۲۱۹۰۴۵
۱۴۱۷
۱۴۱۷

شاد بودن در بارداری، می چرخم و می خندم

مادری که اضافه وزن، ویار، تغییرات هورمونی و بی‌خوابی‌های شبانه را تجربه می‌کند، نیازمند شادی است.

د‌کتر الهام اکبری، جراح و متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ لاپاراسکوپی پیشرفته نکاتی را درباره شادی در بارداری بیان می کند.
شادی در دوران بارداری نیاز هر مادری است. مادری که اضافه وزن، ویار، تغییرات هورمونی و بی‌خوابی‌های شبانه را تجربه می‌کند نیازمند شادی است. در ادامه راهکارهایی به منظور داشتن دوران بارداری شاد پیشنهاد می‌گردد.
تنفس عمیق در دوران بارداری، در بروز افکار مثبت این دوران بسیار مفید و قدرتمند بوده و منجر به انجام اقدامات امیدوارکننده در زنان حامله خواهد شد. پس هرچه بیشتر روی نفس کشیدن درست خود تمرکز کنید، آرام‌تر شده و برای انجام زایمانی راحت آماده می‌شوید.
پرهیز از استرس و نگرانی
احتمالا در مورد تاثیر استرس مادر بر روی جنین شنیده‌اید و می‌دانید که استرس می‌تواند به فرزندتان منتقل شود. پس سعی کنید تا آنجا که می‌توانید از ایجاد شرایط استرس‌زا خودداری کنید. نسبت به پذیرش تغییرات آغوش‌تان را باز کنید؛ همین مسئله یکی از نکات مثبت برای خلق شادی در بارداری است. یادتان باشد شاید نتوانید روی تغییرات کنترلی داشته باشید؛ اما اینکه چه واکنشی نسبت به تغییرات نشان دهید، دست خودتان است. در زمان غم و اندوه، بدن مادر مقادیر بیشتری از هورمون متناظر را ترشح می‌کند که مقدار خون ارسالی به رحم را کاهش می‌دهد. به همین دلیل، جنین هم خون را از اندام‌هایش به قلب و مغز هدایت می‌کند و حرکت دست و پا کاهش می‌یابد. تصویرسازی‌های مثبت نیز می‌تواند به شادی در دوران بارداری کمک کند. برای ایجاد شادی در بارداری و برطرف کردن ترس‌های‌تان از تکنیک تصویر‌سازی ذهنی استفاده کنید؛ این تکنیک در برطرف شدن ترس‌ها کمک‌تان می‌کند و زمانی که بتوانید تصاویر منفی را برطرف کنید، فرصت می‌کنید تصاویر ذهنی جدیدی بسازید. از اینکه خودتان را در معرض بمباران اطلاعاتی قرار دهید، به شدت پرهیز کنید، چون حجم زیاد اطلاعات باعث نگرانی‌تان خواهد شد. برای گرفتن جواب سوال‌های اساسی با پزشک‌تان مشورت کنید.
تنفس صــــحیـــح در دوران بارداری
تنفس عمیق در دوران بارداری، در بروز افکار مثبت این دوران بسیار مفید و قدرتمند بوده و منجر به انجام اقدامات امیدوارکننده در زنان حامله خواهد شد. پس هرچه بیشتر روی نفس کشیدن درست خود تمرکز کنید، آرام‌تر شده و برای انجام زایمانی راحت آماده می‌شوید. همچنین، انجام تنفس عمیق به شما کمک می‌کند تا از افکار منفی و چالش‌هایی مانند افسردگی بعد از زایمان خلاص شده و با آرمش به حفظ سلامتی و پرورش نوزاد خود بپردازد. تنفس شکمی ‌یکی از مهم‌ترین تکنیک‌های دوران بارداری است که علاوه بر تأثیر بسیار خوب بر سلامتی مادر در دوران بارداری، باعث می‌شود او زایمان راحت‌تری هم داشته باشد. اگر شیوه تنفس مادر درست باشد، عملکرد تنفسی او بالا می‌رود و علاوه بر خودش به جنین هم اکسیژن خوبی می‌رسد. نوع تنفس شکمی‌در بارداری به این شکل است که برای عمل دم، یک نفس عمیق کشیده و شکم را پر می‌کنیم و سپس در بازدم، با انقباض عضلات شکم، تمام نفسی را که گرفته‌ایم بیرون می‌دهیم. این حرکت باعث می‌شود که خانم‌های باردار به تنفس‌شان آگاه شوند. چون در حالت عادی برعکس این روند نفس می‌کشند به‌طوری که در دم‌شکم‌شان فرو می‌رود و در بازدم برآمده می‌شود.
ثابت شده که با تنفس صحیح یا شکمی، اکسیژن‌رسانی خوبی به بافت‌ها انجام می‌شود و عملکرد همه اندام‌های بدن بهتر می‌شود. از طرف دیگر خانم‌های بارداری که این تمرین تنفسی را انجام می‌دهند، عضلات آرام‌تری دارند و در نتیجه فشار خون بالا در آنها کمتر دیده می‌شود. همچنین به دلیل تمرکز بالای این خانم‌ها روی تنفس‌شان، موقعی که آنها دچار کمر درد می‌شوند، می‌توانند نفس عمیق بکشند. چون نفس عمیق شکمی‌باعث شل شدن عضلات می‌شود و کمر درد را کاهش می‌دهد. ضمن اینکه وقتی روش تنفس درست باشد، متابولیسم بدن مانند چربی‌سوزی و سوخت و ساز قند‌ها افزایش می‌یابد و همین احتمالا در دیابت بارداری هم تأثیر‌گذار خواهد بود.
ورزش و یوگا در دوران بارداری
انجام ورزش یوگا نیز به سلامت و شادابی زنان باردار کمک شایانی می‌کند. انجام تمرینات تنفسی در دوران بارداری سم‌های احساسی را که در بدن آزاد شده است، دفع کرده و الگوی تفکرات مثبت را در بدن مادر باردار بازسازی خواهد کرد. ورزش کردن باعث ایجاد اندورفین بیشتر می‌شود و این مسئله می‌تواند منجر به بهبود خلق و خو و ایجاد شادی در بارداری شود.
ورزش هوازی بهترین نوع فعالیت در طول این دوره است، چرا که سبب میگردد قلب نوزاد بهتر رشد کند. پیاده‌روی در بارداری روش خوبی برای شادی بیشتر است. ماساژ دادن آرام شکم توسط مادر در طی دوران بارداری، باعث تقویت پیوند عمیق بین او و فرزند داخل رحمش خواهد شد. در واقع، این مادران می‌توانند با استفاده از یک کرم مرطوب‌کننده و یا یک روغن سبک به ماساژ دادن شکم خود بپردازند. این کار علاوه بر تسکین دادن حالت کششی پوست شکم، ارتباط نزدیکی را بین او و فرزند داخل رحمش برقرار کرده و به آرامش هر دو نفر آن‌ها کمک خواهد کرد.
آروماتراپی در بارداری
آروماتراپی یا رایحه درمانی یک نوع درمان است که در آن از روغن‌های معطر استفاده می‌شود. این روغن‌ها از گیاهان دارویی و گل‌ها به دست می‌آیند و به شدت قوی هستند. روغن‌هایی که در آروماتراپی استفاده می‌شوند رایحه خاصی دارند، اما در آن‌ها محتویات شیمیایی مؤثر برای درمان هم وجود دارد. روغن‌های معطر و مخصوصی که در رایحه درمانی به کار می‌روند، پیام‌های شیمیایی را به بخشی از مغز مخابره می‌کنند که مسؤل خلق و خو و احساسات است. این اتفاق با تنفس در هوایی که عطر این روغن‌ها در آن پیچیده یا از طریق جذب شدن آن‌ها از طریق ماساژ پوست هم صورت می‌گیرد.
آروماتراپی تأثیرات فراوانی بر بدن و سلامتی دارد و برای دوران بارداری مفید است. آروماتراپی در دوران بارداری باعث کاهش یا بهبود حالت تهوع صبحگاهی می‌شود؛ دردها و مشکلات رایج دوران بارداری را کاهش می‌دهد و به شما احساس آرامش و راحتی می‌دهد.
می‌توان از روغن‌های بابونه، زنجبیل، علف لیمو و لوندر برای این منظور استفاده کرد. این روغن‌ها برای کاهش نگرانی بسیار مفید هستند، درد را بهبود می‌بخشند و باعث تقویت خلق و خو می‌شوند. در نزدیکی زایمان نباید از این روغن‌ها در آب وان استفاده کرد و تنها باید آن‌ها را در روغن سوز یا دستگاه بخور بریزید.
ممکن است این روغن‌های معطر بر فعالیت رحم یا رشد جنین تأثیر بگذارند. پس پیش از اقدام به استفاده از هر روغنی با پزشک مخصوص مشورت کنید. در برخی موارد بهتر است به هیچ عنوان از آروماتراپی استفاده نشود، به عنوان مثال اگر فشار خون بالا، دیابت، صرع یا حساسیت پوستی دارید، به سراغ این روش درمانی نروید.
موسیقی‌درمانی در بارداری
زنان در دوران بارداری بعلت تغییرات فیزیولوژیک و هورمونی، معمولا دچار اضطراب و افسردگی می‌شوند که علت آن تا حدودی مربوط به تاثیرات هورمون‌های تولید شده توسط جفت، تغییر فرم بدن و نگرانی از آینده می‌باشد. از آنجا که استفاده از انواع داروهای آرام‌بخش در دوران بارداری برای خانم‌های باردار توصیه نمی‌شود (به‌علت اثرات نامشخص و خطرات احتمالی بر روی جنین) استفاده از موسیقی درمانی به‌عنوان یک راه حل مناسب پیشنهاد می‌گردد.
موسیقی در دوران بارداری دارای مزایای متعددی است و شنیدن آن در مادران باعث ترشح هورمون سروتونین و آزاد شدن اندورفین‌ها گشته که به نوزاد منتقل می‌شود. در نوزاد نیز موسیقی باعث تحریک احساسات و پیشرفت مغز می‌گردد.
موسیقی آرام و مناسب می‌تواند تاثیرات مطلوبی برای مادر و جنین داشته باشد. گوش دادن به موسیقی ملایم می‌تواند استرس و ناراحتی‌های مادر را کاهش داده و موجب افزایش حرکات و ضربان قلب جنین شده و توانایی یادگیری را در کودک در سال‌های آینده و بزرگسالی افزایش دهد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.