکاف لب، شکاف کام و برخی از انواع خاص مشکلات قلبی نیز کمک می کند.
زنان باردار به چه میزان اسید فولیک نیاز دارند؟
پزشکان متخصص توصیه می کنند روزانه ۴۰۰ میکروگرم فولیک اسید مصرف کنید تا جنین از نقصهای لوله عصبی دور بماند. همانطور که گفته شد زنانی که قصد بارداری دارند باید قبل از بارداری مصرف این ویتامین مهم را شروع کنند اما به این دلیل که خیلی از بارداریها ممکن است برنامهریزیشده نباشد، توصیه میشود که همه زنانی که در سن بارداری قرار دارند، روزانه ۴۰۰ میکروگرم فولیک اسید مصرف کنند. مصرف اسید فولیک در بارداری چقدر مجاز است؟
کمبود اسید فولیک در بارداری چه علائمی دارد؟
در بیشتر موارد کمبود فولیک اسید هیچ علامتی ندارد و میزان لازم فولیک اسید برای رشد جنین به او نمیرسد. به همین دلیل پزشکان مصرف میزان مشخص فولیک اسید را به صورت روزانه به زنان باردار توصیه میکنند.
کمبود فولیک اسید در بارداری چه عوارضی برای جنین دارد؟
فقدان اسید فولیک در دوران بارداری باعث بروز بیماری های عصبی مثل اسپینا بیفیدا، آنانسفالی در کودک میشود. مهمترین نقصهای لوله عصبی در جنین به شرح زیر است:
زایمان زودرس و تولد نوزاد کم وزن
تولد نوزاد با مشکلات قلبی و عروقی
اسپینا بیفیدا، بسته شدن ناقص نخاع و ستون فقرات
آنانسفالی، عقب ماندگی شدید مغز
آنسفالوسل، یعنی بافت مغز به دلیل وجود سوراخ غیر طبیعی در جمجمه بیرون آمده و به زیر پوست برسد.
بهترین زمان مصرف اسید فولیک چه وقت است ؟
پزشکان توصیه می کنند اسید فولیک را بعد از غذا بخورید. چون بعد از غذا ویتامینها و مواد معدنی و پروتئینها از طریق روده جذب میشود. وقتی این مواد جذب می شوند جذب فولیک اسید هم راحت تر و بهتر انجام می شود. همچنین حواستان باید به تداخل دارویی هم باشد. اگر ویتامینهای مختلفی مصرف میکنید، چون ویتامین ب ۱۲ و اسید فولیک مکمل هم هستند، توصیه میشود این دو را همزمان مصرف کنید. خوردن چای و قهوه تا ۲ ساعت بعد از مصرف فولیک اسید توصیه نمی شود.
خودسرانه اسیدفولیک نخورید
پزشکان متخصص معتقدند مصرف بیشاز اندازه اسیدفولیک در دوران بارداری ، برای نوزادان مشکل ایجاد میکند. وقتی سطح اسیدفولیک در بدن نوزادان بالامی رود، کبد آنها توان تجزیه و سوزاندن این ویتامین را ندارد و باعث بروز آسم و آلرژی میشود. به گفته محققان، آلرژی ناشی از بالا بودن این ویتامین، با آلرژی که به خاطر زمینه ژنتیکی نوزادان را مبتلا میکند، فرق دارد و این نوع از بیماری را می توان کنترل و پیشگیری کرد.
منبع:
نی نی سایت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼