۲۲۲۴۶۴
۶۷۱
۶۷۱

شیوع ویروس کرونا، ناقلان خاموش چه کسانی هستند؟

ناقلان بدون علامت را باید جداسازی کنیم و بگوییم در خانه به مدت دو هفته استراحت کنند.

مسعود مردانی، فوق تخصص بیماری‌های عفونی در پاسخ به این پرسش که «ناقلان بدون علامت چه کسانی هستند؟»، اظهار داشت: افرادی هستند که در ترشحات دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی خود عامل ویروس هستند اما علائم بالینی ندارند و این افراد در یک آزمایش معمولی که به صورت روتین انجام می‌شود و در PCR، به وجود ویروس در دستگاه تنفسی پی می‌برند.
وی با بیان اینکه این افراد از نظر اپیدمیولوژی و انتقال بیماری خیلی مهم هستند، افزود: به دلیل اینکه این افراد به مدت حداقل ۱۴ روز می‌توانند این ویروس را به دیگران منتقل کنند؛ در نتیجه ناقلان بدون علامت را باید جداسازی کنیم و بگوییم در خانه به مدت دو هفته استراحت کنند، دستان خود را مرتب بشویند و از ماسک و دستکش استفاده کنند.
فوق تخصص بیماری‌های عفونی تصریح کرد: متأسفانه در ایران تعداد زیادی از این افراد به خانه می‌روند و مدت ۱۴ روز فکر می‌کنند باید با اعضای دیگر خانواده ارتباط داشته باشند و در این شرایط همه اعضای خانواده را به ویروس آلوده می‌کنند.
مردانی متذکر شد: ناقلان بدون علامت در همه دنیا وجود دارند و مختص ایران نیست؛ اینکه ما بیاییم تمام مردم را اسکرین کنیم تا ناقلان بدون علامت را شناسایی کنیم، صرفه اقتصادی ندارد؛ بلکه ما به افراد جامعه خود مراقبتی را توصیه می‌کنیم.
وی تأکید کرد: به همه افراد می‌گوییم شما فکر کنید فردی که در مترو اتوبوس قرار دارد ممکن است ناقل ویروس باشد؛ در نتیجه باید از ماسک استفاده کنیم، اگر به سطوح مختلف دست زدیم دستمان را با آب و صابون بشوییم و اگر امکان داشت در مترو فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنیم.
فوق تخصص بیماری‌های عفونی ابراز داشت: اگر هر فردی این سه کار مهم را انجام دهد، هیچ مشکلی پیدا نخواهد کرد اما بر عکس اگر این موارد مهم را رعایت نکند و بیان کند چون دولت همه ناقلان را شناسایی نمی‌کند من نیز این مسائل را رعایت نمی‌کنم، دچار این بیماری خواهد شد.
علائم کرونا در کودکان و بزرگسالان
علیرضا امینیان فوق تخصص اطفال درباره تفاوت‌های علائم کرونا در کودکان و بزرگسالان توضیح داد: در هردو رده سنی یک سری علائم مشترک وجود دارد؛ در کودکان شدت بیماری کمتر است اما در هر دو طیف سنی باید مراقبت و اصول پیگیری رعایت شود؛ در کودکان علائم بیماری مشابه سرماخوردگی بوده و با بدن درد، تب و علائم آبریزش بینی خود را نشان می‌دهد و کودکان کمتر نیاز به بستری پیدا می‌کنند اما این کودکان به عنوان ناقل بیماری هستند و بیماری را به دیگران منتقل می‌کنند.
وی گفت: تب‌های بالا، مشکلات تنفسی و گوارشی از جمله علائم بروز بیماری در بزرگسالان است اما از آنجا که تاکنون دارو یا واکسن خاصی برای درمان و پیشگیری از ابتلا تولید نشده است باید کماکان استفاده از ماسک و رعایت نکات بهداشتی مد نظر قرار گیرد.
امینیان اظهار داشت: اگر خانواده‌ای بیمار مبتلا به کرونا دارد برای پیشگیری از ابتلای سایر افراد باید اقدام به جداسازی محیط نگهداری بیمار کنند، به دلیل اینکه این بیماری از طریق تنفس انتقال پیدا می‌کند.
فوق تخصص اطفال تأکید کرد: لازم است افراد بدون علامت نیز تست‌های آزمایشگاهی انجام دهند تا در صورت ابتلا به بیماری شناسایی شوند.
منبع: فارس

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.